South_Africa_Mexico_MarquezΜε την πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για τις δυνατότητες των ομάδων που βρίσκονται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Α-Δ.

Στον Α’ όμιλο, είχαμε δύο ισοπαλίες. Ο Rafael Marquez αρνήθηκε στην οικοδέσποινα Νότια Αφρική ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, ισοφαρίζοντας στο 79’ για το Μεξικό. Οι γηπεδούχοι του Carlos Alberto Parreira φάνηκαν να παίρνουν τους τρεις βαθμούς, από το εξαιρετικό τελείωμα του Siphiwe Tshabala στο 55’. Ο Marquez, όμως, είχε διαφορετική γνώμη… Λίγες ώρες αργότερα, Γαλλία και Ουρουγουάη έχαναν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στον όμιλο, μένοντας στο 0-0. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, με την Celeste να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Nicolas Lodeiro.

South_Korea_Greece_ParkΝότια Κορέα και Αργεντινή βρέθηκαν στην κορυφή του Β’ Ομίλου, έπειτα από τις νίκες τους κόντρα σε Ελλάδα και Νιγηρία, αντίστοιχα. Οι Νοτιοκορεάτες κυριάρχησαν σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με προβολή του Lee Jung-Soo στο 7’. Στο ίδιο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Park Ji-Sung εκμεταλλεύτηκε πλήρως το λάθος του Λουκά Βύντρα, πλασάροντας εύστοχα τον Αλέξη Τζόρβα για το 2-0. Η ομάδα του Diego Maradona μπορεί να επικράτησε μόλις 1-0 των Νιγηριανών, χάρη στην κεφαλιά του Gabriel Heinze από το 6ο λεπτό, ωστόσο ο τερματοφύλακας Vincent Enyeama ήταν αυτός που γλίτωσε την ομάδα του από βαρύτερη ήττα!

England_USA_GreenΟ Γ’ Ομιλος επεφύλασσε μια έκπληξη. Ένα ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα της Αγγλίας, Robert Green, έδωσε την ευκαιρία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να πάρουν την ισοπαλία. Κι όμως, τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν ξεκινήσει ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις από το 4ο λεπτό, χάρη στο πλασέ του Steven Gerrard. Υπολόγισαν, όμως, χωρίς τον… Green που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Clint Dempsey στο 40’! Το γκολ του Robert Koren στο 79ο λεπτό χάρισε στη Σλοβενία τη νίκη 1-0 επί της Αλγερίας – η πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι τρεις βαθμοί που πήραν οι Σλοβένοι οφείλονται εν πολλοίς στην αποβολή του Abdelkader Ghezzal (πέρασε σαν αλλαγή και αποβλήθηκε έπειτα από 15 λεπτά) και στο λάθος του τερματοφύλακα Faouzi Chaouchi, που δεν υπολόγισε σωστά στο σουτ του Koren.

Germany_Australia_Klose_PodolskiΝίκες για Γκάνα και Γερμανία επεφύλασσε η πρεμιέρα στον Δ’ Ομιλο. Ένα εύστοχο πέναλτι του Asamoah Gyan στο 85ο λεπτό στάθηκε αρκετό για να κερδίσουν τα «Μαύρα Αστέρια» με σκορ 1-0 τη Σερβία. Πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Zdravko Kuzmanovic χρησιμοποιώντας (αχρείαστα) το χέρι του κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα οι Σέρβοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Aleksandar Lukovic. Αντίθετα, το παραμικρό πρόβλημα δεν είχαν τα «Πάντσερ» να διαλύσουν με σκορ 4-0 την Αυστραλία. Οι τρις πρωταθλητές κόσμου άνοιξαν το σκορ με κεραυνό του Lukas Podolski στο 8’, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 26’ με κεφαλιά του Miroslav Klose και σημείωσαν άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 68’ με τον Thomas Mueller και στο λεπτά αργότερα με τον Cacau. Από το 56’ οι Socceroos έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Tim Cahill με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).