Uruguay_ForlanΜε την δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, ήδη κάποιες ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης ενώ κάποιες άλλες θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Υπάρχουν, φυσικά, και ομάδες που τελείωσαν πρόωρα το ταξίδι τους στη Νότια Αφρική. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Α-Δ.

Ο Diego Forlan σίγησε εις διπλούν το πλήθος και τις βουβουζέλες, με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι, καθώς η Ουρουγουάη έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Α’ Ομιλο, έπειτα από το επιβλητικό 3-0 επί της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής. Ο Alvaro Pereira ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις τη νίκη των Νοτιοαμερικανών. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι Bafana Bafana, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα Itumelenge Khune στο 76ο λεπτό, ο οποίος ανέτρεψε τον Luis Suarez. Η φιναλίστ της διοργάνωσης του 2006, Γαλλία, είναι πολύ κοντά στο να αποκλειστεί από το τουρνουά του 2010, μετά την ήττα 2-0 από το Μεξικό. Οι Javier Hernandez και Cuauthemoc Blanco σημείωσαν τα γκολ για τους «Tri», οι οποίοι ανέβηκαν στους τέσσερις βαθμούς έπειτα από τη νίκη τους κόντρα στην απογοητευτική ομάδα του Raymond Domenech.

GreeceΟ Gonzalo Higuain σημείωσε ένα αξιομνημόνευτο χατ-τρικ καθώς η Αργεντινή επιβλήθηκε 4-1 της Νότιας Κορέας και ουσιαστικά εξασφάλισε μια θέση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αρμάδα του Diego Maradona έγινε η πρώτη που έφτασε τους 6 βαθμούς στη διοργάνωση και εκτός του Higuain (που σκόραρε στο 33’, στο 76’ και στο 80’), ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Lionel Messi που ήταν μέσα και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Το πρώτο τέρμα των Αργεντινών, πάντως, ήρθε από αυτογκόλ του Park Chu-Young στο 17’. Οι Ασιάτες είχαν μειώσει προσωρινά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πλασέ του Lee Chung-Young, έπειτα από λάθος του Martin Demichelis. Στο άλλο παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Ελλάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στα τελικά ενός Μουντιάλ! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Νιγηρία, από το απευθείας φάουλ του Kalu Uche – για το οποίο φέρει ακέραια ευθύνη ο Αλέξης Τζόρβας – στο 16ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44’ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Βασίλη Τοροσίδη στο 71’. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα η αποβολή του Sani Kaita στο 33’, ο οποίος κλότσησε τον Τοροσίδη!

Slovenia_USA_BrandleyΟ Γ’ Ομιλος επεφύλασσε ένα σπουδαίο ματς αλλά και ένα ολέθριο διαιτητικό σφάλμα. Η Σλοβενία προηγήθηκε 2-0 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο πρώτο μέρος, χάρη στα γκολ των Valter Birsa (13’) και Zlatan Ljubijankic (42’). Οι Αμερικανοί, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Αφού μείωσαν στο ξεκίνημα της επανάληψης με ατομική ενέργεια του Landon Donovan, έφτασαν στην ισοφάριση στο 82’ με τον Michael Brandley. Τρία λεπτά αργότερα, ο Jozy Altidore έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο διαιτητής από το Μάλι, Koman Coulibaly, άνευ λόγου και αιτίας ακύρωσε το γκολ! Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αγγλία προσέθεσε ακόμα μια τραγική εμφάνιση στο ενεργητικό της. Μετά την ισοπαλία κόντρα στις ΗΠΑ, τα «τρία λιοντάρια» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στην Αλγερία, με την ομάδα του Fabio Capello να κινδυνεύει πλέον σοβαρά με αποκλεισμό από την επόμενη φάση.

Germany_Serbia_JovanovicΤι να πει, όμως, και η Γερμανία! Μετά την επιβλητική νίκη επί της Αυστραλίας, γνώρισε απρόσμενη ήττα 1-0 από τη Σερβία. Βέβαια, χρειάστηκε να μείνει με δέκα παίκτες, λόγω της αυστηρής αποβολής του Miroslav Klose από το 36’, για να δεχτούν το γκολ από τον Milan Jovanovic δύο λεπτά αργότερα. Η κακοδαιμονία για τα «πάντσερ» συνεχίστηκε. Το σουτ του Sami Khedira σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Vladimir Stojkovic, ο οποίος απέκρουσε και το πέναλτι του Lukas Podolski! Από εκεί και μετά, η ομάδα του Rantomir Antic θα μπορούσε να είχε βρει κι άλλη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο Nikola Zigic και Jovanovic είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια. Στο άλλο παιχνίδι του Δ’ Ομίλου, Γκάνα και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που σαφώς εξυπηρετεί τους Αφρικανούς. Ο Richard Kingson έγινε ακόμα ένα θύμα της… Jubilani, καθώς η μπάλα του έφυγε από τα χέρια στο φάουλ του Mark Bresciano και ο επερχόμενος Brett Holman άνοιξε το σκορ στο 11’. Ωστόσο, ο Harry Kewell απέκρουσε δίκην τερματοφύλακα πάνω στη γραμμή, αποβλήθηκε και ο Asamoah Gyan δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1 στο 25’. Λίγα πράγματα στην επανάληψη, με τους Socceroos να κρατάνε το βαθμό και τα «μαύρα αστέρια» την τύχη στα πόδια τους!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).