osfp_aekΗ τελευταία αγωνιστική των play off της Super League διεξάγεται την Τετάρτη. Τρεις από τις τέσσερις ομάδες έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς μόνο ο ΠΑΟΚ είναι «αδιάφορος», έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου. Ωστόσο, τα αγωνιστικά προβλήματα είναι αυτά που μας οδηγούν σε σημείο…

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τις δυο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο. Τη δεύτερη θέση στα play off, η οποία θα επιτρέψει στις δυο ομάδες να μπουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (το Europa League δηλαδή) μετά τον Δεκαπενταύγουστο! Την ίδια ώρα, ο Αρης φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι «κίτρινοι» θέλουν και αυτοί τη νίκη για να μπορέσουν να αποφύγουν την τέταρτη και καταδικαστική θέση.

Στην ΑΕΚ, το κλίμα είναι μάλλον έκρυθμο. Οι μεγαλομέτοχοι ανακοίνωσαν πως η ομάδα θα πορευτεί και την επόμενη σεζόν με τον Dusan Bajevic στον πάγκο, κάτι που μάλλον δυσαρέστησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές ενώ σίγουρα έφερε αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα των φίλων της ομάδας. Επιπλέον, όλα δείχνουν πως πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως οι Rafik Djebbour, Nacho Scocco, Ismael Blanco και Daniel Majstorovic θα αποτελέσουν παρελθόν, προκειμένου να ανασάνει οικονομικά ο σύλλογος.

Αλλά και στον Ολυμπιακό, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από την τραγική πορεία της ομάδας, κάτι που φάνηκε έκδηλα στα τρία εντός έδρας παιχνίδια στη διαδικασία των play off – όταν και δημιουργήθηκε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων – αλλά και από την γεμάτη ερωτηματικά στάση που κρατάει ο ιδιοκτήτης Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πάλαι ποτέ αγαπητός πρόεδρος, βρίσκεται εν μέσω πυρών, καθώς θεωρείται πως δεν ενισχύει και δεν προστατεύει την ομάδα!

Περνώντας στα αγωνιστικά, η αλήθεια είναι πως η «Ενωση» παρουσιάζει κάπως καλύτερη εικόνα σε σχέση με τους Πειραιώτες. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να ηττήθηκαν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, εάν είχε ευστοχήσει στο πέναλτι ο Scocco και είχαν προηγηθεί στο σκορ. Επιπλέον, τα προβλήματα που έχει να επιλύσει ο Bajevic είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Majstorovic, Carlos Araujo και Γρηγόρης Μάκος, αλλά επιστρέφουν ο Παντελής Καφές που εξέτισε και ο Σάββας Γκέντσογλου που αποθεραπεύτηκε.

Αν θέλετε να σημειώσετε τα προβλήματα των «ερυθρολεύκων», πάρτε καλύτερα χαρτί και μολύβι. Ή, μάλλον, σκεφτείτε ποια θα είναι η πιθανότερη ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Bozidar Badovic στο ΟΑΚΑ και ποιες επιλογές θα έχει στον πάγκο του. Εκτός μάχης είναι για διάφορους λόγους οι Αντώνης Νικοπολίδης, Olof Mellberg, Michal Zewlakow, Leonardo, Enzo Maresca, Dudu, Jaouad Zairi, Diogo, Matt Derbyshire, Lomana Lua Lua, Jesus Datolo, Luciano Galleti και Βασίλης Τοροσίδης! Είπατε τίποτα;

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει για δεύτερη φορά φέτος τον Ολυμπιακό και να σταματήσει, έστω προσωρινά, την γκρίνια της εξέδρας. Καλύτερη ευκαιρία δύσκολα θα βρει στο μέλλον μπροστά της για να επιβληθεί μιας ομάδας που έχει περισσότερους απόντες παρά παρόντες. Επιπλέον, ο Scocco θα έχει την ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι της Τούμπας, αλλά και να σκοράρει σε ένα ακόμα ντέρμπι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1

2.00

Scorer Any Time:

Naco Scocco

3.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).