franck_riberyΠολλές φορές στο στοίχημα η παράδοση παίζει το δικό της ρόλο. Σαφώς και δεν έχει πάντα την ίδια βαρύνουσα σημασία που έχουν η αγωνιστική κατάσταση και οι απουσίες των δύο ομάδων, ωστόσο πάντα τη λαμβάνουμε υπόψη σε ό,τι έχει να κάνει με προγνωστικά.

Στην Bundesliga, η 32η αγωνιστική περιλαμβάνει ένα ντέρμπι από τα παλιά. Στο Borussia Park, η Gladbach υποδέχεται την Bayern. Τη δεκαετία του ’70 οι μάχες μεταξύ των δύο ομάδων είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη μάχη του τίτλου. Τα τελευταία χρόνια οι Βαυαροί είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Κάτι τέτοιο ισχύει και φέτος, με την ομάδα του Luis van Gaal να έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τη Schalke.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Borussia αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για την ομάδα της Bayern. Ο απολογισμός τα οκτώ τελευταία χρόνια θέλει την Gladbach να μετράει δύο νίκες έναντι μόλις μια της Bayern την ώρα που τέσσερις αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Τα τέρματα είναι 7-6 υπέρ των γηπεδούχων που, πάντως, δεν έχουν στόχους στο πρωτάθλημα, πριν να κλείσουν το δρόμο της μισητής αντιπάλου προς τον τίτλο. Επιπλέον, η Bayern κάθε άλλο παρά ξεκούραστη και προσηλωμένη στο στόχο της θα παρουσιαστεί, καθώς την Τρίτη ακολουθεί ο επαναληπτικός με τη Lyon. Με το 1-0 του πρώτου αγώνα να μην εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό του Champions League, είναι λογικό οι παίκτες του Van Gaal να κρατήσουν δυνάμεις για τη ρεβάνς στη Γαλλία. Η ισοπαλία μοιάζει αρκετά πιθανό σενάριο.

Η παράδοση παίζει το δικό της ρόλο και στην αναμέτρηση της Palermo με την AC Milan. Μόνο που εδώ και η φόρμα και οι στόχοι συγκλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση: τον άσο. Οι γηπεδούχοι έχουν «καπαρώσει» μια θέση για το Europa League της ερχόμενης σεζόν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι η τέταρτη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Μέσα στο Barbera, η Palermo παρουσιάζεται σχεδόν… αλάνθαστη, έχοντας 12 νίκες και πέντε ισοπαλίες!

Αντίπαλός της η Milan της οποίας τα όνειρα για τίτλο τελείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, στην εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Sampdoria. Επιπλέον, μέσα στο Palermo γνώρισαν την ήττα και τις δύο προηγούμενες χρονιές (2-1 πρόπερσι και 3-1 πέρυσι) ενώ ο Leonardo δεν νιώθει και πολύ καλά το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Και χωρίς τους Alexandre Pato και Marco Boriello, η επιθετική λειτουργία των «ροσονέρι» αποδυναμώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν θα προκαλέσει έκπληξη ακόμα μια ήττα για τη Milan που πλέον έχει συμβιβαστεί με την τρίτη θέση…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Gladbach – Bayern X

4,20

Palermo – Milan 1
1,90

 

 

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).