Raymond_DomenechΞεκινώντας μια γρήγορη βόλτα από όλους τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, θα επιδιώξουμε να σταθούμε σε κάποια «καλά» προγνωστικά ποδοσφαίρου. Σε κάποια στοιχήματα που αξίζει τον κόπο να βάλουμε τον οβολό μας. Αρχίζοντας από τον 1ο Ομιλο.

Ολη η προσοχή στον 1ο Ομιλο θα είναι στραμμένη στα εναρκτήρια παιχνίδια της Παρασκευής. Η διοργανώτρια Νότια Αφρική άρχισε να βρίσκει τη φόρμα της, στην προσπάθειά της να αποφύγει να φτάσει σε μια ανεπανάληπτη αποτυχία. Τι; Να μην γίνει η πρώτη διοργανώτρια χώρα που αποκλείεται στη φάση των ομίλων!

Φυσιολογικά, η Γαλλία είναι το φαβορί, αλλά δεδομένης της δυσκολίας που είχε να προκριθεί και του μη δημοφιλούς προπονητή Raymond Domenech, οι «τρικολόρ» ίσως βρεθούν προ εκπλήξεως στην πρεμιέρα απέναντι στην Ουρουγουάη στο Κέιπ Τάουν. Πλέον, δεν υπάρχει ο Zinedine Zidane για να τους καθοδηγεί, όπως πριν από τέσσερα χρόνια.

Το Μεξικό ήταν αρκετά πολυάσχολο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, κερδίζοντας 2-1 την Ιταλία και χάνοντας 3-1 από την Αγγλία τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ο τεχνικός Javier Aguirre έχει καταφέρει να φέρει σε… ήρεμα νερά την ομάδα του, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του Sven-Goran Eriksson και έχει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, όπως ο νεοαποκτηθείς από τη Manchester United, Javier Hernandez.

Η Νότια Αφρική θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της προκειμένου να περάσει τη φάση των ομίλων. Ο Carlos Alberto Parreira κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία το 1994, αλλά το να φέρει τους Bafana Bafana στους ‘’16’’ της διοργάνωσης είναι ένα παρεμφερές επίτευγμα. Η πρόσφατη φόρμα τους αφήνει τέτοια περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Ουρουγουάη διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης, με τους Luis Suarez και Diego Forlan να είναι ικανοί να διαλύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Το να επαναλάβουν τα κατορθώματα του 1930 και του 1950 ίσως να μοιάζει μακρινό όνειρο, αλλά σίγουρα το να περάσουν τη φάση των ομίλων, δεν είναι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Για κατάκτηση του τροπαίου
Νότια Αφρική – 151.0
Μεξικό – 81.0
Ουρουγουάη – 126.0
Γαλλία – 21.0

Για πρόκριση από τον όμιλο
Γαλλία: 1.40
Μεξικό: 1.85
Νότια Αφρική: 2.75
Ουρουγουάη: 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).