Fabio_CapelloΞεκινώντας μια γρήγορη βόλτα από όλους τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, θα επιδιώξουμε να σταθούμε σε κάποια “καλά” προγνωστικά ποδοσφαίρου. Σε κάποια στοιχήματα που αξίζει τον κόπο να βάλουμε τον οβολό μας. Συνεχίζοντας με τον 3ο Ομιλο.

Στον 3ο Ομιλο, όπως και στο 2ο, τα πάντα κινούνται γύρω από το ποια ομάδα θα τερματίσει δεύτερη πίσω από την Αγγλία. Τα «Τρία Λιοντάρια» ευτύχησαν να πάρουν μια ευνοϊκή κλήρωση και θα πρέπει άνετα να τερματίσουν στην πρώτη θέση, με την δεύτερη να είναι προς διεκδίκηση για την ομάδα που θα καταφέρει να πραγματοποιήσει δύο αξιόλογες εμφανίσεις, μετά την (αναμενόμενη) ήττα από την Αγγλία.

Η Αλγερία κατέκτησε το δικό της «Παγκόσμιο Κύπελλο» με τη νίκη επί της Αιγύπτου στα play-off του Νοεμβρίου, που της έδωσε την πρόκριση από τα προκριματικά. Ελάχιστα περιμένει ο κόσμος από τις «Αλεπούδες της Ερήμου», που θα έχουν στην πρεμιέρα την μεγαλύτερη ευκαιρία τους για νίκη κόντρα στη Σλοβενία. Η Αλγερία ηττήθηκε εύκολα 3-0 από την Ιρλανδία στο τελευταίο της φιλικό και θα συναντήσει αντιπάλους δυσκολότερους από τους Ιρλανδούς στον 3ο Ομιλο.

Η Αγγλία διαθέτει αρκετά μεγάλο βάθος στον πάγκο της παρά τους πρόσφατους τραυματισμούς που άνοιξαν πληγές στο ρόστερ της. Υπό τις οδηγίες του Fabio Capello, η Αγγλία έχει καταφέρει να περάσει αναίμακτα αγώνες με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, ωστόσο τα βρήκε σκούρα κόντρα σε μεγάλες ομάδες όπως η Βραζιλία και η Ισπανία. Μια καλή τεχνικά ομάδα, όπως η Σλοβενία, μπορεί στο τελευταίο ματς να προκαλέσει στα «Τρία Λιοντάρια» προβλήματα, αλλά περιμένετε από τους Αγγλους να ξεπεράσουν την Αλγερία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Σλοβενία έκανε μια μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στα play-off την πολυδιαφημισμένη Ρωσία. Εχοντας το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στα προκριματικά, η Σλοβενία κέρδισε και τα δύο φιλικά ματς προετοιμασίας που έδωσε. Παίζοντας κόντρα στην Αγγλία την τελευταία αγωνιστική ίσως είναι ένα πλεονέκτημα, καθώς εάν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με τα προγνωστικά, το φαβορί θα έχει ήδη προκριθεί δίνοντας στη Σλοβενία περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάποιον βαθμό. Στο κάτω κάτω, δεν ήταν και τόσο κακοί στο φιλικό στο Wembley τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να είναι σε ανεβασμένη ψυχολογική κατάσταση μετά το περυσινό Confederations Cup, όταν κέρδισαν την Ισπανία και ηττήθηκαν πολύ δύσκολα στον τελικό από τη Βραζιλία. Η ομάδα του Bob Bradley αντιμετώπισε προβλήματα στα φιλικά και ηττήθηκε 4-2 εντός έδρας από την Τσεχία, αλλά στη συνέχεια επικράτησε της Τουρκίας και της Αυστραλίας. Αυτή η ομάδα γνωρίζει τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της, αλλά σίγουρα θα τα δώσει όλα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Για κατάκτηση του τροπαίου

Αγγλία – 9.00

ΗΠΑ – 81.0

Αλγερία – 751.0

Σλοβενία – 501.0

Για πρόκριση από τον όμιλο

Αγγλία: 1.05

ΗΠΑ: 1.70

Αλγερία: 4.50

Σλοβενία: 2.875

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).