Spain_Portugal_VillaΤο γκολ του David Villa στο 63ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για την Ισπανία να επικρατήσει της Πορτογαλίας και να φτάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Ο εμφύλιος της Ιβηρικής χερσονήσου, πρώτος έπειτα από έξι χρόνια, άξιζε να τον δει κανείς.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Carlos Queiroz στάθηκε άτυχη να μην ανταμειφθεί με ένα γκολ για τις προσπάθειες που κατέβαλλε στο Cape Town. Οι “Furias Rojas” κυριάρχησαν στην επανάληψη, και ο “ El Guaje” ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού τους με την Παραγουάη!

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγώνα με αξιοσέβαστες επιδόσεις πίσω τους. Η Ισπανία είχε κερδίσει τα 29 από τα 31 προηγούμενα παιχνίδια της. Η Πορτογαλία παρέμενε αήττητη επί 19 αγώνες (τελευταία ήττα τον Νοέμβριο του 2008), έχοντας κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε 20 από τα 24 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Queiroz.

Σε γρήγορους ρυθμούς το παιχνίδι, με τον Fernando Torres να αναγκάζει με δυνατό σουτ σε επέμβαση τον Eduardo, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του φορμαρισμένου Villa να στείλει την μπάλα στα χέρια του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Το ματς, όμως, δεν ήταν μονόλογος, καθώς το μακρινό σουτ του Tiago “έβγαλε” με δυσκολία ο Iker Casillas, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Hugo Almeida φάνηκε πως θα καταλήξει στην κενή εστία, αλλά ο αρχηγός των Ισπανών επέστρεψε δριμύτερος!

Λίγο αργότερα, ο Cristiano Ronaldo εξαπέλυσε έναν από τους γνωστούς “κεραυνούς” του, αλλά ο Casillas ήταν εκεί που έπρεπε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για τον πορτιέρο της Real Madrid, ο οποίος έκανε ρεκόρ φορώντας για 51η φορά το περιβραχιόνιο των “ Furias Rojas ”, ξεπερνώντας την επίδοση του Andoni Zubizarreta.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρυθμοί έπεσαν, με την Πορτογαλία να έχει τη μερίδα του λέοντος. Ο Tiago έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και η σέντρα του χτύπησε στο γόνατο του Carles Puyol, με τον Casillas να σώζει την ύστατη στιγμή. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, οι μηχανές της Ισπανίας πήραν μπροστά, με την κεφαλιά του Fernando Llorente να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Eduardo. Ο Villa προειδοποίησε δευτερόλεπτα αργότερα και στο 63’ ήρθε το γκολ. Ο Xavi έδωσε στον Andres Iniesta, το πρώτο σουτ του Villa απέκρουσε ο Eduardo αλλά στην επαναφορά ο νέος άσος της Barcelona βρήκε… δοκάρι και δίχτυα!

Η Πορτογαλία τα έπαιξε όλα για όλα. Ο Sergio Ramos, όμως, βρήκε χώρο και για εκατοστά δεν βρήκε και δίχτυα, με τον Εντουάρντο να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Ο Ronaldo δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε ο Ricardo Costa, βάζοντας τέλος την πορεία της ομάδας του Queiroz.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).