Η 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League συνεχίζεται με τους ομίλους 5-8. Μετά το χορταστικό θέαμα και τα πολλά γκολ στα οκτώ παιχνίδια της Τρίτης – με εξαίρεση το Manchester United – Rangers – και αυτά της Τετάρτης υπόσχονται θέαμα. Με εξαίρεση, ελπίζουμε, το Bayern – Roma. Σε αυτό θα ποντάρουμε…

Οι δύο ομάδες ανοίγουν την αυλαία του 5ου ομίλου στην Allianz Arena. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο; Οι πολλές απουσίες, ιδιαίτερα στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Luis van Gaal, τεχνικός της Bayern, ήταν ξεκάθαρος πάντως στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. «Ναι, μας λείπουν οι Franck Ribery και Arjen Robben αλλά έχουμε κι άλλους καλούς παίκτες. Τις θέσεις των δύο διεκδικούν τρεις παίκτες, οι Hamit Altintop, Danijel Pranjic και Thomas Muller». Ο μεν Robben έχει πρόβλημα στον αριστερό μηρό και δεν έχει αγωνιστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο δε Ribery είναι τιμωρημένος από την περυσινή σεζόν. Και φάνηκε ξεκάθαρα στις πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga πως η Bayern δεν έχει μπορέσει ακόμα να πάρει μπροστά. Ακόμα και απέναντι στην «όσα φάμε κι όσα βάλουμε» Werder Bremen, οι Βαυαροί έμειναν στο 0-0. Ηταν το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αλλά αν έχουν προβλήματα οι Βαυαροί, τι να πουν και οι Ρωμαίοι. Από πού να αρχίσει και πού να σταματήσει κανείς… Rodrigo Taddei, Mirko Vucinic, Phlippe Mexes και John Arne Riise έχουν τεθεί εκτός μάχης. Αλλά και ο Paolo Castellini που πήρε τη θέση του Riise το Σάββατο, έγινε και αυτός αναγκαστική αλλαγή και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Claudio Ranieri πάντως θα έχει και άλλο πρόβλημα να επιλύσει. Τα… ψυχολογικά των παικτών του, καθώς μετά το 5-1 από την Cagliari το περασμένο Σάββατο σίγουρα θα είναι στο ναδίρ. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα έπειτα από 13 παιχνίδια και η πιο βαριά από το 1949!

Τα δεδομένα είναι δύο: Πρώτον, Robben και Ribery αποτελούν το 75% της παραγωγικής διαδικασίας της Bayern. Ακόμα και εν τη παρουσία του Γάλλου, οι Βαυαροί στα δύο τελευταία ματς δεν σκόραραν. Δεύτερον, η Roma δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά τόσο… μπόσικη όσο κόντρα στην Cagliari. Ο Ranieri θα φροντίσει να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να ψάξει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Προτεινόμενα σημεία:

Bayern – Roma under 2,5

2.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).