Germany_EnglandΗ νεανική ομάδα της Γερμανίας παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου διαλύοντας 4-1 την «αιώνια» αντίπαλό της Αγγλία, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Joachim Low πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων σχετικά νωρίς χάρη στα γκολ των Miroslav Klose και Lukas Podolski και, παρά το γεγονός ότι ο Matthew Upson μείωσε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Γερμανοί «κλείδωσαν» μια θέση στους «8» καθώς ο Thomas Muller ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο δύο αντεπιθέσεις στα μισά της επανάληψης. Κι ενώ η Γερμανία μπορεί να προετοιμάζεται με ανεβασμένη ψυχολογία για την αναμέτρηση με την Αργεντινή, η Αγγλία επιστρέφει σπίτι γλύφοντας τις πληγές της, έχοντας ηττηθεί για μια ακόμα φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο από την παλιά της «νέμεση».

Από ένα βολέ του Manuel Neuer η Γερμανία πήρε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό. Ο Klose μπήκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Αγγλίας και με προβολή με το δεξί νίκησε και τον David James για το 1-0! Κι ενώ οι Αγγλοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ήρθε και το 2-0. Ο Muller βρήκε με πολύ όμορφο τρόπο τον Podolski και αυτός με αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Fabio Capello κατάφερε να μειώσει στο 37’. Από κόρνερ του Frank Lampard, ο Steven Gerrard έκανε τη σέντρα και ο Upson, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Neuer, έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα. Και προτού περάσουν 60 δευτερόλεπτα, το σκορ θα έπρεπε να είναι ισόπαλο, αλλά ο Ουρουγουανός διαιτητής Jorge Larrionda είχε διαφορετική άποψη. Ο Lampard σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στην κάτω πλευρά της οριζόντιας δοκού, έσκασε εμφανώς μέσα από τη γραμμή του τέρματος, αλλά… ο Larrionda έδειξε παίζεται! Οι μνήμες του 1966 επέστρεφαν…

Οι Αγγλοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη. Αλλά το απευθείας φάουλ του Lampard τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, στο 67’ οι Γερμανοί έκαναν τρία τα τέρματά τους. Εξαιρετική αντεπίθεση με τον Bastian Schweinsteiger να βρίσκει όμορφα τον Muller – που είχε ξεκινήσει την αντεπίθεση – και αυτός να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον James. Φάση καρμπόν τρία λεπτά αργότερα, μόνο που αυτή τη φορά ο Mesut Ozil ήταν αυτός που ετοίμασε το δεύτερο γκολ του Muller. Το τελικό 4-1 αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).