Πρόσφατη αγγελία του ΟΠΑΠ για αναζήτηση Odds Compiler έκανε την εμφάνισή της σε αθλητικές εφημερίδες αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ ψάχνει για ενδιαφερομένους για πλήρη απασχόληση με έδρα την Αθήνα και με απαιτούμενη προϋπηρεσία 5 ετών, να μιλάνε άνετα την Αγγλική και να έχουν γνώση γύρω από εργαλεία και συστήματα διαχείρισης στοιχημάτων. Μάλιστα η γνώση της Ελληνικής γλώσσας προτείνεται αλλά δεν είναι απαραίτητη!

Σύμφωνα με την αγγελία, τα καθήκοντα εκείνου που θα κερδίσει τη θέση στο Πάμε Στοίχημα, περιλαμβάνουν τον καθορισμό των αρχικών αποδόσεων σε στοιχήματα ποδοσφαίρου κι άλλων αθλημάτων, την παρακολούθηση του κουπονιών και την εφαρμογή μέτρων για τον περιορισμό της υποχρέωσης ως bookmaker. Με άλλα λόγια ο συγκεκριμένος άνθρωπος αφού θα ορίσει τις αρχικές αποδόσεις των στοιχημάτων, θα επιβλέπει την αγορά ώστε να μη χάσει χρήματα η εταιρία σε περίπτωση λανθασμένων αποδόσεων ή μεγάλων όγκων στοιχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλλον η γνωστή πρακτική που θέλει να αντιγράφονται οι αποδόσεις των στοιχημάτων από άλλες εταιρίες στοιχημάτων ή ιδανικότερα από δημοφιλή ανταλλακτήρια στοιχημάτων όπως η Betfair φαίνεται να έχει ξεπεραστεί από τον ΟΠΑΠ, αν και παραμένει μια σχετικά ασφαλής μέθοδος προσδιορισμού των αρχικών αποδόσεων.

Επιπλέον των καθηκόντων, η εταιρία του Πάμε Στοίχημα περιμένει από τον νέο της υπάλληλο να εκπαιδεύσει το προσωπικό πάνω στην σύνθεση αποδόσεων και τη διαχείριση του κινδύνου. Η τακτική της γρήγορης φραγής στοιχημάτων που δεν έχουμε ιδέα πού να τοποθετήσουμε τις αποδόσεις αποτελεί κι αυτή μια αποτελεσματική λύση, αν κρίνουμε από τις πρακτικές του παρελθόντος. Εκείνο που κάνει εντύπωση ωστόσο, είναι 2 επιπλέον ανάγκες του ΟΠΑΠ: καθορισμός στόχων της αποκαλούμενης ομάδα Trading (!!) και μελέτες πιθανοτήτων. Το δεύτερο λίγο πολύ αναμενόμενο και κάτι που μάλλον θα ήταν λογικό να συμβαίνει από την έναρξη της λειτουργίας μια εταιρίας στοιχημάτων. Από την άλλη, ομάδα Trading; Ευελπιστεί άραγε ο ΟΠΑΠ να μετατρέψει το Πάμε Στοίχημα σε ανταλλακτήριο στοιχημάτων στο μέλλον; Γιατί η μετοχή του αυτή τη στιγμή όπως οι περισσότερες μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου χρειάζονται μια ώθηση πριν κατακρημνιστούν από τα χαμηλότερα χαμηλά των τελευταίων ετών.

Αίσθηση πάντως κάνει πώς η γνώση Ελληνικών βρίσκεται στα “ιδανικά προσόντα” του ενδιαφερομένου σε άμεση αντίθεση με τη γνώση των Αγλλικών στα “απαραίτητα προσόντα”. Κλείνοντας να μην παραλείψω δυο παραπλήσιους χαρακτηρισμούς της εταιρίας του Πάμε Στοίχημα, που εμφανίζονται στην αρχή και στο τέλος της αγγελίας του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς το Πάμε Στοίχημα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων του κόσμου. Καθόλου παράξενο όταν μιλάμε για εταιρία που δραστηριοποιείται σε μια από τις χώρες με τους περισσότερους αναλογικά παίκτες τζόγου. Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι είναι άριστη παίκτρια στη Monopoly τα τελευταία χρόνια!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.