Ghana_USA_GyanΣε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η Γκάνα επιβλήθηκε 2-1 της Αμερικής και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «μαύρα αστέρια» γίνονται μόλις η δεύτερη αφρικανική ομάδα που φτάνει στους «8», έπειτα από το Καμερούν και τη Σενεγάλη!

Η Γκάνα ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Ηταν μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Kevin Prince Boateng έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου, έφτασε χωρίς να συναντήσει κανέναν Αμερικανό στην αντίπαλη περιοχή και με αριστερό σουτ νίκησε τον Tim Howard για το 1-0! Τα «μαύρα αστέρια» πέτυχαν να αιφνιδιάσουν και, εκμεταλλευόμενοι την καλή τους ψυχολογία επέβαλλαν το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο. Οσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Milovan Rajevac οπισθοχωρούσε, αφήνοντας την εδαφική υπεροχή στους Αμερικανούς και προσπαθώντας να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις.

Ένα φάουλ του Asamoah Gyan έδιωξε με τις γροθιές ο Howard, αλλά από εκεί και μετά οι Αμερικανοί πήραν τη μερίδα του λέοντος. Το σουτ του Robbie Findley βρήκε σε ετοιμότητα τον Richard Kingson στο 35’ ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκανέζος πορτιέρο αρνήθηκε στον Clint Dempsey. Η “απάντηση” της Γκάνας ήταν το σουτ του Kwado Asamoah, που έδιωξε με τα πόδια ο Howard.

Ο Bob Bradley άλλαξε από το ημίωρο τον Ricardo Clark με τον Maurice Edu ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε και τον Benny Feilhaber στον αγωνιστικό χώρο. Και ο τελευταίος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, όταν από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Kingson. Η υπεροχή της Αμερικής καρποφόρησε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Dempsey πέρασε με όμορφο τρόπο την μπάλα κάτω από τα πόδια του John Mensah, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Jonathan Mensah. Πέναλτι και 1-1 από τον Landon Donovan που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και τα δίχτυα του Kingson!

Ο τερματοφύλακας της Γκάνας χρειάστηκε να κάνει τάκλιν… αυτοθυσίας για να σώσει την εστία από τον επελαύνοντα Jozy Altidore, καθώς οι ΗΠΑ είχαν βρει πια ρυθμό. Ο Bradley δεν μπόρεσε να νικήσει από δύσκολη γωνία τον Kingson ενώ ο Altidore, ενώ κέρδισε τη μάχη με τον John Pantsil, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Κάπου εκεί οι παίκτες των δύο ομάδων, συμβιβάστηκαν με την ιδέα της παράτασης.

Και στο τρίτο λεπτό ο Gyan έμεινε όρθιος από την πίεση του Steve Cherundolo και με έναν κεραυνό νίκησε τον Howard για το 2-1! Παρά την πίεση που άσκησαν στα τελευταία λεπτά, οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν όχι στην ισοφάριση να φτάσουν, αλλά ούτε και αξιόλογη φάση να κάνουν. Για δεύτερη φορά στην ιστορία, αφρικανική ομάδα προκρίνεται στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).