Netherlands_SlovakiaΤο παρθενικό ταξίδι της Σλοβακίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο έλαβε τέλος στο Moses Mabhida Stadium του Durban, με τον Arjen Robben να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα και να βοηθάει τους “Oranje” να προκριθούν στα προημιτελικά, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στη νίκη 2-1 της Ολλανδίας.

Κι ενώ οι Σλοβάκοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους με ψηλά το κεφάλι, οι Ολλανδοί – που ποτέ στο παρελθόν δεν κατάφεραν να κερδίσουν και τα τέσσερα πρώτα τους παιχνίδια στη διοργάνωση – μπορούν να προετοιμάζονται πλέον για τον προημιτελικό της Παρασκευής στο Port Elizabeth.

Οι Σλοβάκοι του Vladimir Weiss δεν… θαμπώθηκαν από τα λαμπερά ονόματα των αντιπάλων τους. Ο Erik Jendrisek σούταρε πάνω από τα δοκάρια από καλή θέση μόλις στο 2ο λεπτό. Οι “Oranje”, πάντως, δεν τρόμαξαν. Αντίθετα, Robin van Persie και Wesley Sneijder είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν προτού ο Robben – στην πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα στο τουρνουά – άφησε το σημάδι του. Κυνηγώντας μια βαθιά μπαλιά, “χόρεψε” τον Radoslav Zabavnik από τα δεξιά και συγκλίνοντας προς τα μέσα, με το αριστερό νίκησε τον Jan Mucha, που δεν είχε και την καλύτερη δυνατή θέση, για το 1-0 στο 18’.

Ο άσος της Αρσεναλ, ο Van Persie, είχε τις επόμενες ευκαιρίες, καθώς το πρώτο ημίχρονο έφτανε προς το τέλος του. Ξάφνιασε την άμυνα των Σλοβάκων στο 41ο λεπτό, όταν “έκοψε” από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήλεγχε ο Mucha. Και, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ στην πάσα του Mark van Bommel κι ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Ο Robben είχε κέφια στο ξεκίνημα της επανάληψης. Σε μια κίνηση παρόμοια με αυτή του γκολ, ο πρώην άσος της Chelsea ανάγκασε τον Mucha να αποκρούσει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλά του. Ο Σλοβάκος πορτιέρο ήταν εκεί που έπρεπε και δευτερόλεπτα αργότερα, για να αποσοβήσει τον κίνδυνο σε κοντινή προβολή του John Heitinga! Οι Σλοβάκοι, που γύρισαν το σύστημα τους σε 4-4-2, είχαν διπλή ευκαιρία στο 76’. Ο Marek Hamsik έβγαλε στα πλάγια στον Miroslav Stoch, αλλά το σουτ του έβγαλε σε κόρνερ ο Maarten Stekelenburg. Και ο τερματοφύλακας του Αγιαξ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στο επόμενο λεπτό, στο τετ α τετ που είχε με τον Robert Vittek!

Οι “Oranje” προσπάθησαν να βρουν το δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις και ανταμείφθηκαν στο 84’. Ο Dirk Kuyt πέρασε και τον τερματοφύλακα Μούχα, αλλά βγήκε πλάγια και αναγκάστηκε να γυρίσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τον Sneijder σε κενή εστία να κάνει το 2-0. Στις καθυστερήσεις, ο Vittek μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Stekelenburg, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).