Νομίζετε ότι για να κερδίσετε το στοίχημα, χρειάζεστε καλές προβλέψεις; Κάποιον ειδικό με πολύ καλά προγνωστικά; Το στοίχημα είναι συνδυασμός δύο καίριων συνθηκών: πετυχημένες προβλέψεις και καλές αποδόσεις. Συνήθως παραβλέπετε τη δεύτερη συνθήκη, οπότε όσο καλές προβλέψεις και να έχετε, το κεφάλαιό σας μειώνεται. Δεν σας έπεισα;

Ίσως το πολύ ωραίο πρόσφατο άρθρο, που θα βρείτε στο blog του ShadowCaster, να σας αλλάξει γνώμη.

Η μελέτη που πραγματοποίησε βασίστηκε στην εντελώς τυχαία επιλογή στοιχημάτων. Έτσι θεώρησε 100 εικονικούς παίκτες που στοιχημάτισαν τυχαία σε 2.132 αγώνες δημοφιλών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι αποδόσεις αρχικά που έλαβε υπόψη, ήταν οι αποδόσεις της Bet365 μία με δυο ημέρες πριν τον κάθε αγώνα.

Στα πρώτα αποτελέσματα μόλις δύο στους 100 παίκτες βγήκαν κερδισμένοι! Θυμίζω, στοιχηματίζοντας ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαία. Σαν να έκλεισαν τα μάτια και να διάλεξαν σημείο στα τυφλά.

Ναι, κι όμως, δύο βγήκαν κερδισμένοι. Από τους 100. Το ποσοστό πετυχημένων προγνωστικών; Μεταξύ 33 και 34%. Για όλους!

Κάποιοι θα πουν ότι ήταν αναμενόμενο, αφού κάθε ένα από τα 1, Χ και 2 έχει 33% πιθανότητα! «Ω Θεέ μου, Θεέ μου» θα πω για αυτήν την ηλίθια ιδέα, σαν άλλη Δαμανάκη.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε την γκανιότα των εταιριών εντελώς, έπειτα τις βελτίωσε κατά 5% και στο τέλος, προσέφερε στους εικονικούς του παίκτες αποδόσεις κατά 15% καλύτερες από τις αρχικές της Bet365. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κερδοφορία των παικτών βελτιωνόταν με κάθε μεταβολή, αγγίζοντας πλέον τους 96 κερδισμένους παίκτες στο τελευταίο σενάριο!

Πριν 3 χρόνια πραγματοποίησα κάτι παραπλήσιο σε στοιχήματα στο τένις. Δείτε πώς βελτιωνόταν η κερδοφορία του απλούστατου συστήματος που επινόησα, απλώς αυξάνοντας τις αποδόσεις.

Προφανώς δεν ανακαλύψαμε το φεγγάρι. Εκείνο που έκανε ο ShadowCaster ήταν να προσφέρει ένα στοίχημα κορώνα-γράμματα (ναι, το παραδέχομαι, είναι το αγαπημένο μου παράδειγμα) αρχικά με αποδόσεις 1,90-1,90, έπειτα 2,00-2,00, και στη συνέχεια έφτασε το 2,20 ή κάπου εκεί.

Θα χρειαζόσασταν κάποιον guru ή expert tipster για να σας παροτρύνει να ποντάρετε στο 2,20 του «κορώνα», όταν τα γράμματα προσφέρονται στο 1,65; Ελπίζω πως όχι!

Αφού λοιπόν, καταστρώσετε ένα σχέδιο για το πώς θα καταλήγετε στις επιλογές σας, έρχεται η στιγμή να στοιχηματίσετε. Τυχαία; Όχι πια εύχομαι, μετά από την ανάγνωση των άρθρων αυτών. Ρίξτε μια ματιά στις αποδόσεις και αναλογιστείτε:

Πόσο συχνά πρέπει να είναι σωστή η πρόβλεψή μου, για να βγαίνω κερδισμένος μακροχρόνια;

Η απάντηση είναι το πηλίκο της μονάδας δια της απόδοσης. Αν λοιπόν μια εταιρία προσφέρει το στοίχημα με απόδοση 2,00, θα πρέπει να κερδίζετε τουλάχιστον τα μισά στοιχήματα. Αν όμως βρείτε μια άλλη με 2,20, αρκεί να είστε σωστοί 45%. Κι όμως, αυτό το 5% είναι που θα κάνει τη διαφορά στον τελικό λογαριασμό.

Εδώ που τα λέμε, ακόμα και το 1% είναι αρκετό για να σταματήστε να χάνετε χρήματα. Πιο εύκολο όμως είναι να σταματήσετε να παίζετε στοίχημα προς το παρόν!

Μπορείτε λοιπόν να έχετε κλειστά μάτια όταν κάνετε τις επιλογές σας στο στοίχημα. Αρκεί να τα έχετε ορθάνοιχτα, όταν διαλέγετε αποδόσεις!

Κλείνοντας, ανταποδίδω τα καλά λόγια που απεύθυνε ο ShadowCaster για το StoiximaOnline στο τέλος του άρθρου του. Το blog του (που έχω σχολιάσει και στο παρελθόν εδώ κι εδώ) αποτελεί όαση ανάμεσα στα υπόλοιπα, τυχάρπαστα ελληνικά blogs για τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα. Ακολουθήστε τον και είμαι σίγουρος ότι θα μάθετε αρκετά!

Υ.Γ. Είμαι περίεργος να δω πόσες περισσότερες αναγνώσεις θα “σκοράρει” το άρθρο λόγω… φωτογραφίας στην εισαγωγή. Αυτή διάλεξα όταν έψαξα στο Flickr για “eyes”, ψέματα να πω;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.