Το πόκερ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με κάρτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν αυτό συνδυάζει την ευκαιρία για καλές οικονομικές απολαβές, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Αυτό, προφανώς, είχαν στο μυαλό τους οι «ειδικοί» της PokerStars, καθώς δημιουργούσαν το SpinandGo.

Τι είναι το SNG;

Πρόκειται για μια από τις τελευταίες προσθήκες, της μεγαλύτερης εταιρίας στο χώρο του πόκερ, στην desktop αλλά και την mobile πλατφόρμα της. Το SpinandGo είναι ένα παιχνίδι πόκερ, όπου και η τύχη παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Σε κάθε παιχνίδι λαμβάνουν συμμετοχή τρείς παίκτες. Ο τρόπος παιχνιδιού μοιάζει αρκετά με το hyperturbo, όπου τα επίπεδα των blind αυξάνονται με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό. Δυνατότητα για επιλογή συγκεκριμένου τραπεζιού δεν υπάρχει, καθώς η πλατφόρμα σε συνδέει αυτόματα σε κάποιο τραπέζι.

Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα παιχνίδια πόκερ;

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του SpinandGo είναι ότι όταν οι παίκτες μπαίνουν στο τραπέζι, δεν γνωρίζουν για τι ποσό παίζουν, μέχρι το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει μπει με buy-in $30 μπορεί να διεκδικήσει ένα χρηματικό έπαθλο από $60 μέχρι και $30.000. Η ιδιαιτερότητα, αυτή, του παιχνιδιού, αποτελεί και τον παράγοντα που προσελκύει πολλούς παίκτες, και ιδιαίτερα αυτούς που τους αρέσουν οι εκπλήξεις.

Πως παίζεται το SNG;

Για να ξεκινήσει ένας παίκτης, ένα παιχνίδι SpinandGo στην PokerStars, θα πρέπει να επιλέξει, αρχικά, το buy-in που ταιριάζει καλύτερα στο budget του. Μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε έξι: $1, $3, $7, $15, $30 και $60. Στη συνέχεια επιλέγει τον αριθμό παιχνιδιών στα οποία επιθυμεί να λάβει μέρος σε ίδιο χρόνο και πατάει το κουμπί της εγγραφής.

spin-go-lobby

Αφού συμπληρωθεί το τραπέζι με τους τρείς παίκτες, γίνεται μια είδους κλήρωσης στην οθόνη, από την οποία βγαίνει το συνολικό χρηματικό έπαθλο του τουρνουά. Την κλήρωση αυτή την βλέπουν και οι τρείς παίκτες στο κέντρο του τραπεζιού.

Κάθε παίκτης που συμμετέχει στο τουρνουά ξεκινάει με 500 μάρκες στην κατοχή του, είτε έχει μπει με $1 είτε με $60. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι πολύ γρήγορος, με τα επίπεδα να ανεβαίνουν κάθε τρία λεπτά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αρκετά συναρπαστικό και αγχωτικό ταυτόχρονα, και αφορά κυρίως αυτούς που ψάχνουν κάτι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τις συμβατικές δομές παιχνιδιού.

Πως επιβραβεύονται οι νικητές;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο νικητής είναι και αυτός που θα κερδίσει όλο το ποσό του Prizepool. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση που οι παίκτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο τουρνουά, διεκδικούν μία από τις τρείς υψηλότερες βαθμίδες επάθλου τότε κανένας από τους τρείς δεν μένει παραπονεμένος, καθώς η δεύτερη και τρίτη θέση επιβραβεύονται με το 10% από το συνολικό έπαθλο.

Αξίζει να παίξει κανείς SNG;

Η απάντηση είναι σχετική. Εξαρτάται από το τι αρέσει σε κάθε παίκτη και για ποιο λόγο έχει επιλέξει να παίξει πόκερ εξαρχής. Τα παιχνίδια SpinandGo προτιμούνται πολύ από παίκτες που αγαπάνε το γρήγορο παιχνίδι και τους αρέσει να έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης ενός αρκετά υψηλού χρηματικού επάθλου.

spin-go-play

Τι έχει αλλάξει το SNG στον κόσμο του πόκερ;

Από ένα σημείο και μετά, πολλοί παίκτες του πόκερ άρχισαν να γίνονται πιο σοβαροί, στην προσπάθεια τους να φτάσουν σε ένα επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι, άρχιζαν να χάνουν σιγά σιγά την αίσθηση της ευχαρίστησης του παιχνιδιού. Η συγκεκριμένη μορφή παιχνιδιού, έχει σκοπό να επιστρέψει αυτή την αίσθηση της διασκέδασης και της ευχαρίστησης, ενός παιχνιδιού πόκερ. Με αυτό τον τρόπο η PokerStars φαίνεται να θέλει να επαναφέρει ξανά τις ισορροπίες στον κόσμο του πόκερ. Ο συγκεκριμένος τύπος τουρνουά έχει ήδη προσελκύσει πολλούς νέους παίκτες, με διάθεση για παιχνίδι αλλά και ελπίδα για πλούσια κέρδη.

«Το SpinandGo είναι φοβερό για πάρα πολλούς λόγους» αναφέρει ο Jonathan Duhamel, σύμφωνα με τη σελίδα bluffeurope.com . Ο γνωστός παίκτης πόκερ και μέλος της ομάδας της PokerStars, συνεχίζει τονίζοντας ότι «Καταρχάς το παιχνίδι διαρκεί ελάχιστα λεπτά, κάτι το οποίο το κάνει ιδανικό, όποτε έχεις λίγη ελεύθερη ώρα, ενώ είναι και πολύ καλό να το παίζεις και από το κινητό. Όμως το πιο ελκυστικό στοιχείο είναι το Prizepool – λοταρία, που σημαίνει ότι ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις για πόσα χρήματα παίζεις. Το να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις χιλιάδες δολάρια με ελάχιστα χρήματα είναι φοβερό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει να νικήσεις μόνο δύο παίκτες, για να κερδίσεις το έπαθλο».

Πόσο δημοφιλές είναι το SNG αυτή τη στιγμή;

Σύμφωνα με πληροφορίες του pokertube.com η PokerStars έχει καταφέρει να προσελκύσει αρκετό κόσμο με αυτό το νέο είδος παιχνιδιού. Από τον Οκτώβρη (που η εταιρία παρουσίασε για πρώτη φορά το SNG) μέχρι τον Νοέμβρη του 2014 ήδη είχαν ολοκληρωθεί πάνω από 7,5 εκατομμύρια παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι το SpinandGo ήρθε για να μείνει.

Από τα 18 της χρόνια άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε με πολλούς ελληνικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από τη συνεργασία της με αρκετούς αξιοσέβαστους έλληνες δημοσιογράφους κέρδισε πλούσιες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, αλλά και κριτική σκέψη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.