Netherlands_JapanΜε την δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, ήδη κάποιες ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης ενώ κάποιες άλλες θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Υπάρχουν, φυσικά, και ομάδες που τελείωσαν πρόωρα το ταξίδι τους στη Νότια Αφρική. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Ε-Η.

Το εξπρές της Ολλανδίας μπορεί να συνέχισε την πορεία του, ωστόσο η ομάδα του Bert van Marwijk αναγκάστηκε να δώσει έναν δύσκολο αγώνα απέναντι σε μια πειθαρχημένη Ιαπωνία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που σημειώθηκε από τον Wesley Sneijder στο ξεκίνημα της επανάληψης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον λανθασμένο υπολογισμό του τερματοφύλακα Eiji Kawashima που έστειλε την μπάλα στο βάθος των διχτύων της εστίας του. Όπως και να έχει, η Ολλανδία βρέθηκε μόνη πρώτη στον Ε’ Ομιλο, έχοντας έξι βαθμούς έπειτα από δύο αγώνες. Ο βετεράνος εξτρέμ Dennis Rommedahl οδήγησε τη Δανία σε μια συγκλονιστική νίκη, σημειώνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας άλλο ένα, καθώς η ομάδα του Morten Olsen επικράτησε 2-1 του Καμερούν και αποκλείοντας το από τη συνέχεια του τουρνουά. Κι όμως, τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» προηγήθηκαν με τον Samuel Eto’o μόλις στο 9’. Ωστόσο, στο 33’ ο Nicklas Bendtner πήρε την ασίστ του Rommedahl για το 1-1. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Eto’o παραλίγο να χριστεί εκ νέου σκόρερ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στην δεξιά κάθετη δοκό… Και στο 61’ ο Rommedahl με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 2-1, παρά την πίεση των Καμερουνέζων στα τελευταία λεπτά.

Paraguay_SlovakiaΗ Παραγουάη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κερδίζοντας 2-0 τη Σλοβακία. Πέρασε, έτσι, μόνη πρώτη στον ΣΤ’ Ομιλο με τέσσερις βαθμούς ενώ οι Ευρωπαίοι έμειναν στον έναν! Η ομάδα του Gerardo Martino ήταν ανώτερη από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού και έφτασε στους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Enrique Vera και Christian Viveros στο 27’ και στο 86’, αντίστοιχα. Πλέον, της αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Νέα Ζηλανδία για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Η τελευταία κατάφερε να κάνει ακόμα μια έκπληξη. Μετά το 1-1 με τη Σλοβακία, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με το ίδιο σκορ από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Η οποία πλέον κινδυνεύει με αποκλεισμό, έχοντα δύο βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες… Από τραγικό λάθος του αρχηγού Fabio Cannavaro ο Shane Smeltz άνοιξε το σκορ στο 7’ για τους Νεοζηλανδούς.  Χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Vincenzo Iaquinta με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού – απόφαση σωστή του Carlos Batres που είδε καλά – για να πάρει η ομάδα του Marcello Lippi το βαθμό της ισοπαλίας, αν και στο δεύτερο ημίχρονο σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Brazil_Ivory_CoastΗ Βραζιλία κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα από τη νίκη της 3-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Luis Fabiano (25’, 50’) σημείωσε δύο γκολ και ένα ο Elano (62’) με την ομάδα του Carlos Dunga να κλειδώνει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του Ζ’ Ομίλου, παρά τη μείωση του σκορ από τον Didier Drogba στο 79’. Βέβαια, στο δεύτερο τέρμα του, ο Luis Fabiano χρησιμοποίησε δύο φορές το χέρι του, πράγμα που πέρασε απαρατήρητο από τον διαιτητή Stephane Lannoy, ο οποίος απέβαλλε εντελώς άδικα με δεύτερη κίτρινα κάρτα τον Kaka στο 88’, παρασυρόμενος από το θεατρικό πέσιμο του Kader Keita… Στο άλλο παιχνίδι, η Πορτογαλία έκανε πάρτι απέναντι στη Βόρεια Κορέα στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό 7-0 για την ομάδα του Carlos Queiroz συνιστά τη μεγαλύτερη νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ήρθε με έξι γκολ στο β’ μέρος. Ο Ricardo Carvalho βρήκε το δεξί δοκάρι στην αρχή, αλλά ο Raul Meireles βρήκε δίχτυα στο 29’.  Ο Simao στο 53’ έκανε το 2-0 και από εκεί και μετά άρχισε η καταμέτρηση. Ο Hugo Almeida διαμόρφωσε το 3-0 με κεφαλιά στο 56’, ο Tiago σκόραρε τέσσερα λεπτά αργότερα για το 4-0, ο νεοεισελθών Liedson βρήκε δίχτυα στο 81’, ο Cristiano Ronaldo σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες για το 6-0 – είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι νωρίτερα – με τον Tiago να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 89’. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Ιβηρες θα ακολουθήσουν την Βραζιλία στους «16».

Chile_SwitzerlandΕκπληκτικό παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα σε Χιλή και Ελβετία για τον Η’ Ομιλο. Οι Χιλιανοί επικράτησαν 1-0 χάρη σε γκολ του Mark Gonzalez στο 75ο λεπτό, αλλά το ματς τα είχε όλα. Αποβολή για τον Valon Behrami στο 31’ – ο πρώτος Ελβετός που αποβάλλεται σε Μουντιάλ – ρεκόρ απαραβίαστης εστίας από την ομάδα του Otmar Hitzfeld – έφτασε τα 554 συνολικά προτού δεχτεί το γκολ του Gonzalez, σπάζοντας την επίδοση της Ιταλίας – ορθά ακυρωθέν γκολ – από τον Alexis Sanchez – και πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως για τους Λατινοαμερικάνους. Εχοντας έξι βαθμούς, η Χιλή θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ισπανία, την ώρα που η Ελβετία θα αντιμετωπίζει την Ονδούρα. Οι Ιβηρες πήραν το πρώτο τους τρίποντο, κερδίζοντας 2-0 το συγκρότημα του Reinaldo Rueda. Ο David Villa ήταν ωραίος, σκοράροντας στο 17’ και στο 51’, αλλά και μοιραίος έχοντας σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 7’ και χαμένο πέναλτι στο 62’! Το συγκρότημα του Vicente Del Bosque θέλει μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την πρόκριση να κρίνεται, όπως όλα δείχνουν, στη διαφορά τερμάτων και την Ονδούρα να έχει, θεωρητικά, ελπίδες!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).