MagathΣτο στοίχημα, το κίνητρο που έχει μια ομάδα παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο. Αν θέλει το αποτέλεσμα για να πάρει τον τίτλο ή για να βγει στην Ευρώπη ή για να εξασφαλίσει την παραμονή. Σπουδαία υπόθεση οι στόχοι μιας ομάδας όταν μπαίνει τις τελευταίες αγωνιστικές στο γήπεδο. Με βάση αυτό, μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια σημεία.

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της Bundesliga και τα πάντα είναι ανοιχτά. Από το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα (με τις Bayern Munich και Schalke να έχουν από 64 βαθμούς και τους Βαυαρούς να υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας), μέχρι το ποια ομάδα θα πάρει το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League (στους 57 οι Werder Bremen και Bayer Leverkusen, στους 56 η Dortmund και στους 53 η Stuttgart), ως και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία (στο 23 η Hertha, που μοιάζει τελειωμένη, στους 27 το Hannover, στους 28 οι Bochum και Nurnberg και στους 31 η Freiburg).

Η Bayern, λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο 3-0 επί της Lyon στη Γαλλία και την πρόκριση στον τελικό του Champions League, υποδέχεται την Bochum που πριν μερικά 24ωρα προχώρησε στην αποπομπή του Heiko Herrlich. Με τον Ivica Olic να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και τον Franck Ribery αγριεμένο καθώς όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί στον τελικό, η Bochum ελάχιστες ελπίδες έχει μέσα στην Allianz Arena. Πόσο μάλλον όταν οι φιλοξενούμενοι έχουν συμπληρώσει δέκα ματς χωρίς νίκη ενώ έρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες και πέντε στα έξι τελευταία ματς! Ωστόσο, την τελευταία τριετία πήραν δύο ισοπαλίες από τη μεγάλη τους αντίπαλο.

Σαφώς πιο δύσκολο έργο έχει η Schalke. Η ομάδα του Felix Magath υποδέχεται την φορμαρισμένη Werder Bremen, ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 68 γκολ! Ο Magath έχει το μαγικό ραβδάκι και μεταμορφώνει ομάδες μέτριες, σε έτοιμες για πρωτάθλημα. Το θέμα είναι πως δεν άντεξε στην πίεση στο ματς με το Hannover πριν από 20 ημέρες ενώ και μέσα στο Βερολίνο πήρε τη νίκη από τη Hertha με γκολ στα τελευταία λεπτά. Από την άλλη, το συγκρότημα του Tomas Schaaf έρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες και πέντε στα έξι τελευταία παιχνίδια, έχοντας σημειώσει 16 γκολ στις νίκες της! Το over φαντάζει εξαιρετική επιλογή, μιας και δύσκολα θα μείνει χαμηλά το σκορ.

Η Bayer Leverkusen λογικά θα σπρώξει στην Zweite Liga την Hertha, η Stuttgart αναμένεται να πάρει το τρίποντο κόντρα στην αδιάφορη Mainz, ενώ πολλά γκολ προμηνύονται στην Φρανκφούρτη, ανάμεσα σε Eintracht και Hoffenheim. Εάν περιμένω να γίνει κάπου η έκπληξη, αυτή είναι στη Nordbank Arena, με το ταλαιπωρημένο, κουρασμένο και απογοητευμένο Hamburg να υποδέχεται την Nurnberg. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από τρεις σερί ήττες, αλλά δείχνουν να παλεύουν όλα τα ματς και μπορούν να πάρουν κάτι καλό απέναντι σε μια κάκιστη, εσχάτως, ομάδα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bayern – Hannover (+1) 1

1.38

Schalke – Werder Bremen Over 2.5 γκολ

1.55

Hamburg – Nurnberg Χ2

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).