Στημένα παιχνίδια… Είναι ίσως το αγαπημένο μου θέμα όταν πιάνω το πληκτρολόγιο. Θέλετε γιατί ασχολούμαι πάνω από 13 χρόνια με το στοίχημα; Θέλετε επειδή λατρεύω το ποδόσφαιρο; Όπως και να έχει, από τη στιγμή που και τα δύο αυτά γεγονότα συνδυάστηκαν – στην Ελλάδα την τελευταία δεκαπενταετία – έγιναν για μένα ένα και το αυτό. Φυσικά, όπως σε κάθε δραστηριότητα, υπάρχουν και τα αρνητικά. Κοινώς; Τα στημένα παιχνίδια.

Χθες βράδυ έβαλα στο Google να ψάξει για «στημένα παιχνίδια» ή αλλιώς «fixed matches». Και μάλιστα έβαλα Ειδήσεις τελευταίων 24 ωρών. Είναι πραγματικό τρομερό πως η αναζήτηση έβγαλε πάνω από 800 αποτελέσματα. Μάλιστα, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της αναζήτησης με οδηγούσε σε ιστοσελίδες (websites) που υπόσχονταν σίγουρη επιτυχία σε περίπτωση που κάποιος στοιχημάτιζε σε παιχνίδι που ήταν… στημένο.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα αποτελέσματα: στο best-soccer-tips1x2.com, προσφερόταν next fixed match για τις 12.09.2015. Το στοίχημα ήταν είτε 2/1 είτε 1/2 για ημίχρονο/τελικό, δηλαδή ανατροπή, και μάλιστα εγγυόταν και 100% επιτυχία. Επίσης, παραθέτονταν και οι μέθοδοι πληρωμής (Skrill, Neteller, Paysafe, Ukash, Payoneer ή Moneygram) κατόπιν φυσικά αποστολής email στη διεύθυνση infobestsoccertips@gmail.com Απίστευτα πράγματα!!!

Θέλετε κι άλλο; Το brag-tips.sportal.tips περηφανευόταν πως έχει παιχνίδι για τις 11.09.2015. Για την ακρίβεια, το ακριβές σκορ ενός αγώνα με απόδοση πάνω από 100.00, κάτι το οποίο επίσης είναι 100% σίγουρο! Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπήρχαν και παραδείγματα αγώνων που «επαληθεύτηκαν», από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι και σήμερα. Και μιλάμε για ακριβή σκορ με αποδόσεις από 41.00 μέχρι και 181.00! Α, για να μην ξεχαστώ, για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο bragatips777@yahoo.com.

Προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση το γεγονός πως υπάρχουν ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν ονόματα ακόμη και διεθνών ποδοσφαιριστών για να ανέβουν στο ranking της Alexa και να βρίσκονται πολύ ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Παράδειγμα η benzema1x2.com, με ευθεία αναφορά στον διεθνή Γάλλο επιθετικό της Real Madrid, Karim Benzema. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες: κοκορεύεται πως έχει συνεργάτες σε Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία παραθέτοντας μάλιστα τα ονόματα των συνεργατών. Για να μην βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων, πουθενά εδώ δεν αναφέρεται ο όρος fixed matches, ωστόσο υπάρχει σιγουριά για πάνω από 95% επιτυχία σε παιχνίδια με αποδόσεις 2.50-3.50 και πάνω από 90% για παιχνίδια σε αποδόσεις 15.00-20.00! Ανάλογα πάντα με την… συνδρομή που θα επιλέξει κανείς να κάνει εγγραφή. Για τους ενδιαφερόμενους, μπορούν να σπεύσουν στο benzemaa1x2@gmail.com.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη καλύτερο. Η ιστοσελίδα cristianoronaldobet.blogspot.gr η οποία προφανώς και επενδύει στο όνομα του Πορτογάλου σούπερ σταρ της Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Αυτοί ισχυρίζονται πως συνεργάζονται με άτομα από Βραζιλία, Βολιβία, Αγγλία, Τουρκία και άλλες χώρες και τα προγνωστικά τους προέρχονται από πληροφορίες που προκύπτουν από έγκυρες πηγές πληροφόρησης (δηλαδή τραυματίες, τιμωρημένοι, οικονομική κατάσταση συλλόγου κτλ). Βέβαια, παρακάτω αναφέρεται ξεκάθαρα πως «είναι 101% σίγουρα… ο αριθμός των πελατών μας είναι περιορισμένος… εάν κάποιο στοίχημα χαθεί, υπάρχει η δυνατότητα ενός δωρεάν». Και καταλήγει: «Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με ΣΤΗΜΕΝΑ παιχνίδια (FIXED matches, γράφει χαρακτηριστικά), επικοινωνήστε στη διεύθυνση cr7madridista7@gmail.com.

Φυσικά, οι ιθύνοντες των στημένων αγώνων δεν θα μπορούσαν να μείνουν μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κτλ κτλ). είναι χαρακτηριστική η σελίδα της Swiss FIXED Matches πάνω στην οποία έπεσε κάνοντας τη σχετική αναζήτηση (facebook.com/SwissFixedMatches). Μάλιστα, τρεις ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης Barakaldo – Formentera για το Copa del Rey (σ.σ. Κύπελλο του Βασιλιά) στην Ισπανία, υπήρχε η ενημέρωση πως η Barakaldo θα κερδίσει το παιχνίδι. Κάτι που τελικά συνέβη – 3-1 τελικό σκορ, με την απόδοση στο 1.33, αλλά και οι… τοκογλύφοι πρέπει να ζήσουν. Παρακάτω υπήρχαν κι άλλοι αγώνες που φαινόταν «κερδισμένοι», ωστόσο η εμπειρία μου με καθιστά επιφυλακτικό.

Επίσης στο facebook, ένας τύπος που είχε για όνομα ένα Netherlands…κάτι μου έκανε αίτημα φιλίας προ ημερών. Το αποδέχθηκα και μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε και το μήνυμα στο chat: «Hello, are you interested in fixed matches?». Υποψιασμένος για το τι συμβαίνει εδώ και χρόνια, του απάντησα πως ήθελα να τον τσεκάρω πρώτα και μετά. Κοινώς, του ζήτησα ένα παιχνίδι που (υποτίθεται πως) ήταν στημένο και που άρχιζε εκείνη την ώρα, προκειμένου να μην έχω χρόνο να ποντάρω. Μου είπε ένα από το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, Atletiko PR – Goias αν θυμάμαι καλά, το οποίο θα έληγε Χ/1 ημίχρονο τελικό. Αμ δε… 1-0 ημίχρονο, 3-0 τελικό. «What happened? It seems you are a total flop», του έγραψα την επομένη. Ακόμη μου απαντάει…

Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως σύλλογοι παγκοσμίου βεληνεκούς αλλά και ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τρόπαια, αφήνουν να καπηλεύεται και να διασύρεται έτσι το όνομά τους. Και, φυσικά, πώς είναι δυνατόν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η Europol και οι Αρχές (στην προκειμένη περίπτωση οι UEFA και FIFA) δεν κάνουν κάτι για να εξαλείψουν ή να περιορίσουν το φαινόμενο.

Ως την… επόμενη αναζήτησή μου, ποντάρετε με ασφάλεια

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).