aek_paokΤα play off έχουν μπει για τα καλά στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η φετινή χρονιά είναι η τρίτη που μέσω αυτής της διαδικασίας θα κριθεί το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στο Champions League (στα προκριματικά για την ακρίβεια) και πότε θα μπουν στο χορό του Europa League οι άλλε τρεις. Το μίνι πρωτάθλημα προσφέρει πολύ καλές ευκαιρίες για στοίχημα.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στις «αετομαχίες». Ο «Δικέφαλος του Νότου» έχει πάρει για τα καλά τον αέρα του «Δικεφάλου του Βορρά». Τα τελευταία εννέα χρόνια η ΑΕΚ μετράει επτά νίκες έναντι μόλις μια του ΠΑΟΚ (την περίοδο 2002/03, 3-4) ενώ μόλις ένα ματς έληξε ισόπαλο (τη σεζόν 2006/07, 0-0). Εάν, δε συνυπολογίσουμε το περυσινό ματς των play off (3-1) και το φετινό του πρώτου γύρου (1-0), το συνολικό επιμέρους σκορ φτάνει στο 9-1-1! Απίστευτο…

Αλλά και οι επιδόσεις του Fernando Santos, τεχνικού του ΠΑΟΚ, απέναντι στην ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά αξιοζήλευτες είναι. Εννέα φορές έχει αντιμετωπίσει την «Ενωση» ο Πορτογάλος τεχνικός και, ανεξαρτήτως έδρας, μετράει οκτώ ήττες και μόνο μια ισοπαλία. Ακόμα, σε 19 ματς με γηπεδούχο τον Dusan Bajevic, η ομάδα του Σέρβου τεχνικού κέρδισε τις 16 φορές, παραχώρησε δύο ισοπαλίες και ηττήθηκε μόλις μια φορά! Αγωνιστικά προβλήματα ιδιαίτερα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ θέλει να μπει με το δεξί για να «κλείσει» την ψαλίδα που τη χωρίζει από τις δύο ομάδες που προπορεύονται, με τον άσο να έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά.

Στο άλλο ματς της Τετάρτης, ο Αρης φιλοξενεί στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Ολυμπιακό. Οι «κίτρινοι» έρχονται από μια μεγάλη απογοήτευση, την ήττα στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό. Ηταν ο τέταρτος χαμένος την τελευταία δεκαετία και τους άφησε χωρίς τίτλο για 40 χρόνια, πλέον! Σαν να μην έφτανε στον Hector Raul Cuper η κούραση και η απογοήτευση, έχει και πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει. Τιμωρημένοι οι Mehdi Nafti, Javier Campora και Ευθύμης Κουλουχέρης, τραυματίας ο Tony Calvo ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία του Carlos Arano. Σχεδόν η μισή ομάδα…

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σαφώς πιο ήρεμοι και πιο καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Ο Bozidar Badovic δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, πλην του τραυματία Βασίλη Τοροσίδη, αφού στη διάθεσή του τέθηκαν οι Enzo Maresca και Dudu, «θωρακίζοντας» έτσι τη μεσαία γραμμή. Αν πρέπει να προσέξει κάτι η ομάδα του Πειραιά, είναι οι δύο διαδοχικές ήττες που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη (πέρυσι και φέτος, αμφότερες με σκορ 1-0). Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες και για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1. Πήραν, δηλαδή, τον αέρα των αντιπάλων τους… Τα προγνωστικά θέλουν φαβορί το διπλό.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1

1.95

ΑρηςΟλυμπιακός 2

2.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).