Δεκαεννιά άλογα τρέχουν το Σάββατο στη διάσημη ιπποδρομία Betfred Sprint Cup στο Haydock Park. Ανάμεσά τους βρίσκονται από προχθές και οι Magical Memory και Belardo, αρκετά πιο κάτω από τα τρία φαβορί, Adaay, Danzeno και Gordon Lord Byron, σύμφωνα με τις αποδόσεις των εταιριών στοιχημάτων. Όπως αναμενόταν, οι αποδόσεις των αλόγων αυτών βρίσκονται σε… ελεύθερη πτώση.

Είναι γνωστή η πτωτική τάση που ακολουθούν οι αποδόσεις των φαβορί στα στοιχήματα αυτά.

Ο μεγάλος τζίρος που συγκεντρώνεται στις στοιχηματικές αγορές εξαιτίας της δημοτικότητας των ονομαστών αυτών ιπποδρομιών, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Οι παίκτες συνηθίζουν να εμπιστεύονται τα χρήματά τους στα 2-3 μεγάλα φαβορί. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση των αποδόσεων τους μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της ιπποδρομίας, άνευ απροόπτου.

Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση του Betfred Sprint Cup. Η απόδοση του Adaay (8,00) που φιγουράρει ως το πρώτο φαβορί της κούρσας, έχει κατηφορίσει από το 20,0 περίπου, όταν ξεκίνησαν να δέχονται οι εταιρίες τα πρώτα στοιχήματα.

adday-betting-chart

Την ίδια τάση εμφανίζει η απόδοση και του δεύτερου φαβορί, Danzeno. Η πτώση είναι ίσως περισσότερο ομαλή, ενώ κάποιοι πανέξυπνοι παίκτες πρόλαβαν και στοιχημάτισαν σε αποδόσεις κοντά στο 30,0. Πλέον η μεγαλύτερη απόδοση που θα βρείτε για το άλογο αυτό είναι 9,00.

danzeno-betting-chart

Όσον αφορά το τρίτο φαβορί, τον Gordon Lord Byron, λίγες εταιρίες είχαν δώσει την εκτίμησή τους τον Ιούλιο. Όπως φάνηκε, οι παίκτες είχαν διαφορετική άποψη, όταν κι άλλες ακολούθησαν στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και έδωσαν απόδοση 15,0 στο άλογο. Μέσα σε ελάχιστες μέρες, η απόδοση κατρακύλησε λίγο χαμηλότερα από το 10,0 όπου και βρίσκεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

gordon-lord-byron-betting-chart

Μια ματιά στα αουτσάιντερ

Πτωτική τάση στην απόδοση του στοιχήματός του εμφανίζει και ο περσινός νικητής, G Force. Παρόλη την πτώση από την αρχική απόδοση του 17,0, ο G Force βρίσκεται στην έβδομη θέση (13,0).

g-force-betting-chart

Δε λείπουν πάντως οι πτώσεις των αποδόσεων και στα μεγάλα αουτσάιντερς. Για παράδειγμα, ο Watchable αυτό το Σαββατοκύριακο είδε την απόδοσή του να ολισθαίνει από το 35-40 ακόμα και στο 17,0 (William Hill)! Αν και δεν παύει να μοιάζει απίθανο να κερδίσει το φετινό Sprint Cup, εντούτοις δε θα με χαλούσε να το είχα ποντάρει στο 40,0 με αυτά τα δεδομένα.

watchable-betting-chart

Ακόμα και το άλογο με τη δεύτερη μεγαλύτερη απόδοση στις εταιρίες στοιχημάτων (34,0), τον Strath Burn, φαίνεται να προτιμήθηκε από κάποιους παίκτες, οι οποίοι πόνταραν σε αποδόσεις της τάξης του 70,0! Κι αν σου κάτσει;

strath-burn-betting-chart

Πώς να αξιοποιήσεις τα παραπάνω στοιχεία στο στοίχημα

Καταρχήν, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η τάση των παικτών να εμπιστεύονται τα φαβορί στις μεγάλες διοργανώσεις. Είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο, για μπάσκετ, για τένις ή για διάσημες ιπποδρομίες όπως στην περίπτωση του Sprint Cup, οι αποδόσεις των μεγάλων φαβορί παίρνουν την κατιούσα.

Και δεν είναι μόνο στα αθλήματα που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Δείτε για παράδειγμα, την πορεία που καταγράφουν τα στοιχήματα για να είναι η Hillary Clinton η επόμενη Πρόεδρος των ΗΠΑ!

hillary-clinton-betting-chart

Με βάση τα παραπάνω, μια απλή τακτική φαίνεται να είναι το ποντάρισμα στα φαβορί από την πρώτη στιγμή που διατίθενται αυτά τα στοιχήματα. Ειδικά αν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε trading ή cash out, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την αναμενόμενη πτώση της απόδοσης. Ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός, αφού τις φορές που δε συμβεί το αναμενόμενο σενάριο, θα μπορέσουμε να μετριάσουμε τις ζημιές. Εκτός βέβαια κι αν κάτι συμβεί κάτι αναπάντεχα πολύ σοβαρό γεγονός με την επιλογή που κάναμε.

Από την άλλη, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ΤΩΡΑ τις παραπάνω πληροφορίες; Μια λύση είναι να ακολουθήσουμε την υπάρχουσα τάση και θα με βρείτε σύμφωνο με αυτήν. Κάποιοι ίσως προτιμήσουν να στοιχηματίσουν ενάντια στην τάση και να αποφύγουν τα φαβορί. Στην περίπτωση αυτή, θα προτιμούσα να ποντάρω σε ένα αουτσάιντερ, του οποίου η απόδοση πέφτει, παρά σε μια στάσιμη απόδοση. Τέλος, κάποιοι θα επιλέξουν ακριβώς αυτήν τη στάσιμη απόδοση, με το σκεπτικό ότι θα προλάβουν μια πιθανή πτώση.

Η επιλογή είναι δική σας.

Εικόνες από Oddschecker

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.