InterΚι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, το Campionato έχει πάρει… φωτιά. Και όσον αφορά στη μάχη της παραμονής και στη μάχη της εξόδου σε Europa League και Champions League, αλλά και στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η Roma και η Inter κοντράρονται στήθος με στήθος, προσφέροντας ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Roma επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας 2-1 την Parma εκτός έδρας. Η ομάδα του Claudio Ranieri έδειξε να ξεπερνάει το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Sampdoria και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ του αρχηγού Francesco Totti και του Βραζιλιάνο Rodrigo Taddei. Με το αποτέλεσμα αυτό, πέρασε ξανά έναν βαθμό πάνω από την Inter.

Το βράδυ της Κυριακής, το συγκρότημα του Jose Mourinho φιλοξενείται από την «αιώνια αντίπαλο» της Roma, τη Lazio! Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σε αυτή την αναμέτρηση. Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, είναι χαρακτηριστικό πως οι οπαδοί των «λατσιάλι» ζητούσαν όλη την εβδομάδα από τους παίκτες της ομάδας να… ηττηθούν, προκειμένου να μην αποκτήσει προβάδισμα τίτλου η «μισητή» Roma! Τρομερά πράγματα…

Ακόμα ένα στοιχείο που έχει να κάνει με την ομάδα της «Αιώνιας Πόλης» είναι πως δεν μπορεί να επαναπαυτεί. Στο +6 από την Atalanta και την γραμμή του υποβιβασμού, πριν την έναρξη της αγωνιστικής, με την Atalanta να μένει στο 1-1 με την Bologna και να μειώνει την απόσταση μόνο στους πέντε, η ζωή της Lazio στη Serie A, μάλλον σίγουρη θεωρείται, ειδικά από τη στιγμή που επόμενως αντίπαλος είναι η υποβιβασμένη Siena. Πάντως, ο Edy Reja έλεγε όλη την εβδομάδα στους παίκτες του να κλείσουν τα αυτιά τους και να τα δώσουν όλα για τη νίκη!

Πάμε τώρα και στις παραμέτρους που αφορούν την Inter. Οι «νερατζούρι» είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός ανεπανάληπτου τρεμπλ. Το Scudetto είναι στα πόδια των παικτών της, στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας έχουν ήδη προκριθεί και θα αντιμετωπίσουν (τι πρωτότυπο) την Roma ενώ μεσοβδόμαδα κατέκτησαν μια επική πρόκριση για τον τελικό του Champions League. Παρά την ήττα 1-0 από την Barcelona στην Ισπανία, πήραν το «χρυσό» εισιτήριο για το ραντεβού με την Bayern Munich, έχοντας κερδίσει 3-1 στο πρώτο ματς. Επιπλέον, από το 28’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Thiago Motta.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι έχουν καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια μέσα στη Ρώμη. Την τελευταία πενταετία δεν έχουν ηττηθεί ούτε μια φορά, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες, την πιο πρόσφατη πέρυσι, με το επιβλητικό 3-0!

Υπάρχει κι ένας ακόμα παράγοντας που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της αρμάδας του Mourinho και αυτός δεν είναι άλλος από τα αγωνιστικά προβλήματα. Οι Stendardo, Meghni, Manfredini, Matuzalem και Bizzarri είναι εκτός για τη Lazio, ενώ οι Foggia, Baronio, Rocchi, Floccari, Cruz, Zarate και Del Nero ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Επιπλέον, ο Ledesma είναι τιμωρημένος. Στον αντίποδα, πλην των εδώ και καιρό απόντων Toldo και Santon, το μοναδικό καινούριο πρόβλημα στους φιλοξενούμενους είναι ο Pandev, που… κλάταρε στην προθέρμανση του αγώνα με την Barcelona.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου

Lazio – Inter 2

1.33

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).