New Real Madrid head coach Jose MourinhoΗ Real Madrid παρουσίασε σήμερα με κάθε επισημότητα τον Jose Mourinho ως νέο προπονητή της ομάδας, στο Santiago Bernabeu. Περίπου δέκα ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League στο ίδιο γήπεδο με την Inter, ο Mourinho διαδέχεται τον Manuel Pellegrini στην «ηλεκτρική καρέκλα» των «μερένχες», έχοντας λύσει τη συνεργασία του με τους «νερατζούρι» την περασμένη Παρασκευή.

Συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της Real, Jorge Valdano, ο οποίος και τον παρουσίασε σε περισσότερους από 200 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που είχαν προσέλθει στην αίθουσα Τύπου, ο «Εκλεκτός» ξεκίνησε λέγοντας πως έχει ξεχάσει τα ισπανικά που είχε μάθει κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Barcelona, αλλά υποσχέθηκε πως θα μιλάει στον Τύπο στα ισπανικά μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας!

«Είναι τιμή να έχουμε έναν από τους προπονητές με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Real, Jorge Valdano, για τον Mourinho και συμπλήρωσε: «Χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ μαζί μας. Το καλύτερο για τον σύλλογό μας αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε τον Mourinho κοντά μας».

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

«Δεν γνωρίζω να γεννήθηκα για να γίνω προπονητής της Real Madrid, αλλά σίγουρα γεννήθηκα για να γίνω προπονητής», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Πορτογάλου τεχνικού. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Με προσέλκυσε η τεράστια ιστορία και η παράδοση που έχει η Real, αλλά και οι απογοητεύσεις που έχει γευτεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, μην έχοντας κερδίσει κάποιον τίτλο. Η Real είναι ένας μοναδικός σύλλογος και εάν δεν γινόμουν προπονητής της, θα ήταν ένα μεγάλο κενό στην καριέρα μου».

Ο 11ΟΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ

Ο πρώην τεχνικός των Porto, Chelsea και Inter γίνεται ο 11ος προπονητής της «Βασίλισσας» την τελευταία επταετία. «Πιστεύω πως κάθε προπονητής πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε πρόκληση, αλλά εάν φοβάται κάτι, για παράδειγμα να απολυθεί, τότε τα πράγματα δεν κυλάνε καλά», εξήγησε. «Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες. Εχω τετραετές συμβόλαιο, πολύ χρόνο δηλαδή για να κερδίσω τρόπαια, να δώσω μια νέα ταυτότητα και να προετοιμάσω μια καλή ομάδα για το παρόν και το μέλλον. Ανυπομονώ να δουλέψω. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες εδώ, τον πρόεδρο Florentino Perez, τον Valdano, το διοικητικό συμβούλιο που πίστεψε πως είμαι ο ιδανικός υποψήφιος για το σχέδιο… να χτίσουμε μια ομάδα νικητών. Είμαι αυτός που είμαι. Είμαι ο Jose Mourinho και δεν θα αλλάξω. Είμαι εδώ στη Real Madrid και έρχομαι με όλα τα προτερήματα και ελαττώματά μου».

Mourinho_Real

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ

«Θα προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα το όραμά μου για αυτό το σύλλογο», συνέχισε ο Mourinho. «Θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποια πράγματα για να δουλέψω όπως θέλω. Οι παίκτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο που δουλεύω και σκέφτομαι. Εδώ στη Real είμαι απλά ένας προπονητής, τίποτα περισσότερο. Πάντα έλεγα πως είναι ζωτικής σημασίας να έχω ποιοτικούς ανθρώπους που θα δουλεύουν μαζί μου και πάντα ήθελα να έχω μαζί μου τους καλύτερους».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι σε καμία περίπτωση αντί-Barcelona. Είμαι προπονητής της Real και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να χτιστεί μία μεγάλη ομάδα από πλευράς Real», επεσήμανε ο Mourinho.«Η Barca είναι ένας μεγάλος αντίπαλος για το πρωτάθλημα και το Champions League όμως δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, ούτε να μιλήσω για τη Barca. Εάν οι οπαδοί της Barcelona με μισούν αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μου. Η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Σεβασμός ναι, φόβος ποτέ».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

«Όχι, δεν θεωρώ πως είμαι ο καλύτερος», ξεκαθάρισε ο «Εκλεκτός». «Υπάρχουν αρκετοί προπονητές που μπορούν να θεωρηθούν καλύτεροι. Στο φινάλε, αυτό που μετράει στο τέλος της σεζόν είναι το αποτέλεσμα. Είχα μια φανταστική σεζόν, κέρδισα κάθε διαθέσιμο τρόπαιο, αλλά αυτό οφείλεται στην ομάδα».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ

Για αυτούς που τον κατηγορούν για αμυντικογενή προπονητή ο Mourinho είχε την απάντηση: «Έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και τους έχω κερδίσει όλους πετυχαίνοντας οκτώ γκολ. Εγώ αμυντικογενής; Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά έξυπνα άτομα και ξέρουν συνεπώς να αναγνωρίζουν τα ψέματα».

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΟΜΑΔΑ

Τι προτίθεται να αλλάξει ο Πορτογάλος τεχνικός; «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για αλλαγές. Πρώτα θα πρέπει να γνωρίσω την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβω πού βρίσκομαι και μετά θα αποφασίσω πώς θα κινηθώ στη δουλειά μου».

Ο RAUL ΚΑΙ Ο CR9

Και το σχόλιο για τον συμπατριώτη του CR9: «Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ronaldo, είναι ένας απίστευτα σημαντικός ποδοσφαιριστής όχι μόνο για τη Real Madrid, αλλά για το ποδόσφαιρο ολόκληρο. Αλλά η δύναμη της ομάδας μου θα είναι πάντα η ίδια η ομάδα, όχι οι προσωπικότητες. Οι παίκτες πρέπει να κατανοήσουν πόσο σημαντικό πράγμα είναι ο σύλλογος, όχι ο ποδοσφαιριστής ή ο προπονητής. Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ομάδα, θα είναι ευκολότερο να πάρουμε αποτελέσματα. Ο Cristiano είναι ένας νικητής και εάν του αρέσει να κερδίζει, δεν θα είναι δύσκολο να του δώσουμε να καταλάβει πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο σύλλογος και όχι οι προσωπικότητες».

Ο «Εκλεκτός» παραδέχθηκε πως μίλησε με τον Raul, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο: «Μίλησα με τον Raul αυτό το πρωί (σ.σ. χθες). Πήγα και τον είδα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τι είπαμε; Δεν θα σας το πω. Ο Τύπος δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλλει σε συγκεκριμένες συνομιλίες».

Mourinho_Real3

Ο PELLEGRINI

Οσο για τον προκάτοχό του, Manuel Pellegrini; «Σέβομαι τη δουλειά που έκανε στη Real και του εύχομαι ένα όμορφο μέλλον και να βρει μία ομάδα που να ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες και στην κλάση του. Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν της Real. Έχω δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Ρεάλ την περασμένη σεζόν αλλά δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν».

Μετά την συνάντηση με τον Florentino Perez και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο Mourinho υπέγραψε το τετραετές του συμβόλαιο, με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάσουν στα 10 εκατομμύρια ευρώ! Πριν την υπογραφή, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον επίτιμο πρόεδρο και θρύλο της Real, Alfredo di Stefano. Στη συνέχεια, πήρε ένα αντίγραφο του Santiago Bernabeu, ένα χρυσό ρολόι και μια φανέλα της Real με το όνομα Mourinho και το Νο1 από πίσω!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).