paok_olympiakos_EdinhoΗ τρίτη αγωνιστική των play off της Super League διεξάγεται σε δύο δόσεις. Την Τετάρτη, στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ την Πέμπτη (λόγω της πανελλαδικής απεργίας) η ΑΕΚ φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Αρη. Εχοντας καλά δείγματα γραφής από τα προηγούμενα παιχνίδια, μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια “ασφαλή” προγνωστικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να σπάσει μια κάκιστη γι’ αυτόν παράδοση. Μέχρι και πριν από 12 χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός ερχόταν στη Θεσσαλονίκη για να παίξει στην Τούμπα, ήξερε πως το πολύ πολύ να πάρει μια ισοπαλία. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει από τον Οκτώβριο του 1997 κι έπειτα. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και τη φετινή Super League, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν φύγει αλώβητοι από την Τούμπα, με απολογισμό οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες!

Οι δύο νίκες του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα, ήρθαν για το θεσμό του Κυπέλλου – το 2003 και πέρυσι! Υπάρχει, όμως, και η νίκη μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον Φεβρουάριο, με το γκολ του Edinho. Ανάλογη (αρνητική) παράδοση έχει και ο Fernando Santos όταν τίθεται αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Είτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ είτε από τον πάγκο της ΑΕΚ, μετράει ως γηπεδούχος τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες…

Τα αγωνιστικά νέα, όμως, αλλά και η φόρμα και… η φόρα των ομάδων δείχνουν να ευνοούν αυτή τη φορά τους Θεσσαλονικείς. Η “λευκή” ισοπαλία που απέσπασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο από την ΑΕΚ, αλλά και η εύκολη νίκη 2-0 επί του Αρη στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, έφεραν τον “Δικέφαλο του Βορρά” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των play off, παρέα με τον Ολυμπιακό.

Ειδικά την Κυριακή, η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν… για φίλημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αρης δεν έκανε ούτε μια φάση της προκοπής μπροστά από την εστία του Κώστα Χαλκιά. Φυσικά, όλα αυτά είναι άμεση συνέπεια των επιδόσεων των “ασπρόμαυρων” στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος – μόλις 16 γκολ παθητικό, τα έξι εξ αυτών στην Τούμπα!

Οσο για τον Ολυμπιακό; Θεωρείται δεδομένο πως θα ανέβει στη “Νύφη του Θερμαϊκού” να παίξει για δύο αποτελέσματα. Το θέμα είναι αν μπορεί… Η αλήθεια είναι πως κόντρα στην ΑΕΚ, οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν σημεία ζωής μετά την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα 2-0 από τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αλλά και πάλι, εάν δεν ήταν ο διαιτητής Τριτσώνης να ακυρώσει κανονικό γκολ της ΑΕΚ, τώρα οι Πειραιώτες θα είχαν μόλις πέντε βαθμούς και η πρώτη θέση στα play off, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα έμοιαζε αρκετά ανέφικτη.

Τη μεγάλη διαφορά στο ματς αυτό, την έκανε ο Dudu. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε μετά από καιρό από τον τραυματισμό του και βοήθησε τα μέγιστα στο να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός σωρεία ευκαιριών. Ωστόσο, συμπλήρωσε κάρτες και ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Bozidar Badovic, επέλεξε να εκτίσει την τιμωρία του στην Τούμπα… Απορίας άξιο το γιατί.

Κάτι οι 30.000 φίλοι του ΠΑΟΚ στις κερκίδες, κάτι η κόπωση των παικτών του Ολυμπιακού, οδηγούν στο… σπάσιμο της παράδοσης!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1

2.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).