Aston_VillaΤα τοπικά ντέρμπι ανέκαθεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όχι μόνο για τους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και για όσους ασχολούνται με το στοίχημα. Ένα τέτοιο ντέρμπι για την 36η αγωνιστική της Premier League διεξάγεται στην πόλη του Birmingham, με την Aston Villa να υποδέχεται την Birmingham.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια, τις περισσότερες φορές η αγωνιστική κατάσταση και οι απουσίες των ομάδων, μικρή σημασία έχουν. Κυρίως παίζει ρόλο το πόσο πολύ θέλουν οι παίκτες τη νίκη. Και αυτή τη στιγμή, η Aston Villa «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη περίοδο.

Οι παίκτες του Martin O’Neill το παίζουν σε… διπλό ταμπλό. Μετά και τα αποτελέσματα του Σαββάτου, απέχουν τρεις βαθμούς από την τέταρτη Tottenham και δυο από την πέμπτη Manchester City. Επίσης, έχουν δύο βαθμούς περισσότερους από την Liverpool που λίγο αργότερα φιλοξενείται από την Burnley. Τι σημαίνει αυτό; Πως με μια νίκη ανεβαίνουν σε θέση… Champions League έστω και με έναν αγώνα περισσότερο!

Τα δεδομένα είναι υπέρ της Villa. Ερχεται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες (2-1 την Portsmouth και 2-0 τη Hull) και τρεις στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει την απώλεια του League Cup αλλά και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του FA Cup. Το σημαντικότερο; Οι «χωριάτες» έχουν κερδίσει στα πέντε τελευταία ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας!

Υπάρχει και άλλη παράμετρος που έχει να κάνει με τους προπονητές των δύο ομάδων. Οι Martin O’Neill και Alex McLeish έχουν κοινό παρελθόν στη Σκωτία. Ο πρώτος ως προπονητής της Celtic και ο δεύτερος στην τεχνική ηγεσία της Rangers. Ο O’Neill έχει το πάνω χέρι καθώς σε 20 μεταξύ τους αναμετρήσεις μετράει 12 νίκες έναντι 7 του McLeish!

Ακόμα, η Birmingham έχει βάλει… φρένο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας παιχνίδια της – αν κι εδώ μιλάμε για τοπικό ντέρμπι. Στα επτά τελευταία ταξίδια της δεν έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της (στα έξι από αυτά δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ), έχοντας αποσπάσει μόλις μια ισοπαλία κι έχοντας δεχτεί συνολικά 18 γκολ! Εχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικό πρώτο γύρο, οι «μπλε» δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα «συμβιβαστεί» με μια θέση στην πρώτη δεκάδα – κι αυτό είναι επιτυχία.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Aston Villa – Birmingham 1

1.61

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).