Δεν μπορεί να τίθεται καν θέμα συζήτησης για το ποια ομάδα είναι το φαβορί στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29/11 στις 15:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό και κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για τους γηπεδούχους, όχι μόνο θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη, αλλά και μεγάλες αναταράξεις στο στρατόπεδό τους.

Βέβαια, για να γράφουμε και του στραβού το δίκιο, η ΑΕΚ κάθε άλλο έχει εντυπωσιάσει στα τρία παιχνίδια με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της. Απέσπασε «λευκή» ισοπαλία, στο ντεμπούτο του Ουρουγουανού τεχνικού, από τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης», έχασε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ – πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με 12-2 τέρματα – ενώ την προηγούμενη Κυριακή, με τα χίλια ζόρια, κέρδισε τον ουραγό – και δίχως νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα – Πανθρακικό με 2-1 στην Κομοτηνή.

Το τελευταίο ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πογιέτ ξεκίνησε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3, το γύρισε στην πορεία σε 4-2-3-1 και κατέληξε με το 5-3-2, αφού η ομάδα του δυσκολευόταν αφάνταστα να αναχαιτίσει τους αντίπαλους επιτιθέμενους. Λοιδορήθηκε ο Ουρουγουανός προπονητής – και δικαιολογημένα – ωστόσο η «δουλειά» έγινε και η «Ένωση» πήρε τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, την μπάλα δεν μπόρεσε να την κρατήσει. Ευκαιρίες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ειδικά μετά το 20λεπτο. Ο Αντρέ Σιμόες δεν είχε καθόλου συμμετοχή στο ματς στο νέο του ρόλο ως «κόφτης» μπροστά από τα δύο στόπερ. Ο Πέτρος Μάνταλος δεν μπόρεσε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του ως εσωτερικός χαφ. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε χάθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Φυσικά, δεν ήταν όλα στραβά για την ΑΕΚ. Για παράδειγμα, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, παίζοντας λίγο πιο μπροστά από ό,τι συνήθως, κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Μάνταλος και Μπουονανότε συνεργάστηκαν άψογα σε δυο τρεις περιπτώσεις, μία εκ των οποίων έφερε το πέναλτι που κέρδισε ο Έλληνας και μετέτρεψε σε γκολ – πέμπτο φετινό του – ο Αργεντινός. Ο Ροντρίγκο Γκάλο έδειξε να μην έχει πρόβλημα ανεβοκατεβαίνοντας τη δεξιά πτέρυγα. Ωστόσο, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν τέτοια που μόνο προβληματισμό άφησε.

Ελαφρυντικά, όπως ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Κομοτηνής ή το άγχος για την πρώτη νίκη με τον Πογιέτ στον πάγκο ή ο υπέρμετρος ζήλος που έδειξαν οι παίκτες του ουραγού Πανθρακικού, ευσταθούν μεν, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκή. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το δεύτερο δείγμα της «δικής του ΑΕΚ», όπως υποσχέθηκε ο πρώην προπονητής των Μπράιτον και Σάντερλαντ πριν τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Και το θετικό γι’ αυτόν είναι πως πλην του τιμωρημένου Ρόναλντ Βάργκας, έχει όλους τους άλλους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Παναιτωλικός (στο 8.92 στην 1×2-bet.gr) πάει στο ΟΑΚΑ έχοντας στην «πλάτη» δυο θετικά αποτελέσματα. Αρχικά τη νίκη 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννενα – έστω κι αν ήρθε από δώρα του αντίπαλου τερματοφύλακα – και στη συνέχεια τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο, όμως, συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του φαντάζει πολύ πιο δύσκολο λόγω της μεγαλύτερης ποιότητας που έχει η ΑΕΚ από το κέντρο και μπροστά, αλλά και στις στημένες φάσεις. Η επιστροφή του Τάσου Παπάζογλου, πάντως, δίνει λύσεις στο κέντρο άμυνας της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η ΑΕΚ (στο 1.35 στην 1x2-bet.gr) έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ειδικά από τη στιγμή που οι Ντιντάκ Βίλα και Θέσαρ Άρθο είναι έτοιμοι αγωνιστικά, ο Πογιέτ έχει μια απουσία όλη κι όλη – αυτή του Βάργκας – που μπορεί να καλυφθεί άνετα με την επιστροφή του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός θα πρέπει να αρχίσει την απόσβεση αλλά και να απαντήσει στις έντονες κριτικές που του ασκήθηκαν το διάστημα της απουσίας του. Είτε ξεκινήσει βασικός είτε όχι, κάτι χρωστάει στον εαυτό του, την ομάδα του και τον κόσμο της.

Με 21 γκολ παθητικό για την άμυνα του Παναιτωλικού, το over 2,5 (στο 1.91 στην 1x2-bet.gr) φαντάζει δεδομένο. Το ερωτηματικό είναι αν θα το βγάλει μόνη της η ΑΕΚ ή αν θα βοηθήσουν σε αυτό και οι Αγρινιώτες. Με 3-0 (στο 6.56 στην 1x2-bet.gr) και 3-1 (στο 10.62 στην 1×2-bet.gr) για ακριβές σκορ.

αεκ-παναιτωλικος-στοιχημα-αποδοσεις-1x2bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).