Germany_UruguayΜία αναμέτρηση που αντάμειψε το θεατή με “χορταστικό” θέαμα. Είχε σασπένς, πέντε γκολ και τρεις φορές ανατροπή του σκορ, ώστε η Γερμανία να πανηγυρίσει την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον κόσμο. Το ματς θα είχε και συνέχεια, αν στο 93΄ ο Forlan δεν σημάδευε το δοκάρι.

Η Ουρουγουάη, αντίθετα, με τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην διοργάνωση, επέδειξε επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα. Οι Γερμανοί, με σημαντικές αλλαγές στο βασικό σχήμα, συμπεριφέρθηκαν νευρικά στο δυναμικό παιχνίδι της Ουρουγουάης και ήδη μετά από επτά λεπτά αγώνα δύο παίκτες τους είχαν αντικρίσει κίτρινή κάρτα. Μάλιστα, μόλις στο 7΄ ο Diego Forlan κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Η εκτέλεση ήταν καλή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Γερμανοί άγγιξαν το γκολ στο 10΄, όταν ο Mesut Ozil εκτέλεσε το κόρνερ, ο Arne Friedrich πήρε την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, ο Thomas Muller πήρε το ριμπάουντ, σούταρε για να αποκρούσει τη μπάλα και τον κίνδυνο η… πλάτη του Martin Caceres. Το παιχνίδι διατήρησε αμφίδρομο, γρήγορο, επιθετικό ρυθμό και η Γερμανία κατάφερε να βρει πιο γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ηταν το 19ο λεπτό, όταν ο Bastian Schweinsteiger έκανε το σουτ, ο Fernando Muslera απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Muller δεν χαράμισε το δεύτερο προσωπικό “ριμπάουντ” στον αγώνα για να πετύχει σε κενή εστία το 1-0. Η απάντηση των Ουρουγουανών δεν άργησε. Στο 28΄, μετά από λάθος του Schweinsteiger στη μεσαία γραμμή, ο Luis Suarez βγήκε στην αντεπίθεση απέναντι σε δύο Γερμανούς αμυντικούς, με πάσα έβγαλε τον Edinson Cavani τετ α τετ και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Άκρως επιθετικός ο ρυθμός του αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ουρουγουάη στο 51΄ έκανε το 2-1, όταν ο Arevalo Rios έβγαλε… συστημένη σέντρα για τον Forlan και ο έμπειρος στράικερ με βολέ έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η “Celeste” πανηγύρισε έξαλλα την ανατροπή του σκορ, αλλά το προβάδισμα της κράτησε ελάχιστα. Στο 56΄ ο Jerome Boateng κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Muslera έκανε άστοχη έξοδο, “τράκαρε” με τον Jorge Fucile και ο Marcel Jansen με κεφαλιά προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 82΄, η Γερμανία πέτυχε το 3-2, όταν ο Ozil εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα της Ουρουγουάης απέτυχε επανειλημμένα να απομακρύνει τη μπάλα και η μπάλα έφτασε στον Sami Khedira, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 93΄, ο Forlan με εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Hans-Jorg Butt και η Γερμανία πανηγύρισε δευτερόλεπτά μετά τη νίκη και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).