Εχοντας πραγματοποιήσει το νταμπλ σε Ιταλία και Γερμανία, Nerazzurri και Βαυαροί είναι κοντά σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο στη Μαδρίτη.

Τόσο η Inter όσο και η Bayern Munchen, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Αμφότερες κατέκτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο σε Ιταλία και Γερμανία, αντίστοιχα και, με τον σημερινό τελικό του Champions League να καραδοκεί, είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν ένα απίστευτο τρεμπλ. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους τεχνικούς των δύο ομάδων. Είτε ο Jose Mourinho είτε ο Louis van Gaal, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια μικρή λίστα, που περιλαμβάνει τα ονόματα του αείμνηστου Ernst Hapel και του Otmar Hitzfeld, που θα έχουν κατακτήσει το «τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά» με δύο διαφορετικές ομάδες!

Εχοντας κατακτήσει πέντε διαδοχικές φορές το Scudetto, ο Massimo Moratti, ιδιοκτήτης της Inter επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να φέρει στο San Siro το Champions League. Γι’ αυτό, άλλωστε, έφερε τον Mourinho στους Nerazzurri. Και ο «Εκλεκτός» τον έχει δικαιώσει, φτάνοντας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Πορτογάλος έχει την ευκαιρία να γράψει με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της Inter, καθώς μπορεί να γίνει ο πρώτος προπονητής που παίρνει το τρόπαιο για τους Nerazzurri, μετά τον Αργεντινό Helenio Herrera, που τα είχε καταφέρει δύο διαδοχικές χρονιές, το 1964 και το 1965.

Εχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά την κάτοχο του τίτλου Barcelona, η Inter δίκαια μπορεί να ονειρεύεται πως μπορεί να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Αλλωστε, ο Mourinho ξέρει τον τρόπο, έχοντας πάρει το τρόπαιο το 2004 με την Porto. Βέβαια, ίσως και αυτό να είναι το τελευταίο ματς του Πορτογάλου στον πάγκο της Inter, καθώς οι φήμες τον θέλουν να αναλαμβάνει τη Real Madrid από την επόμενη εβδομάδα.

Οσο μέτρια άρχισε η σεζόν για την Bayern Munchen, τόσο εξαιρετικά συνεχίστηκε και κοντεύει να ολοκληρωθεί… θριαμβευτικά! Με πέντε μόλις νίκες στις 13 πρώτες αγωνιστικές, όλα έδειχναν πως ο Van Gaal σύντομα θα αποχωρούσε από την Allianz Arena. Ωστόσο, η νίκη-θρίαμβος μέσα στο Τορίνο επί της Juventus (4-1) και η πρόκριση στους ‘’16’’ του Champions League, έδωσαν άλλον αέρα στους Βαυαρούς.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Εκπληκτική πορεία από την επανεκκίνηση της Bundesliga και διαδοχικές προκρίσεις στην Ευρώπη, με κορυφαία αυτή επί της Manchester United! Στα ημιτελικά, η Lyon αποδείχθηκε πολύ λίγη για να κοντράρει την Bayern, η οποία έχει την ευκαιρία να επιστρέψει  στην κορυφή για πρώτη φορά έπειτα από το 2001!

Τα προβλήματα των δύο ομάδων είναι γνωστά εδώ και καιρό. Ο Thiago Motta της Inter και ο Franck Ribery της Bayern είναι τιμωρημένοι, έχοντας αποβληθεί κόντρα σε Μπαρτσελόνα (στον επαναληπτικό) και Lion (στο πρώτο ματς, τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές), αντίστοιχα. Ο Dejan Stankovic αναμένεται να πάρει τη θέση του πρώτου στη μεσαία γραμμή των «νερατζούρι» ενώ ο Hamit Altintop θα χρησιμοποιηθεί αντί του Γάλλου για τους Βαυαρούς.

Ο Mourinho δεν πρόκειται να αλλάξει το πετυχημένο 4-3-3 ούτε φυσικά και ο Van Gaal το κλασικό 4-4-2. Εκτός μάχης ο Davide Santon και αμφίβολος ο Ivan Cordoba για τους Ιταλούς.

Διαιτητής: Howard Webb (Αγγλία)

INTER: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti – Cambiasso, Stankovic – Sneijder – Milito, Pandev, Eto

BAYERN: Butt – Lahm, Demichelis, Van Buyten, Badstuber – Altintop, Schweinsteiger, Van Bommel, Robben – Muller, Olic

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bayern Munchen – Inter

Να σκοράρουν και οι δύο

2.05

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).