Jerome_BoatengΟ Γερμανός διεθνής αμυντικός Jerome Boateng επιβεβαίωσε πως συμφώνησε να μεταγραφεί στη Manchester City έναντι 10,46 εκατομμύρια ευρώ, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο εξαιρετικός αμυντικός του Hamburg είχε συνδεθεί με μια μετακίνηση στα Eastlands εδώ και αρκετούς μήνες και πλέον είναι όλα έτοιμα για να μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία. Πολύ καλός είτε ως δεξιός είτε ως κεντρικός αμυντικός, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Hertha Berlin θα βελτιώσει το ρόστερ του Roberto Mancini.

Μιλώντας στην Bild, ο Boateng δήλωσε: «Θα υπογράψω για τη City προτού φύγω για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Αποφασίστηκε και μετακομίζω εκεί».

Ο Boateng θα συναγωνιστεί τους Kolo Toure, Micah Richards και Joleon Lescott για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Προσέθεσε στην γερμανική εφημερίδα πως ο ρόλος του Mancini ήταν καθοριστικός για να πει το ‘’ναι’’.

«Ο Mancini ήρθε με δυο εκπροσώπους στο Αμβούργο και συζητήσαμε για μια δύο ώρες», προσέθεσε ο Boateng. «Με έπεισε να κάνω την μεταγραφή. Πιστεύει πως σαφώς και θα χρειαστώ κάποιους μήνες για να προσαρμοστώ στην Αγγλία, αλλά πιστεύει πολύ σε μένα και ότι θα βελτιωθώ. Ακόμα κι αν πολλοί λένε πως θα δυσκολευτώ να καθιερωθώ, είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρω. Δεν φοβάμαι κανέναν».

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).