Θα έχετε διαβάσει αρκετές συνεντεύξεις από τους κορυφαίους παίκτες online poker στα ελληνικά poker sites, έχετε μάθει για τις επιτυχίες τους, το πως ξεκίνησαν, τι… set up έχουν στον υπολογιστή τους, αλλά ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με ένα παίκτη που έχει αποτύχει παίζοντας πόκερ. Ψάξαμε (δεν ήταν δύσκολο) και σαν τον παρουσιάζουμε. Είναι ο …villain σταθερά χαμένος παίκτης ο οποίος θα μας αποκαλύψει το… μυστικό της αποτυχίας του.

– Πες μας πόσα χρόνια ασχολείσαι με το πόκερ;

– Ασχολούμαι από τα τέλη του 2008.

– Ποια η σχέση σου με το πόκερ ως τότε;

– Γνώριζα ελάχιστα, μόνο πενταφυλία, ασχολούμουν αποκλειστικά με το στοίχημα καθώς πίστευα πως θα επιτύχεις ισχυρότερο χτύπημα στον αντίπαλο (bookmaker), μόνο αν συγκεντρωθείς σε κάτι. Τα πήγαινα και καλά σταθερά κερδισμένος, έβλεπα όμως τα banner από το πόκερ και μου κίνησε την περιέργεια.

Πόσο χαμένος είσαι από το πόκερ;

– Γύρω στα 10.000€.

– Αρκετά μεγάλο ποσό στη διάρκεια. Γιατι έφτασες σε αυτό το σημείο, θες να μας εξηγήσεις;

– Πρώτα από όλα δεν είχα ένα μέντορα, έναν άνθρωπο να με βοηθήσει στα πρώτα βήματα, να μου πει την αξία του bankroll management, τη σημασία της μελέτης. Έπειτα έμπλεξα με τα cash games, αντί να συγκεντρωθώ στα τουρνουά, στη διάρκεια συνεχώς έχανα, σπάνια έκανα αναλήψεις. Έπαιζα χωρίς bankroll, έκανα απλά μια κατάθεση, έπαιζα στην αρχή κέρδιζα, έπειτα έχανα ένα μεγάλο pot τίλταρα και συνέχιζα να παίζω μέχρι να τα χάσω όλα.

– Φαύλος κύκλος…

-Ένα σπιράλ θανάτου, από το οποίο δεν υπήρχε σωτηρία. Θα σου πω μόνο το εξής για να καταλάβεις. Δεν πάτησα ποτέ το κουμπί «time bank». Απίστευτο; Kαι όμως! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ποτέ δεν σκεφτόμουν, απλά πάταγα κουμπάκια. Χτύπαγα το flop πόνταρα, δεν είχα επαφη έκανα πάσο, αλλά δε με πολυ ένοιαζε, δεν έπαιζα για το μεροκάματο ή να βγάλω τους λογαριασμούς. Τέλος του μήνα πληρωνόμουν από τη δουλειά.

– Κάλυπτες τις απώλειες από το στοίχημα;

– Όχι. Το στοίχημα το είχα παρατήσει, δεν ασχολούμουν καθόλου.

– Τελικά έχεις να μας διηγηθείς κάποια επιτυχία στα τουρνουά;

– Ναι είχα φτάσει σε κάποια final tables σε low limit τουρνουά και το μεγαλυτερο cash ηταν 450$ σε τουρνουά 55$. Γενικά «το είχα» μπορούσα να αποκομίσω κάποια κέρδη αλλά δεν ασχολήθηκα συστηματικά ίσως και λόγω χρόνου. Αλλά ήμουν και άτυχος. Δε το λέω σαν δικαιολογία αλλά σε κομβικά σημεία, σε προχωρημένα levels σε τουρνουά, έχανα flips που ήμουν από πάνω και αποκλειόμουν. Πάντως δεν έχω κερδίσει ποτέ τουρνουά. Μέχρι δεύτερος.

– Τώρα τι κάνεις με το πόκερ;

– Πριν λίγο καιρό έκανα ένα session, είχα ανοίξε αρκετά τουρνουά και 3 φορές «έσπασαν» οι ΑΑ απο 10-3, 7-2(!!) και J-10 και όμως!! Θύμωσα και είπα δε θα ξαναπαίξω! Κατάλαβες; Μίσησα το παιχνίδι! Ό,τι χειρότερο!

– Ασχολείσαι με τον τζόγο ή τέλος;

– Επέστρεψα στο στοίχημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Πρώτον γιατί είχα χάσει επαφή και χρέιαζεται λίγος χρόνος και δεύτερον οι ήττες στο πόκερ με έχουν επηρεάσει ψυχολογικά. Μια ηττοπάθεια, πως ό,τι και να παίζω θα χάνω. Στο τέλος εγώ θα είμαι ο ηττημένος. Αλλά θα ξαναγυρίσω στις επιτυχίες.

– Σαν επίλογο έχεις να δώσεις κάποια συμβουλή στους νέους παίκτες που ασχολούνται με το πόκερ;

– Συμβουλή; Εγώ; Μα δεν είμαι επιτυχημένος, ωστόσο κάτι θα βγαίνει σαν δίδαγμα από την πορεία μου. Να μην χάσουν ποτέ την αγάπη τους για το παιχνίδι εφόσον τους αρέσει, να επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώνονται. Τέλος το σημαντικότερο να γνωρίζουν πως αν έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον να έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους πως αυτοί που έχουν χάσει από τα χαρτιά είναι πολύ περισσότεροι από τους κερδισμένους, ανεξάρτητα αν δε τους μαθαίνουμε ποτέ.

stoixima-online-synergatis-avatar

Ο αρθρογράφος είναι συχνός επισκέπτης της ιστοσελίδας και με το παρόν κείμενο επιθυμεί να συμβάλει στην ποιότητα της στοιχηματικής ιστοσελίδας. Οι γνώμες και ερμηνείες που περιέχονται στο άρθρο αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον αρθρογράφο και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις απόψεις των διαχειριστών του StoiximaOnline.com.