NetherlandsΗ προοπτική της Ουρουγουάης απέναντι στην Ολλανδία στον ημιτελικό, ελάχιστες πιθανότητες είχε να συμβεί, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Κι όμως, οι δυο ομάδες κοντράρονται το βράδυ της Τρίτης στο Green Point Stadium του Cape Town.

Και οι δύο τους διεκδικούν το μερίδιο στην επιτυχία, καθώς έχουν αποδώσει σταθερά καλά από την πρώτη ημέρα του τουρνουά, έχουν αμυνθεί με επιτυχία και, στην άλλη πλευρά, έχουν μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Οι νικητές θα πάνε στον μεγάλο τελικό ενώ οι ηττημένοι θα συμβιβαστούν με την ιδέα της διεκδίκησης της τρίτης θέσης.

Μετά το δράμα και την ένταση της νίκης στα πέναλτι απέναντι στην Γκάνα στα προημιτελικά, η Ουρουγουάη είναι στους «4» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια. Η Celeste είχε ηττηθεί τότε 3-1 από την Βραζιλία (που κατέκτησε και το τρόπαιο) στο Μεξικό και τερμάτισε τελικά τέταρτη. Οι Ολλανδοί, που έκαναν μια σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο στον προημιτελικό επί της πέντε φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Βραζιλίας, έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές σε ημιτελικό, το 1974, το 1978 και το 1998.

Η μοναδική συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε το 1974. Ο Johnny Rep σημείωσε δύο γκολ, καθώς η παρέα του Johan Cruyff τερμάτισε πρώτη σε εκείνο τον όμιλο. Η ομάδα της Ουρουγουάης εκείνη την ημέρα, είχε και τον αμυντικό Pablo Forlan, πατέρα του νυν σκόρερ της Celeste, Diego Forlan!

Ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης, ο προπονητής της Ουρουγουάης, Oscar Tabarez, και ο ομόλογός του στην Ολλανδία, Bert van Marwijk, έχουν αρκετές απουσίες να αντιμετωπίσουν. Για τους Λατινοαμερικάνους, οι Jorge Fucile και Luis Suarez είναι τιμωρημένοι, ενώ ο αρχηγός Diego Lugano δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος, έχοντας πρόβλημα στο γόνατο. Ο νεαρός Nicolas Lodeiro δεν πρόκειται να βοηθήσει ξανά στη διοργάνωση την Celeste, λόγω τραυματισμού. Για τους Ολλανδούς, ο Van Marwijk δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Gregory van der Wiel και Nigel de Jong.

Δεν είναι δυνατόν να μην μείνει κανείς εντυπωσιασμένος από το ρεκόρ της Ολλανδίας. Από το ξεκίνημα του 2010, οι παίκτες του Van Marwijk διατηρούν το απόλυτο 100%, έχοντας πάρει εννέα νίκες σε εννέα παιχνίδια που έχουν δώσει! Μάλιστα, το αήττητό τους φτάνει πλέον στους 24 αγώνες! Από την άλλη, η Ουρουγουάη είναι αήττητη εδώ και εννέα παιχνίδια, έχοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες σε επτά αγώνες μέσα στο 2010, ποσοστό 77,7%.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου

Ουρουγουάη – Ολλανδία

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).