Forlan_KloseΤελικά, Ολλανδία και Ισπανία αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια για τη «Celeste» και τη «Nationalmanschaft», αντίστοιχα. Στο Port Elizabeth Stadium, Ουρουγουάη και Γερμανία θα προσπαθήσουν να φύγουν με τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις από τη Νότια Αφρική, κατακτώντας την τιμητική τρίτη θέση και δίνοντας μια νότα χαράς στους φίλους τους.

Ειδικά για τα «πάντσερ», εάν καταφέρουν να κερδίσουν στον μικρό τελικό, θα έχουν καταφέρει να βρίσκονται για τρίτη διαδοχική διοργάνωση στην πρώτη τριάδα του κόσμου.

Οι Γερμανοί μπορεί να εντυπωσίασαν με την πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά, αλλά κάπου εκεί η νεανική ομάδα του Joachim Low… κλάταρε. Τις «τεσσάρες» απέναντι σε Αγγλία και Αργεντινή, ακολούθησε η πικρή ήττα 1-0 από την Ισπανία. Και, δεν ήταν τόσο η ήττα αυτή καθεαυτή, όσο ο τρόπος που ήρθε. Τα «πάντσερ» δεν μπόρεσαν σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιβάλλουν το παιχνίδι τους ενώ ελάχιστες φορές επισκέφτηκαν την εστία του Iker Casillas. Και, μπορεί το γκολ του Carles Puyol να ήρθε στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι «Furias Rojas» θα μπορούσαν και σε άλλες περιπτώσεις να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Manuel Neuer.

<Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται να παρατήσουν οι Γερμανοί τη διοργάνωση και να αφήσουν στη μοίρα τους το παιχνίδι «της παρηγοριάς». Ωστόσο, η «Nationalmanschaft» δεν προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αναμέτρηση. Ο Low ταλαιπωρήθηκε από ίωση και στη συνέντευξη Τύπου πήγε ο βοηθός του, Hansi Flick. Πάντως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα βρίσκεται κανονικά στη θέση του απόψε το βράδυ. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον πλάγιο μπακ (και αρχηγό) Philip Lahm και τον επιθετικό Lukas Podolski. Σοβαρότερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση του Miroslav Klose, που αποκόμισε πρόβλημα στη μέση από τον ημιτελικό. Ο επιθετικός της Bayern Munchen χρειάζεται ακόμα ένα γκολ για να φτάσει τα 15 και τον Ronaldo στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών. Αντίθετα, επιστρέφει ο Thomas Muller που εξέτισε την τιμωρία του.

Στην Ουρουγουάη δεν μπορούν να έχουν παράπονα από την παρουσία τους στη Νότια Αφρική. Επειτα από 40 ολόκληρα χρόνια η «Celeste» κατάφερε να φτάσει στην «4» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό από μόνο του αποτελεί επίτευγμα. Ο ημιτελικός με την Ολλανδία αποδείχθηκε πάνω από τις δυνάμεις των Λατινοαμερικανών που κόντρα στη Γερμανία καλούνται να ανατρέψουν και την εις βάρος τους παράδοση, καθώς έχουν δύο ήττες (4-0, 1-0) και μια ισοπαλία (1-1) στις τρεις φορές που συναντήθηκαν με τα «πάντσερ».

Το θετικό για τον Oscar Tabarez είναι ότι ενισχύεται σημαντικά ενόψει του αγώνα γοήτρου. Ο επιθετικός Luis Suarez, ο αριστερός μπακ Jorge Fucile και ο κεντρικός αμυντικός (και αρχηγός) Diego Lugano επιστρέφουν, έχοντας εκτίσει τις τιμωρίες τους (οι δύο πρώτοι) και αποθεραπευτεί (ο τρίτος), αντίστοιχα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου

Ουρουγουάη – Γερμανία

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).