Ο Felipe Melo ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον προημιτελικό, ανοίγοντας αρχικά το δρόμο για τη νίκη στη Βραζιλία και γενόμενος ο μοιραίος παίκτης τελικά της «Selecao» στην ήττα με 2-1 από τους Ολλανδούς. Οι «Oranje» είναι στους «4» βγάζοντας νοκ άουτ το πρώτο φαβορί του Μουντιάλ.

Ο Felipe Melo ήρθε από το πουθενά να γίνει ο ήρωας της Βραζιλίας. Τη στιγμή που οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον ίδιο αλλά και τον Carlos Dunga, ο μέσος της Juventus με δύο εκπληκτικές πάσες, διέλυσε την ολλανδική άμυνα στην αρχή του αγώνα. Αρχικά στο 7΄ όταν έβγαλε τον Robinho στην πλάτη της άμυνας, όμως στην αρχή της προσπάθειάς του ήταν οφσάιντ. Έτσι σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Daniel Alves από την ασίστ του Robinho. Στο 10΄ όμως, «έκοψε» την Ολλανδία στα δύο. Είδε την κίνηση του Robinho και με μια υποδειγματική συρτή πάσα 35 μέτρων, έδωσε στον συμπαίκτη του την ευκαιρία για το 0-1 και ο Robinho δεν την έχασε. Πλάσαρε πάνω στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Η Βραζιλία πήρε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και περιόρισε την Ολλανδία σε ρόλο κομπάρσου. Στο 25΄ μετά από προσπάθεια του Alves, ο Juan σούταρε άστοχα από την καρδιά της περιοχής και λίγο αργότερα, στο 31΄, ο Maarten Stekelenburg έκανε μια εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση σε τεχνικό σουτ του Kaka που σημάδευε το «παραθυράκι».

Το ημίχρονο έληξε με την Ολλανδία να μην κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας και τη Βραζιλία να ελέγχει την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο η «Selecao» είχε ξανά τον πρώτο λόγο, αν και η Ολλανδία έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πλησιάσει απειλητικά στην περιοχή. Στο 52΄ όμως όλα άλλαξαν. Μια ακίνδυνη σέντρα του Sneijder από πλάγια δεξιά με το αριστερό πόδι, Julio Cesar και Melo συγκρούστηκαν στον αέρα, η μπάλα πέρασε και ήρθε το 1-1. Το γκολ σόκαρε τη Βραζιλία και τα ανεξήγητα νεύρα των παικτών της έγιναν περισσότερα. Η Ολλανδία άρχισε να το πιστεύει χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ουσιαστικούς κινδύνους.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).