Το ημερολόγιο γράφει 26 Ιανουαρίου, δηλαδή απομένουν ακόμη πέντε ημέρες για την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Όπως όλα δείχνουν, η ΑΕΚ δύσκολα θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή εκτός κι αν προκύψει θέμα Βράνιες και τελικά ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός αποχωρήσει πρόωρα από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, το θέμα του Βράνιες δεν είναι το μόνο που έχει δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια της «Ένωσης». Εξαρχής ήταν αρκετές οι ανορθογραφίες και έγιναν περισσότερες όσο κυλούσε η σεζόν και οι υποχρεώσεις του συλλόγου αυξάνονταν. Η ΑΕΚ είναι ακόμη μέσα και στους τρεις στόχους της – κάτι που συμβαίνει μετά από πάρα πολλά χρόνια και αυτό σίγουρα πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ – ωστόσο υπάρχουν και πολλά ερωτήματα σε ό,τι αφορά στο σχηματισμό του ρόστερ και τη χρήση του από τον Ισπανό.

roster-aek-anorthografies-kai-erotimata-2

Ακολουθεί μια καταγραφή των δεδομένων και πεπραγμένων και μια προσέγγιση με βάση τα όσα έχουμε μέχρι σήμερα δει:

  • ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βασικός ξεκίνησε ο Γιάννης Ανέστης, ο οποίος φέτος δεν έκανε κάποια γκέλα, όπως αυτές που μας είχε συνηθίσει πέρυσι. Μάλιστα, ήταν ο «ήρωας» της ισοπαλίας στο Μιλάνο, με εξαιρετικές επεμβάσεις. Καθώς, όμως, δεν συμφώνησε στην ανανέωση του συμβολαίου του, προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής, παραγκωνίστηκε. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας χρίστηκε βασικός και, με εξαίρεση ένα γκολ που δέχθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα, είναι σταθερός. Εσχάτως, όμως, τη θέση του πήρε ο Βασίλης Μπάρκας, του οποίου η απόκτηση πέρυσι είχε προκαλέσει ντόρο, χωρίς ωστόσο να τον δικαιολογήσει με τις εμφανίσεις του. Κοινώς, τρεις τερματοφύλακες εναλλάσσονται κάτω από τα δοκάρια και αυτό δεν μπορεί να δώσει σταθερότητα και ασφάλεια στην αμυντική γραμμή.
  • ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Με εξαίρεση τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος επέστρεψε γερός και δυνατός από σοβαρό τραυματισμό, κανείς από τους άλλους στόπερ της ΑΕΚ δεν κατάφερε να στεριώσει στην ενδεκάδα. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, είναι βασικός αλλά και επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο Ούρος Τσόσιτς ξεκίνησε δυνατά, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά βρίσκεται μεταξύ πάγκου κι εξέδρας. Άγνωστο το γιατί. Ο Ογκνιέν Βράνιες όσο «τρελός» είναι εντός αγωνιστικών χώρων, τόσο «παλαβός» είναι εκτός. Τα τρία πειθαρχικά παραπτώματα σε διάστημα δύο μηνών, είναι πολλά για να συγχωρεθούν – πάλι! Ο Άνταμ Τζανετόπουλος δεν έπαιζε καθόλου. Ήταν, καταλυτικός στο 0-0 με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», απέσπασε δάφνες, αλλά από τότε χάθηκε!
  • ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΠΑΚ: Και κάπως έτσι φτάσαμε να παίζει ο Μιχάλης Μπακάκης αριστερό στόπερ στο 3-5-2 που καθιέρωσε στα «δύσκολα» παιχνίδια ο Χιμένεθ. Κι αν αυτό έχει μια… βάση, δεν δικαιολογείται το ότι ο Μπακάκης παίζει και αριστερό μπακ ενώ είναι δεξιοπόδαρος και η φυσική του θέση είναι δεξί μπακ! Κι ενώ το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο αριστερός μπακ Έλντερ Λόπες, που δεν παίζει ποτέ στη φυσική του θέση, αλλά χαφ-εξτρέμ! Και απομένει ο Ροντρίγκο Γκάλο να παίζει σε όλα τα ματς ως δεξιός αμυντικός… Τρεις παίκτες για τα δύο άκρα και δεν εμπιστεύεσαι τον έναν!
  • ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ: Ίσως η μοναδική θέση που παίζουν αυτοί που πρέπει και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Ο Αντρέ Σιμόες πραγματοποιεί ακόμη μια εξαιρετική σεζόν – με τον κίνδυνο να «καεί» από τα συνεχόμενα παιχνίδια – ενώ κι ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν πολύ καλός σε όσα ματς χρησιμοποιήθηκε εκεί. Α! Στο ρόστερ υπάρχει ακόμη κι ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς
  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ: Ούτε εκεί υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, μέχρι τη μέρα που τραυματίστηκε ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Η περίπτωση του Σουηδού μοιάζει με αυτή του Ανέστη, με τη διαφορά πως ο κεντρικός μέσος τραυματίστηκε σοβαρά και ίσως τελικά μείνει στην ΑΕΚ. Στη θέση του ήρθε τον Γενάρη ο Έρικ Μοράν, από τα δεύτερα της Λεγανιές. Ποσοτικά το κενό καλύφθηκε, ποιοτικά απομένει να φανεί. Ο Παναγιώτης Κονέ είχε μήνες να αγωνιστεί, αλλά από τον Δεκέμβρη και μετά δίνει λύσεις. Ακόμη, όμως, του λείπει ο ρυθμός. Ο άλλος άτυχος της φετινής ΑΕΚ είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Και για τον αρχηγό έγινε μεταγραφή, με τον Σοτζάι Μασούντ να έρχεται από τον Πανιώνιο. Αριθμητικά, πάλι είμαστε ΟΚ. Ο Τάσος Μπακασέτας είναι μια του ύψους και μια του βάθους, αφού ακόμη δεν έχει βρει τη θέση του ή ίσως και το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Χιμένεθ, να μην τον βοηθάει.

