Rafael_BenitezΗ Liverpool ανακοίνωσε πως ο προπονητής Rafael Benitez αποχώρησε από το σύλλογο κοινή συναινέσει, έπειτα από έξι χρόνια.

Ο 50χρονος Benitez είχε πάρει τη θέση του Gerard Houllier στη Liverpool τον Ιούνιο του 2004 και την επόμενη χρονιά την οδήγησε στην κορυφή του Champions League. Ωστόσο, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αποκλείστηκε νωρίς από το Champions League ενώ στην Premier League τερμάτισε μόλις στην έβδομη θέση.

Ο τεχνικός διευθυντής Christian Purslow και ο πρώην προπονητής Kenny Dalglish ξεκίνησαν ήδη την αναζήτηση του αντικαταστάτη. Ο σύλλογος δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη και δεν θα προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι να προσληφθεί νέος τεχνικός.

Ο Benitez δήλωσε «εξαιρετικά λυπημένος» για την αποχώρησή του από το σύλλογο. «Θα κρατάω πάντα στην καρδιά μου τις καλές στιγμές που πέρασα εδώ, την δυνατή αφοσίωση και υποστήριξη που είχα από τους οπαδούς τις δύσκολες στιγμές και την αγάπη της Liverpool», σχολίασε στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που ήμουν εδώ προπονητής. Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά και να πάντα να θυμάστε: you’ll never walk alone».

Ο νεοπροσληφθείς πρόεδρος Martin Broughton ευχαρίστησε τον Benitez για τις προσπάθειές του, αλλά επεσήμανε πως ήρθε η ώρα για μια νέα εποχή. «Ο Rafa θα είναι για πάντα μέρος του πάνθεον της Liverpool έχοντας φέρει το Champions League μετά από εκείνο τον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, αλλά μετά από μια απογοητευτική σεζόν και οι δυο πλευρές ένιωσαν πως το καλύτερο για όλους θα ήταν μια νέα αρχή», ολοκλήρωσε.

Ο προπονητής της Fulham, Roy Hodgson, και το αφεντικό της Aston Villa, Martin O’Neill, έχουν συνδεθεί το τελευταίο διάστημα με τον πάγκο της Liverpool, όπως και ο πρώην προπονητής της Chelsea, Guus Hiddink, ο οποίος όμως πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).