Όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Barcelona έφτασε σε συμφωνία με τον Adriano, τον ικανότατο πλάγιο μπακ της Sevilla, και θα πληρώσει το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον αμυντικό-εξτρέμ, συν ένα επιπλέον ποσό 4 εκατ. ευρώ ως μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εάν ο παίκτης περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει το συμβόλαιό του, κάτι που θα γίνει αφού ο ποδοσφαιριστής φτάσεις στη Βαρκελώνη το Σάββατο, ωστόσο εάν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά απρόοπτο, οι Blaugrana φαίνεται πως προσέθεσαν μια σημαντική ενίσχυση στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής.

Ο Adriano αγωνίζεται εδώ και έξι χρόνια στη La Liga, έχοντας δείξει εξαιρετική προσαρμοστικότητα παίζοντας είτε στα αριστερά είτε στα δεξιά και είτε ως μπακ είτε ως εξτρέμ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί και στον άξονα. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την ομάδα της γενέτειράς του, την Coritiba, το 2002, προτού τον ανακαλύψουν τα… λαγωνικά της Sevilla τον Ιανουάριο του 2005, όταν και υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 χρόνων με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Sevilla, ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής γνώρισε τεράστιες επιτυχίες, καθώς ήταν βασικός συντελεστής της ομάδας που κατέκτησε ένα Copa del Rey, δύο (συνεχόμενα) UEFA Cup, ένα Ισπανικό Supercup και ένα Ευρωπαϊκό Supercup! Με την άφιξή του στην Barcelona, ο Adriano θα βρει ξανά τους Dani Alves και τον διεθνή με τον Μάλι Seydou Keita, με τους οποίους συνυπήρξε στην Sevilla.

Υπό τις οδηγίες του τεχνικού των Blaugrana, Pep Guardiola, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να διεκδικήσει τη θέση του αριστερού μπακ, παρέχοντας μεγαλύτερη επιτάχυνση, δημιουργικότητα και μεγαλύτερη αμυντική πειθαρχία σε σχέση με τον Γάλλο Eric Abidal και τον έτερο Βραζιλιάνο Maxwell. Δεδομένης της ικανότητάς του να αγωνίζεται και σε άλλες θέσεις, ο Adriano ίσως αγωνιστεί και σε ρόλο αριστερού εξτρέμ προκειμένου να βοηθάει με τις σέντρες του ενώ ίσως χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική λύση αντί του Dani Alves στο δεξί άκρο της άμυνας ή του Lionel Messi εάν ο τελευταίος τραυματιστεί ή χρειαστεί να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).