Spain_Paraguay_Villa_FabregasΗ Ισπανία έγραψε ήδη ιστορία, παίρνοντας για φορά την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από το 1950. Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκε να περάσουν διά πυρός και σιδήρου για να κάμψουν την αντίσταση της σκληροτράχηλης Παραγουάης, την οποία νίκησαν 1-0 σε ένα συγκλονιστικό ματς με δύο χαμένα πέναλτι και γκολ που ήρθε σε μια φάση με τρία δοκάρια!

Από πλευράς θεάματος, το παιχνίδι δεν ήταν καλό και κύλησε όπως αναμενόταν. Με την Ισπανία να προσπαθεί να απλωθεί στο γήπεδο και με την καλή κυκλοφορία της μπάλας που διακρίνει το παιχνίδι της, να ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων της. Η Παραγουάη ωστόσο μπήκε στο γήπεδο για να πολεμήσει και οι παίκτες της με παροιμιώδη προσήλωση στην τακτική που τους υπέδειξε ο προπονητής τους, κατάφερναν να κρατάνε την Ισπανία μακριά από την εστία τους. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Vicente del Bosque απείλησε ουσιαστικά μόνο με ένα σουτ του Xavi έξω από την περιοχή, αφού μέσα σε αυτή δεν μπορούσε να μπει με τίποτα. Οι Λατινοαμερικάνοι δεν έδειξαν διαθέσεις να βγάλουν πολλούς παίκτες στην επίθεση, αρκούμενοι σε μετρημένες αντεπιθέσεις με αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Nelson Valdez.

Μετά το ημίωρο οι Παραγουανοί είχαν δύο καλές στιγμές με τον Cardozo να μη βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι σε ωραία σέντρα του Claudio Morel, ενώ ο Valdez σε άλλη φάση ελίχθηκε ωραία αλλά σούταρε άσχημα στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Ο τελευταίος σκόραρε μάλιστα λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο διαιτητής υπέδειξε χέρι στο κοντρόλ του Παραγουανού.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο τέμπο. Στο 56΄ όμως , το ματς πήρε μια απίστευτη εξέλιξη. Η Παραγουάη κέρδισε ένα φάουλ, στις μονομαχίες μέσα στην περιοχή ο Gerard Pique το παράκανε τραβώντας τον Oscar Cardozo και ο διαιτητής υπέδειξε σωστά πέναλτι. Ο άσος της Benfica σούταρε χαμηλά, αλλά όχι καλά και ο Iker Casillas απέκρουσε!

Δεν πρόλαβε ο τερματοφύλακας της Real να τελειώσει τον πανηγυρισμό του και στην αντεπίθεση, ο Villa πρόλαβε τον Antolin Alcaraz και ο αντίπαλός του με τη φόρα που είχε γκρέμισε τον άσο της Barcelona. Πέναλτι, αλλά κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον Alcaraz από τον Carlos Batres. Ο Xabi Alonso ευστόχησε, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επανάληψη επειδή οι Ισπανοί βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή. Στο δεύτερο χτύπημα, ο Justo Villar έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε κρατώντας το 0-0.

Όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε σε παράταση, αλλά στο 83΄ ο Andres Iniesta άνοιξε την άμυνα, έστρωσε στον Pedro που σούταρε στο δεξί δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον David Villa που πλάσαρε πρώτα στο αριστερό δοκάρι, η μπάλα προσέκρουσε και στο δεξί αφού κύλησε κατά μήκος της γραμμής και κατέληξε στα δίχτυα για να γραφτεί έτσι το τελικό 1-0.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).