Uruguay_SuarezΜε την τρίτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για τις δυνατότητες των ομάδων που βρίσκονται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Α-Δ.

Η Ουρουγουάη τερμάτισε πρώτη στον Α’ Ομιλο, χάρη σε μια δύσκολη νίκη 1-0 επί του Μεξικού, ωστόσο ακόμα και αυτή η ήττα ήττα αρκετά για τους El Tri ώστε να πάρουν και αυτοί την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ουρουγουάη και Μεξικό μπήκαν στο παιχνίδι γνωρίζοντας πως ακόμα και μια ισοπαλία θα ήταν αρκετή για τις δύο. Ο Andres Guardado σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι για το Μεξικό, αλλά ο Luis Suarez στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε με το κεφάλι για την Ουρουγουάη. Στο άλλο παιχνίδι, η Νότια Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας, πετυχαίνοντας τη δεύτερη της νίκη σε Μουντιάλ, αλλά και οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Η ομάδα του Carlos Alberto Pareira έγινε η πρώτη διοργανώτρια που δεν καταφέρνει να προκριθεί από την πρώτη φάση! Οι Bafana Bafana προηγήθηκαν με τον Bongani Khumalo στο 20’, οι Γάλλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Yoann Gourcuff έξι λεπτά αργότερα και ο Katlego Mphela στο 37’ έκανε το 2-0. Η ομάδα του Raymond Domenech το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Florent Malouda στο 70ο λεπτό. Τόσο ο Domenech, πάντως, όσο και ο Pareira αποχαιρέτησαν τους πάγκους των ομάδων τους…

Argentina_DemichelisΗ Αργεντινή έκανε το 3/3 στον Β’ Ομιλο και εξασφάλισε ένα… ραντεβού με το Μεξικό στη φάση των «16», αφού κέρδισε και την Ελλάδα με σκορ 2-0, χάρη σε δύο γκολ των Martin – του Demichelis και του Palermo – στα τελευταία λεπτά. Οι Ελληνες κρατούσαν μέχρι το 77ο λεπτό, αλλά τότε οι παίκτες του Diego Maradona άνοιξαν το σκορ και στο τέλος του αγώνα «κλείδωσαν» τη νίκη. Η ομάδα του Otto Rehhagel, χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση, μετά και το 2-2 στον άλλο αγώνα του ομίλου. Αποτέλεσμα που έδωσε την δεύτερη θέση και την πρόκριση στη Νότια Κορέα, η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Ουρουγουάη ενώ η Νιγηρία πάει… σπίτι της. Οι Νιγηριανοί του Lars Lagerback ήθελαν μόνο νίκη, αλλά αυτοκτόνησαν. Προηγήθηκαν με τον Kalu Uche στο 12’, ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Yakubu Ayegbeni στο 69’, αλλά σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών για να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση. Ο Lee Jung Soo στο 38’ και ο Park Chu Young στο 49’ έφεραν τη Νότια Κορέα στην επόμενη φάση!

USA_AlgeriaΟι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πήραν μια δραματική νίκη χάρη σε ένα γκολ στις καθυστερήσεις, που τους έφερε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως νικητές του Γ’ Ομίλου! Όλα έδειχναν πως οι ΗΠΑ θα επέστρεφαν σπίτι τους, έχοντας απολέσει σωρεία ευκαιριών με τον τερματοφύλακα της Αλγερίας, Rais Mbolhi, να έχει… κατεβάσει τα ρολά. Το χρονόμετρο είχε ξεπεράσει το 90ο λεπτό και ο Landon Donovan ξεκίνησε μια από τις τελευταίες επιθέσεις. Ο Jozy Altidore δεν μπόρεσε να νικήσει τον Mbolhi μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο επερχόμενος Donovan την έσπρωξε στην κενή εστία. Ηταν κάτι που δικαιούταν η ομάδα του Bob Bradley έχοντας και (λανθασμένα) ακυρωθέν γκολ με τον Clint Dempsey αλλά και προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο δοκάρι… Η Αλγερία, που ήθελε και αυτή νίκη για να ελπίζει, επιστρέφει στην πατρίδα της, έχοντας να λέει για το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Rafik Djebbour. Η Αγγλία επιτέλους έκανε νίκη στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά το 1-0 επί της Σλοβενίας. Οι παίκτες του Fabio Capello έφτασαν στους τρεις βαθμούς χάρη σε ένα βολέ του Jermain Defoe στο 23ο λεπτό και ετοιμάζονται για την μεγάλη αναμέτρηση με την Γερμανία! Δοκάρι με τον Wayne Rooney για τους Αγγλους στο 58’. Οσο για τους Σλοβένους, το γκολ του Donovan στις καθυστερήσεις έφερε τον αποκλεισμό τους…

Germany_Ghana_OzilΈνα εντυπωσιακό γκολ του Mesut Ozil στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, αποδείχθηκε αρκετό για να κερδίσει η Γερμανία την Γκάνα, σε μια πλούσια σε φάσεις αναμέτρηση, με το αποτέλεσμα της οποίας να αποδεικνύεται αρκετό για να περάσουν και οι δυο ομάδες στους «16». Ως πρώτη η Γερμανία, ως δεύτερη η Γκάνα του Milovan Rajevac, η οποία υπερίσχυσε στην ισοβαθμία της Αυστραλίας στη διαφορά τερμάτων και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Γερμανός Kevin Prince Boateng ήρθε αντιμέτωπος με τον Γκανέζο αδερφό του Jerome Boateng! Κάπως έτσι πήγε στράφι η νίκη 2-1 της Αυστραλίας επί της Σερβίας. Οι Socceroos υστέρησαν στην ισοβαθμία με τους Γκανέζους ενώ οι Ευρωπαίοι χρειαζόντουσαν τον βαθμό της ισοπαλίας για να περάσουν ως δεύτεροι. Αλλά δεν τον πήραν… Ο Tim Cahill, που επέστρεφε μετά την αποβολή του στην πρεμιέρα, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο 69’, με τον Brett Holman, που είχε περάσει ως αλλαγή, να κάνει το 2-0 με εξαιρετικό σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα. Μια άλλη αλλαγή, ο Marko Pantelic, μείωσε σε 2-1 στο 84’, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).