wiganΠολλές φορές στο στοίχημα ποντάρουμε βάσει του ενδιαφέροντος που έχει για μια ομάδα ένας αγώνας. Υπάρχουν, όμως, και παιχνίδια που «βγάζουν» σημεία τα οποία είναι… κρυμμένα. Στο στοίχημα, άλλωστε, το χρυσάφι δεν λάμπει πάντα μπροστά στα μάτια μας. Και στα Δευτεριάτικα ματς της Premier League, κρύβεται θησαυρός!

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και η μοίρα των Wigan και Hull είναι προδιαγεγραμμένη. Δύο ομάδες που πριν από μερικές εβδομάδες φαινόταν πως θα δίνουν σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή, φτάνουν με διαφορετική ψυχολογία στο DW Stadium.

Οι πρόσφατες εντός έδρας ήττες των «τίγρεων» από Burnley, Aston Villa και Sunderland έβαλαν ουσιαστικά τέλος στην διετή παρουσία της Hull στην Premier League. Εξι βαθμούς πίσω από τη West Ham και με χειρότερη διαφορά τερμάτων (-23 γκολ) σημαίνουν πως το KC Stadium θα φιλοξενεί ξανά από του χρόνου αγώνες για την Championship. Και πώς να μην συμβεί αυτό, όταν είναι η μοναδική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας! Πάνε 23 ταξίδια και 14 μήνες από την τελευταία φορά που η Hull είχε κερδίσει μακριά από το σπίτι της (τη Fulham το Μάρτιο του 2009)!

Ούτε η παρουσία του Iain Dowie κατάφερε να διορθώσει την άσχημη εικόνα, με τους «τίγρεις» να παίρνουν έναν βαθμό και να πετυχαίνουν μόλις ένα γκολ μέσα στον Απρίλιο… Πώς να σωθείς μετά;

Και να ήταν μόνο αυτό… Παρά το γεγονός ότι η Premier League δίνει γενναία οικονομική ενίσχυση στις ομάδες που υποβιβάζονται, τα χρέη της Hull φαίνεται πως ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια λίρες. Ακόμα και ο πρόεδρος Adam Pearson παραδέχθηκε πως θα είναι δύσκολη η επιστροφή στην Championship και θα χρειαστεί να προβεί σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών και περικοπές μισθών!

Από την άλλη, η Wigan κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία χάρη, κυρίως, στην επική νίκη με ανατροπή κόντρα στην Arsenal. Το 0-2 έγινε 3-2 στα τελευταία 15 λεπτά, με τους «λάτικς» να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια. Όμως, το γεγονός πως η αντίπαλός τους έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μόλις δύο φορές στα 15 τελευταία παιχνίδια και δέχτηκε 44 γκολ στα φετινά της ταξίδια, δικαιολογημένα κάνουν τον Roberto Martinez να χαμογελάει.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Wigan – Hull City

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).