roster-aek-anorthografies-kai-erotimata-3

  • ΕΞΤΡΕΜ: Χάος… Όταν ξεκίνησε η σεζόν, στο ρόστερ ως αριστερά εξτρέμ λογίζονταν για την ΑΕΚ οι Πατίτο Ροντρίγκεζ και Άρνορ Τρίστασον. Ο Αργεντινός είχε ικανότητες, αλλά ούτε πέρυσι τις έδειξε, ούτε φέτος. Έφυγε. Ο Ισλανδός δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου, ερχόμενος από τη Ραπίντ Βιέννης. Έφυγε κι αυτός. Ποιος αποκτήθηκε; Κανείς! Υπάρχει κι ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ο οποίος όμως είναι σκιά του περυσινού καλού εαυτού του. Δεξιά, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δίνει πολύτιμες λύσεις, αλλά σπάνια αντέχει πάνω από 60-70 λεπτά. Άλλος στα δεξιά δεν υπάρχει…
  • ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Με Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ είναι καλυμμένη στη γραμμή κρούσης. Απλά, τόσο ο Κροάτης όσο και ο Αργεντινός κάποιες φορές παρεκτρέπονται με αρνητικές συνέπειες για την ομάδα τους. Κι αυτό πρέπει να προσεχθεί… Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν έχει πάρει ακόμη πολλές ευκαιρίες – λογικό με τους δύο που έχει μπροστά του.

Με βάση τα παραπάνω, η ΑΕΚ καλό θα είναι να κινηθεί τις μέρες που απομένουν για την απόκτηση ενός πλάγιου μπακ, ενός κεντρικού αμυντικού κι ενός αριστερού εξτρέμ. Αν μείνει ως έχει, δύσκολα θα φτάσει στην επίτευξη έστω κι ενός εκ των τριών στόχων που έχει. Κι είναι κρίμα, καθώς και το πρωτάθλημα μπορεί να διεκδικήσει και στο Κύπελλο είναι «ζωντανή» αλλά και στο Europa League έχει ελπίδες να προχωρήσει, μιας και η Ντιναμό Κιέβου εμφανίζεται… ποικιλοτρόπως προβληματική!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).