Την Τετάρτη 23/9 (20:30) η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, στο πρώτο πραγματικό τεστ της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Πρώτο γιατί πολύ απλά, τα τρία πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ ήταν σχετικά εύκολα. Πανεύκολα ήρθε στην πρεμιέρα η νίκη με 3-0 επί του ανέτοιμου Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα ματς που η ορμή και μόνο που είχαν οι γηπεδούχοι – στην επάνοδό τους στα μεγάλα σαλόνια μετά την περιπέτεια της Γ’ και της Β’ Εθνικής – ήταν αρκετή για να τους δώσει το «τρίποντο».

Ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη. Αποτέλεσμα από τη μία θετικό καθώς η «Ένωση» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχθηκε γκολ ενώ δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα, από την άλλη αρνητικό γιατί ούτε η ίδια κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία των Θρακιωτών. Οι οποίοι, για να γίνουν και κάποιες συγκρίσεις, είχαν νωρίτερα αποσπάσει επίσης ισοπαλία δίχως τέρματα από τον… ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ στη συνέχεια επικράτησαν με 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Εκ του… αποτελέσματος, το 0-0 δεν ήταν κακό αποτέλεσμα για την ομάδα του Δέλλα.

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε εν τέλει να κερδίσει με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ. Αναμέτρηση στην οποία έδωσε τα διαπιστευτήριά του ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός κέρδισε ένα πέναλτι – το οποίο μετέτρεψε στη συνέχεια σε γκολ – και πέτυχε και ακόμη ένα «μαγικό» τέρμα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Η οποία είχε ευκαιρίες στο ξεκίνημα του β’ μέρους να «καθαρίσει» το ματς, δεν το έκανε, απειλήθηκε αλλά οι δυο αποβολές παικτών του ΠΑΣ έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, με το δεύτερο φετινό τέρμα του Ρόναλντ Βάργκας. Σημειωτέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, οι Γιαννιώτες είχαν κερδίσει σχετικά εύκολα με 3-1 τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες.

Κοιτώντας – επιφανειακά – τις γραμμές της ΑΕΚ, η αμυντική λειτουργία για την ώρα είναι σχετικά καλή, ωστόσο ακόμη δεν έχει πιεστεί σοβαρά ούτε ο Αλέν Μπαρόχα ούτε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Δημήτρη Κολοβέτσιου, Άνταμ Τζανετόπουλου. Τα μπακ, Άρης Σοϊλέδης και Ροντρίγκο Γκάλο, δεν διακρίνονται για τη σταθερότητά τους, αλλά αν μπορεί κάπου να ποντάρει ο Δέλλας είναι σίγουρα στα ανασταλτικά χαφ του: Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον. Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ έχει επιλογές πολλές, με τους Βαγγέλη Πλατέλα, Μπουονανότε, Έλντερ Μπαρμπόσα, Βάργκας και Χρήστο Αραβίδη. Η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου δίνει μια ακόμη επιλογή στους «κιτρινόμαυρους» αλλά μπροστά… το χάος. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους δεν έπεισε όποτε χρησιμοποιήθηκε ενώ κι ο Αραβίδης δεν είναι ο κλασικός φορ.

Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι μεν πιο έτοιμος, έχοντας δώσει μέχρι τώρα 10 επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο δεν είναι και πιο «δεμένος», αφού από αγώνα σε αγώνα ο Ιγκόρ Τούντορ κάνει αρκετές αλλαγές. Δεν έπεισε στο 0-0 με την Ξάνθη, ήταν κάκιστος αμυντικά στην ήττα 3-1 στα Γιάννενα ενώ το 3-0 στη Βέροια ήρθε, κυρίως, χάρη στην ποιότητα των Δημήτρη Πέλκα και Στέφανου Αθανασιάδη. Ο αρχηγός επέστρεψε από τραυματισμό ενώ σιγά-σιγά ρυθμό αποκτά και ο στράικερ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Λογικά ο σπουδαίος Βούλγαρος θα ξεκινήσει βασικός την Τετάρτη.

Το ερώτημα είναι αν οι, σχετικά άπειροι από τέτοιου είδους παιχνίδια, παίκτες της ΑΕΚ θα μπορέσουν να «απορροφήσουν» γρήγορα την πίεση και την ένταση της Τούμπας. Οι 30.000 φίλοι του ΠΑΟΚ θα είναι ένα πρωτόγνωρο θέαμα για τους περισσότερους από αυτούς και είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσουν. Αν ο Δέλλας το πάει στο…λάου-λάου, προσπαθώντας να «καταλαγιάσει» την Τούμπα και να «κλέψει» το θετικό αποτέλεσμα, θα έχει ελπίδες. Ίσως η χρησιμοποίηση στο ξεκίνημα του αγώνα κι ενός τρίτου αμυντικού χαφ, όπως του Δημήτρη Ανάκογλου ή του Μιγκέλ Κορδέρο, να είναι μια καλή κίνηση. Από εκεί και μετά, πολλά θα κριθούν από τα κέφια του Μπουονανότε και του Μάνταλου αλλά και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο ο Έργκους Κάτσε για τον ΠΑΟΚ.

Στοιχηματικά; 2-3 γκολ (στο 1.95 της 1×2-bet.gr). Η συνέχεια επί του αγωνιστικού χώρου…

aek-paok-1x2bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).