Netherlands_DenmarkΜε την πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για τις δυνατότητες των ομάδων που βρίσκονται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Ε-Η.

Στον Ε’ Ομιλο, αν η νίκη της Ολλανδίας επί της Δανίας ήταν μάλλον αναμενόμενη, σίγουρα λίγοι θα περίμεναν την επιτυχίας της Ιαπωνίας επί του Καμερούν. Οι «σαμουράι», όμως, έτρεχαν με… Keisuke Honda και πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του άσου της CSKA Moscow στο 39’. Τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Stephane Mbia σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οσο για τους «οράνιε», χρειάστηκαν ένα ημίχρονο – το δεύτερο – για να κάμψουν την αντίσταση των Δανών. Χρειάστηκαν κι ένα αυτογκόλ που εν τέλει χρεώθηκε στον Daniel Agger, στο ξεκίνημα της επανάληψης για να προηγηθούν. Ο Wesley Sneijder σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ο Eljero Elia το αριστερό δοκάρι στο 85’ ωστόσο στην επαναφορά ο Dirk Kuyt έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Tomas Sorensen για το τελικό 2-0.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία άρχισε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στον ΣΤ’ Ομιλο, μένοντας στο 1-1 με την Παραγουάη, σε ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή! Μάλιστα, χρειάστηκε μια λανθασμένη έξοδος του τερματοφύλακα Justo Villar για να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του Marcello Lippi με τον Daniele De Rossi στο 63’. Οι Παραγουανοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 39’ με κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού Antolin Alcaraz. Μια κεφαλιά του Winston Reid στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στη Νέα Ζηλανδία το βαθμό της ισοπαλίας στον αγώνα με τη Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι, καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν προηγηθεί με κεφαλιά του Robert Vittek στο 50’.

Η πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία, έκανε την εμφάνισή της στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο με έναν κάθε άλλο παρά πειστικό τρόπο. Χρειάστηκε 55 λεπτά για να ανοίξει το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Maicon απέναντι στη Βόρεια Κορέα και φάνηκε να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς στο 72’ με το πλασέ του Elano. Ωστόσο, οι Ασιάτες δεν το έβαλαν κάτω και ο Ji Yun-Nam μείωσε στο 89’, για το τελικό 2-1. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του Ζ’ Ομίλου, Ακτή Ελεφαντοστού και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή, το σουτ του Cristiano Ronaldo στο κάθετο δοκάρι, στο 11ο λεπτό!

Η Ελβετία ήταν θύτης της μεγάλης έκπληξης της 1ης αγωνιστικής. Για τον Η’ Ομιλο, επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας, χάρη σε γκολ του Gelson Fernandes στο 52’. Από ένα δοκάρι για τις δυο ομάδες, σε κεραυνό του Xabi Alonso για τους Ισπανούς και σε πλασέ του Eren Derdiyok για τους Ελβετούς. Στο άλλο παιχνίδι, η Χιλή έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας 1-0 της Ονδούρας με το τέρμα του Jean Beausejour στο 34ο λεπτό. Ηταν η πρώτη νίκη για τους Χιλιανούς σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 48 ολόκληρα χρόνια!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version