Lippi_ItalyΞεκινώντας μια γρήγορη βόλτα από όλους τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, θα επιδιώξουμε να σταθούμε σε κάποια “καλά” προγνωστικά ποδοσφαίρου. Σε κάποια στοιχήματα που αξίζει τον κόπο να βάλουμε τον οβολό μας. Πηγαίνοντας στον 6ο Ομιλο.

Η κάτοχος του τίτλου Ιταλία έχει ένα από τα πλέον εύκολα γκρουπ και, παρά τους προβληματισμούς σχετικά με την ηλικία των Azzuri, λογικά έχουν αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτό τους για να προκριθούν ως νικητές του. Η Σλοβακία και η Παραγουάη θα διεκδικήσουν την δεύτερη θέση ενώ η Νέα Ζηλανδία απλά συμπληρώνει τον όμιλο και θα είναι αρκετά χαρούμενη εάν καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ.

Η Ιταλία είναι ξεγραμμένοι από πολλούς ειδικούς έπειτα από μια μέτρια προετοιμασία και μια φιλική ήττα από το Μεξικό. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς οι Ιταλοί ξεκινάνε συνήθως νωχελικά, κρατώντας την καλύτερή τους φόρμα για τις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης. Μαζί με τον Fabio Capello, ο Marcello Lippi είναι ο καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης και, σε αντίθεση με τον Don Fabio, έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μην ξεγράψετε την Ιταλία και τον Lippi καθώς τους περιμένω να πάρουν την πρώτη θέση. Μετά από αυτό; Τα λέμε…

Η Νέα Ζηλανδία πρέπει να ευχαριστούν τη γειτονική Αυστραλία για μια θέση στα τελικά. Οι Socceroos μετακόμισαν από την Ωκεανία στην Ασία, εξασφαλίζοντας το μονοπάτι για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο των Νεοζηλανδών έπειτα από αυτό του 1982. Να υπενθυμίσω, πως τα… αχτύπητα Νησιά Φίτζι, που βρίσκονται στην 132η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τη Νέα Ζηλανδία να είναι στην 78η, τους κέρδισαν 2-0 εντός έδρας, επομένως δεν έκπληξη που οι «λευκοί» θεωρούνται ο σάκος του μποξ του τουρνουά.

Η Παραγουάη τερμάτισε έναν πόντο πίσω από τη Βραζιλία, κερδίζοντας εντός έδρας τη Selecao και την Αργεντινή εντός έδρας στα προκριματικά, αλλά δέχθηκε 16 γκολ σε 18 αγώνες. Εχοντας χάσει τον αστέρα Salvador Cabanas, που πυροβολήθηκε τον Ιανουάριο, είναι μια απώλεια την οποία ελπίζουν πως θα καλύψουν με τις επιστροφές των Roque Santa Cruz και Nelson Valdez. Αυτή η ομάδα έχει το γκολ στο DNA της, αλλά η μοναδική ερώτηση είναι εάν θα κρατήσουν στην άμυνα.

Η Σλοβακία για πρώτη φορά βρίσκεται στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης ως ανεξάρτητο κράτος και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της να πάρει τη δεύτερη θέση. Οι Σλοβάκοι πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους μπροστά από τη Σλοβενία, τερματίζοντας έξι βαθμούς πάνω από τους πρώην συμπατριώτες της Τσεχίας. Πιο χαρακτηριστική στιγμή η νίκη τους 2-1 μέσα στην Πράγα. Ο προπονητής Vladimir Weiss έκανε θαύματα με την Artmedia Bratislava στο Champions League και θα χρειαστεί ανάλογη τύχη προκειμένου να φτάσουν οι Σλοβάκοι στους 16.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Για κατάκτηση του τροπαίου

Ιταλία – 17.0

Παραγουάη – 101.0

Νέα Ζηλανδία – 2501.0

Σλοβακία – 401.0

Για πρόκριση από τον όμιλο

Ιταλία: 1.11

Παραγουάη: 1.45

Νέα Ζηλανδία: 13.0

Σλοβακία: 2.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).