Celtic_RangersΤο βράδυ της Τρίτης διεξάγεται το τελευταίο Old Firm της φετινής σεζόν, καθώς η Celtic του Neil Lennon φιλοξενεί την «μισητή αντίπαλο» Rangers του Walter Smith, που πριν μερικές εβδομάδες στέφθηκε πρωταθλήτρια. Όπως κάθε ντέρμπι, έτσι και αυτό προσφέρεται για καλό στοιχηματισμό.

Η Celtic, που παραμένει χωρίς «κανονικό» προπονητή μετά την αποπομπή του Tony Mowbray στην πρώτη του σεζόν στο σύλλογο, πραγματοποίησε μια κάκιστη χρονιά και ακόμα μια ήττα από την μεγάλη αντίπαλο θα είναι ακόμα μια… κλωτσιά στα δόντια! Εάν η ομάδα του Neil Lennon ηττηθεί από τους προσφάτως εστεμμένους πρωταθλητές, θα δημιουργήσει αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής πόντων στα παιχνίδια κόντρα στους Rangers για την τελευταία δεκαετία, έχοντας αποσπάσει μόλις μια ισοπαλία από την ομάδα του Smith τη φετινή περίοδο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η απώλεια της κορυφής είναι αυτή που πιο πολύ από όλα έχει στεναχωρήσει τους οπαδούς των Κελτών. Επειτα από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και απογοητευτικών εμφανίσεων, οι Rangers βρήκαν την ευκαιρία να κόψουν πρώτοι το νήμα του τερματισμού χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξουν πίσω τους ούτε μια στιγμή. Οι «καθολικοί» βρίσκονται 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τους «διαμαρτυρόμενους» και, αν και μια νίκη δεν θα γιατρέψει τις πληγές τους», τουλάχιστον δεν θα ρίξει κι άλλο αλάτι σε αυτές…

Παρά το γεγονός ότι κατακτούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο, οι Rangers ταλαιπωρούνται από τεράστια οικονομικά προβλήματα – ακόμα και το αφεντικό Walter Smith εργάζεται χωρίς να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο! Επιπλέον, τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια μεταγραφή! Κάποιες αχτίδες ήλιου άρχισαν να αχνοφαίνονται το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς κυκλοφόρησαν σενάρια πως ο Andrew Ellis, που «τρέχει» τον σύλλογο, βρήκε επενδυτή έτοιμο να καταβάλει το ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ενώ υποσχέθηκε να μειώσει τα χρέη και να προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Smith.

Ωστόσο, το παιχνίδι κόντρα στη Celtic είναι κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο, κάτι παραπάνω από χρήματα για τους ανθρώπους της Γλασκόβης. Το Old Firm είναι από μόνο του ένα τρόπαιο, ένας τελικός που παίζεται ανάμεσα στις δύο «μισητές αντιπάλους», μια πραγματική μάχη γοήτρου και υπερηφάνειας.

Στα αγωνιστικά, προβλήματα, κυρίως αμυντικά, υπάρχουν εκατέρωθεν. Ο αμυντικός της Celtic, Glen Loovens θα υποβληθεί σε τεστ της τελευταίας στιγμή ενώ ο Tomas Rogne τέθηκε νοκ άουτ. Ούτε ο επιθετικός Paul McGowan υπολογίζεται. Οι Rangers θα παραταχθούν χωρίς τον πρώην άσο της West Brom, Madjid Bougherra. Εν τω μεταξύ, ο Sasa Papac θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Celtic – Rangers 1

2.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).