Uruguay_South_Korea_SuarezΗ Ουρουγουάη για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια είναι στην προημιτελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία στη διοργάνωσης. Η Celeste με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Luis Suarez, νίκησε 2-1 τη Νότιο Κορέα και συνεχίζει να ονειρεύεται χωρίς είτε οι παίκτες της, είτε οι οπαδοί της να βάζουν ταβάνι στα όνειρά τους, τα οποία φτάνουν ακόμη και μέχρι τον τελικό.

Η Celeste άρχισε ιδανικά το παιχνίδι, με τον σέντερ φορ του Ajax, Luis Suarez να εκτοξεύει τον ενθουσιασμό των συμπατριωτών του και τις δικές του μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, στα ύψη. Οι παίκτες του Oscar Tabarez έδειξαν από το πρώτο λεπτό την αποφασιστικότητά τους και επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους. Ευτύχησαν μάλιστα στην πρώτη και μοναδική ουσιαστικά καλή φάση που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο, να ανοίξουν το σκορ με τον Suarez στο 8΄.

Η Νότιος Κορέα είναι ως γνωστόν ομάδα που στερείται υψηλής τεχνικής και βασίζεται στη φυσικά κατάσταση. Η συνεχής και πολύ δυνατή βροχή έκανε το γήπεδο δύσκολο και οι Ασιάτες προσπάθησαν με πολύ τρέξιμο στο χώρο να γυρίσουν το ματς. Πάντως η υποδειγματική αμυντική λειτουργία της Ουρουγουάης κράτησε εύκολα το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η μαζική οπισθοχώρηση των Ουρουγουανών έδωσε περισσότερο χώρο στους Ασιάτες που πίεσαν και έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Η πίεση των Κορεατών έφερε αποτέλεσμα στο 68΄ με τον Lee ChungYong να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας και του τερματοφύλακα και να γράφει με κεφαλιά το 1-1.

Το γκολ ξύπνησε την Ουρουγουάη που βγήκε πάλι στην επίθεση. Ο Suarez έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 73΄, αστοχώντας μόνος από πολύ κοντά, όμως στο 83΄ εξιλεώθηκε. Πήρε τη μπάλα εντός περιοχής, ελίχθηκε και με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 2-1, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό δοκάρι! Η Κορέα άγγιξε την ισοφάριση στο 87΄, αλλά ο Park Chu-Young πλάσαρε αδύναμα τον Fernando Muslera με τον Diego Lugano να προλαβαίνει και να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).