Μετά από δύο εβδομάδες, η Σούπερ Λιγκ επιστέφει στις… επάλξεις με τις αναμετρήσεις τις 11ης αγωνιστικής. Αγωνιστική κατά την οποία η ΑΕΚ φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες που, αν έρθει, θα είναι και η πρώτη με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (Κυριακή 22/11, 19:30) πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Η αλήθεια είναι πως άλλα περίμεναν στην ΑΕΚ από τον Πογιέτ. Το ξεκίνημα του Ουρουγουανού τεχνικού στον πάγκο του «Δικεφάλου του Νότου» μόνο πετυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στο ντεμπούτο του έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας – όπου κατά γενική ομολογία η ομάδα του είχε καλύτερη εικόνα – αλλά στη συνέχεια ήρθε η ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ως τότε μετρούσε μόνο νίκες. Υπάρχουν ελαφρυντικά, όπως το ότι η ΑΕΚ έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρόναλντ Βάργκας – που θα απουσιάσει σήμερα – αλλά η ουσία είναι πως η «Ένωση» για ακόμη ένα παιχνίδι με ομάδα που «χτυπάει» θέση στην πρώτη πεντάδα, απέτυχε.

Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΚ (στο 1.53 στην 1x2-bet.gr) είχε ηττηθεί 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ – παρότι είχε προηγηθεί στο σκορ – είχε διασυρθεί με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» – ματς που στοίχισε στον Τραϊανό Δέλλα τη θέση του – έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ηττήθηκε όπως προαναφέρθηκε από τους Αρκάδες. Μοναδικό νικηφόρο αποτέλεσμα, το 1-0 επί του Ατρόμητου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ατρόμητος βέβαια που φέτος, για την ώρα, δεν… βλέπεται.

Γιατί αναφέρω τα αποτελέσματα αυτά; Επειδή θεωρώ πως στόχος της ΑΕΚ για τη σεζόν 2015/16 δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι αυτό και πότε θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν τις υποχρεώσεις της. Το καλό για την «Ένωση» είναι πως μέχρι στιγμής έχει κερδίσει όλα σχεδόν τα παιχνίδια που ήταν «του χεριού της». Τουλάχιστον εντός έδρας γιατί εκτός του μόνο που κέρδισε ήταν αυτό στη Βέροια, με το φάουλ του φορμαρισμένου Έλντερ Μπαρμπόσα στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα, είχε μείνει στο 0-0 με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πογιέτ στην Κομοτηνή. Ο Αλαίν Μπαρόχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ροντρίγκο Γκάλο και Αριστείδης Σοϊλέδης θα είναι τα πλάγια μπακ, οι Γιάκομπ Γιόχανσον και Αντρέ Σιμόες θα είναι στα χαφ, ο Μπαρμπόσα θα έχει θέση στη μεσοεπιθετική γραμμή όπως και ο Πέτρος Μάνταλος και από εκεί και πέρα… άγνωστο. Ο Πογιέτ προβληματίζεται για το αν θα επαναφέρει τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας, βγάζοντας έναν εκ των Δημήτρη Κολοβέτσιου και Βασίλη Λαμπρόπουλου, ή αν θα τον βάλει ως τρίτο αμυντικό χαφ – δεν το νομίζω. Σε καλή κατάσταση δείχνει να είναι κι ο Ντιέγκο Μπουονανότε που θα πρέπει, επιτέλους, να δικαιολογήσει τον ντόρο που έγινε για την απόκτησή του. Όσο για την επίθεση; Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ετοιμοπόλεμος αλλά ο Χρήστος Αραβίδης είναι σε καλή κατάσταση. Μήπως παίξουν κι οι δύο; Κι υπάρχει στα εξτρέμ κι η λύση του Βαγγέλη Πλατέλλα. Γρίφος…

Φυσικά, υπάρχει και ο Πανθρακικός (στο 6.54 στην 1x2-bet.gr). Η μοναδική ομάδα που ακόμη δεν έχει νίκη στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο έρχεται από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, το 3-3 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Και να σκεφτεί κανείς πως δεν είχε σκοράρει καν στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Μάλιστα, εντός έδρας έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ σε πέντε αγώνες – κι έχει δεχθεί επτά! Η απουσία του Σοφιάν Σερφά, που αποβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα πρόβλημα για τους γηπεδούχους που η λογική λέει πως θα παίξουν κλειστά και με αντεπιθέσεις, όπως έκαναν και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, μεγάλο ρόλο θα παίξει το πείσμα των παικτών. Από αυτό η ΑΕΚ φάνηκε να μην έχει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Πλέον, όμως, και μέχρι τον Γενάρη, ξεκινάει μία περίοδος δοκιμασίας και ελέγχου για όλους στην «Ένωση». Όποιος δείξει πως θέλει και μπορεί, θα μείνει. Οι άλλοι, θα αποχωρήσουν για άλλες πολιτείες. Περιθώρια για νέα γκέλα η ΑΕΚ δεν έχει. Το θέμα είναι σε πιο λεπτό θα ανοίξει το σκορ.

Προβλέπω πως θα σημειωθούν αρκετά τέρματα (στο 2.20 το over 2,5 στην 1×2-bet.gr) δεδομένης και της αμυντικής αστάθειας του Πανθρακικού. Στο 1-2 (στο 7.37 στην 1x2-bet.gr) και 1-3 (στο 12.53 στην 1x2-bet.gr) για ακριβές σκορ.

πανθρακικος-αεκ-στοιχημα-αποδοσεις

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).