LilleΚι ενώ τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους, ξεκαθαρίζουν οι ομάδες που έχουν στόχους και αυτές που απλά περιμένουν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι προσφέρονται αρκετές ευκαιρίες για στοιχηματισμό.

Στη Γαλλία απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Τα βλέμματα στρέφονται στην αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Marseille που φιλοξενείται από την Lille, η οποία θέλει τη νίκη για να τερματίσει στην πρώτη τριάδα που οδηγεί (τουλάχιστον) στα προκριματικά του Champions League.

Μπορεί την Τετάρτη η Marseille να «καθάρισε» την υπόθεση τίτλος, ωστόσο ακόμα στη Ligue 1 δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες δύο από τις Auxerre, Lille,  Olympique Lyonnais και Montpellier θα παίξουν στην κορυφαία διοργάνωση. Το σίγουρο είναι πως οι «doques» είναι μια από τις καλύτερες εντός έδρας ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο πως το συγκρότημα του Rudi Garcia έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 68 γκολ ενεργητικό!

Στη δεύτερη θέση του Championnat, η Lille βρήκε τη φόρμα της την καταλληλότερη στιγμή. Μετά την ισοπαλία 1-1 με την Lyon, κατέφερε να πάρει τέσσερις διαδοχικές νίκες! Το συγκρότημα του Garcia εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, αλλά φυσικά θέλει το κάτι παραπάνω, που δεν είναι άλλο από το Champions League. Και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Marseille. Με παίκτες όπως οι Eden Hazard, Gervinho και Yohan Cabaye έχει όλα τα φόντα να την πάρει.

Σε μια αντίστοιχη θέση βρίσκεται και η Mallorca στην Ισπανία. Οι Νησιώτες φιλοξενούνται από την Deportivo La Coruna στο Riazor. Μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης και την ήττα της 4-1 από τη Real Madrid, η Mallorca έπεσε εκ νέου στην πέμπτη θέση της La Liga, δύο βαθμούς πίσω από την Sevilla.

Η Depor, από εκεί που όλοι την περίμεναν να διεκδικήσει θέση (τουλάχιστον) για το Europa League, έχει κάνει τραγικές εμφανίσεις μέσα στο 2010 και εδώ και μερικές αγωνιστικές είναι αδιάφορη. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 11 τελευταία παιχνίδια της, η ομάδα της Γαλικίας έχει πάρει όλους κι όλους τρεις βαθμούς, από ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ έχει πετύχει μόλις 4 γκολ! Πάλι καλά που η ομάδα του Miguel Angel Lotina έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο, αλλιώς θα κινδύνευε με υποβιβασμό…

Από την άλλη, η Mallorca στηρίχθηκε κατά κόρον στις εξαιρετικές επιδόσεις της στο ONO Estadi για να βρεθεί τόσο ψηλά. Βέβαια, το συγκρότημα του Gregorio Manzano δεν είχε απάντηση στον… Cristiano Ronaldo την Τετάρτη, αλλά αυτή ήταν μια εξαίρεση.

Σε όλα αυτά, ας συνυπολογίσουμε τα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τους γηπεδούχους. Andres Guardado, Piscu, Antonio Tomas, Felipe και Brayan Angulo δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών. Ο Ze Castro ταλαιπωρήθηκε από ίωση και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του όπως και των Pablo Alvarez, Juan Dominguez και Adrian που δεν έπαιξαν την Τετάρτη. Ο Lotina συμπεριέλαβε αρκετούς παίκτες από την Β’ ομάδα στην αποστολή…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Lille – Marseille 1

1.70

Deportivo La Coruna – Mallorca 1

1.95

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).