NetherlandsΞεκινώντας μια γρήγορη βόλτα από όλους τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, θα επιδιώξουμε να σταθούμε σε κάποια “καλά” προγνωστικά ποδοσφαίρου. Σε κάποια στοιχήματα που αξίζει τον κόπο να βάλουμε τον οβολό μας. Πηγαίνοντας στον 5ο Ομιλο.

Η δις φιναλίστ Ολλανδία είναι το φαβορί για να κάνει δικό της αυτόν τον όμιλο. Οι «οράνιε» είναι και ένα αξιοπρεπέστατο αουτσάιντερ για να φτάσουν ως το τέρμα, κατακτώντας το τρόπαιο. Πίσω από αυτούς, περιμένουμε το νικητή του Δανία – Καμερούν να πάρει τη δεύτερη θέση, με την Ιαπωνία να είναι η πιο αδύναμη ομάδα.

Οι προετοιμασίες του Καμερούν παραλίγο να καταστραφούν με τον αστέρα επιθετικό Samuel Etoo να απειλεί με αποχώρηση, έχοντας δεχθεί δριμεία κριτική από τον θρύλο του Italia’90, Roger Mila. Τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» δεν τίμησαν το όνομά τους κατά την προετοιμασία, με την συμπεριφορά του Eto’o να είναι ένα ερωτηματικό έχοντας δει την κόκκινη κάρτα στη φιλική ήττα από την Πορτογαλία. Εάν ο επιθετικός της Inter δείξει ενδιαφέρον, μπορεί να περάσουν από τον όμιλο. Εάν όχι, θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι και μάλιστα ως τελευταίοι.

Η Δανία ήταν εξαιρετική στα προκριματικά, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την αντίπαλο Σουηδία και τερματίζοντας πάνω από την Πορτογαλία στον όμιλό τους. Ο Morten Olsen έχει προετοιμάσει καλά την ομάδα του, αλλά ίσως να πρόκειται για μια ομάδα αρκετά προβλέψιμη και ευάλωτη σε αντίπαλο που παίζει με αντεπιθέσεις. Ηττήθηκαν στα δύο από τα τρία φιλικά προετοιμασίες που έδωσαν, χάνοντας από τις Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Η Ολλανδία πρέπει να έχει αρκετή ποιότητα για να τερματίσει άνετα στην πρώτη θέση του ομίλου, όπως έκανε και στο EURO 2008. Οι Ολλανδοί σκόραραν κατά βούληση και για πλάκα στους αγώνες προετοιμασίας και διαθέτουν πολλούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με μια τους έμπνευση. Η επιστροφή του Mark van Bommel προσφέρει μεγαλύτερη ισορροπία σε μια ομάδα που θα πρέπει να ελέγξει το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Takeshi Okada, έχει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να φτάσει η ομάδα του στα ημιτελικά! Σίγουρα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε στο ΛΟΤΤΟ παρά να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα. Η πρόσφατη αγωνιστική κατάσταση δεν είναι και ό,τι πιο ενθαρρυντικό, με την Ιαπωνία να χάνει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένης της εντός έδρας ήττας 3-0 από τα… δεύτερα της Σερβίας! Ημιτελικά; Ναι, καλά…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Για κατάκτηση του τροπαίου

Ολλανδία – 10.0

Δανία – 151.0

Ιαπωνία – 601.0

Καμερούν – 126.0

Για πρόκριση από τον όμιλο

Ολλανδία: 1.125

Δανία: 2.00

Ιαπωνία: 4.30

Καμερούν: 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).