ekseidikeysi-stoiximaΠοδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις, ιπποδρομίες και άλλα πόσα αθλήματα που προσφέρονται για στοίχημα online. Για να κερδίσουμε στο στοίχημα πρέπει να ειδικευτούμε σε ένα άθλημα στην αρχή και μάλιστα σε μια κατηγορία του ή πρωτάθλημα. Η τόσο μεγάλη εξειδίκευση θα μας προμηθεύσει με γνώση και αντίληψη για τις ιδιαιτερότητες του στοιχήματος στο συγκεκριμένο άθλημα και ως γνωστόν, η γνώση είναι δύναμη. Στην περίπτωση του στοιχήματος είναι και χρήμα!

Αφορμή για αυτό το άρθρο υπήρξε πρόσφατη συζήτηση με φίλο που σκεφτόταν να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά το στοίχημα. Αφού κουβεντιάσαμε τον τρόπο σκέψης που πρέπει να αποκτήσει για να φτάσει στο σημείο να κερδίζει χρήματα με σταθερό ρυθμό από το online στοίχημα, καταλήξαμε στο πόσο χρόνο πρέπει να διαθέσει για τη μελέτη των προγνωστικών. Ο ίδιος πίστευε ότι με λίγη καθημερινή ενασχόληση θα ήταν σε θέση να προβλέψει αρκετούς αγώνες σωστά. Επειδή κιόλας ενδιαφερόταν για το στοίχημα ποδοσφαίρου ως επί των πλείστων, θεώρησε απολύτως λογικό να στοιχηματίζει μόνο στα γνωστά πρωταθλήματα και κυρίως στις πρώτες κατηγορίες αυτών. Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία θα ήταν οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα ευελπιστεί να φέρνουν το “μεροκάματο”.

Αν και όντως η Premier League της Αγγλίας και το Campionato της Ιταλίας με έβρισκαν απόλυτα σύμφωνο, του τόνισα τη σημασία της περαιτέρω εξειδίκευσης πάνω σε ένα και μόνο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Μα θα μελετάω μονάχα 15-25 αγώνες της εβδομάδα, ήταν η αναμενόμενη απάντησή του. [intlink id=”901″ type=”post”]Πόσα χρήματα μπορώ να κερδίσω στοιχηματίζοντας[/intlink] μόνο σε ένα πρωτάθλημα; Κι εκεί υπάρχει το λάθος. Διότι φτάσαμε ήδη στο σημείο να βρίσκουμε καλύτερα προγνωστικά από τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος και το πρόβλημά μας πλέον είναι ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα. Είναι κοινό γνώρισμα των Ελλήνων πριν ακόμα ξεκινήσουν να ασχολούνται με κάτι – και δε συζητάω να είναι καλοί σε αυτό – να σκέφτονται τι θα αγοράσουν με τα κέρδη της ιδέας τους.

Εάν πράγματι είμαστε καλοί στις προβλέψεις μας στα στοιχήματα, αρκεί μια καλή διαχείριση ενός ευ μεγέθους κεφαλαίου για να κερδίζουμε ικανοποιητικά χρήματα κάθε χρονιά. Όμως πριν φτάσουμε στο κεφάλαιο που λέγεται διαχείριση κεφαλαίου, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε στα αλήθεια καλοί στα προγνωστικά μας.

Επιστρέφοντας στο θέμα του χρόνου και της εξειδίκευσης, τον ρώτησα πόσο χρόνο θα χρειαζόταν η μελέτη κάθε αγώνα. Υπολογίσαμε ένα μισάωρο κατά τη διάρκεια του οποίου θα μελετούσε την κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα, θα σύγκρινε τα στατιστικά που τον ενδιέφεραν, θα έβρισκε την προϊστορία των ομάδων, θα ανέλυε τη δυναμικότητά τους, θα διάβαζε τα τελευταία νέα και θα αποφάσιζε πόσο σημαντικούς τραυματισμούς ή ελλείψεις είχε η κάθε ομάδα. Ακόμα κι αν τα καταφέρετε όλα τα παραπάνω σε 30 λεπτά, συζητάμε για 15 περίπου αγώνες ανά πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια απαιτούνται 8 ώρες σερί μόνο για ένα πρωτάθλημα.

Φυσικά κάτι τέτοιο συμβαίνει κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Μεσοβδόμαδα λίγα πρωταθλήματα έχουν αγωνιστικές. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κυκλοφορούν του πρωταθλήματος που μας ενδιαφέρει που θα επηρεάσει την απόφασή μας το ερχόμενο διήμερο. Ένας τραυματισμός στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, καλλιέργεια αρνητικού κλίματος ανάμεσα σε προπονητή, διοίκηση και ομάδα και διάφορα άλλα πρέπει να τα γνωρίζουμε την ημέρα που θα στοιχηματίσουμε για την όσο γίνεται καλύτερη πρόβλεψη. Μένοντας αφοσιωμένοι σε ένα πρωτάθλημα δε θα μας ξεφύγει η παραμικρή είδηση.

Σκεφτείτε τώρα να στοιχηματίσετε στα 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που αναφέρθηκαν. Μόνο οι πρώτες κατηγορίες του καθενός απαιτούν συνολικά 40 καθαρές ώρες μελέτης, και με προϋπόθεση να διεξάγονται αγώνες μόνο τα Σάββατα ή Κυριακές. Προλαβαίνει άραγε ένας παίκτης στοιχήματος να μελετήσει για όλους εκείνους τους αγώνες μέσα σε 1-2 μέρες;

Ξεκινώντας με ένα πρωτάθλημα κι αποκτώντας μεγάλη άνεση σε αυτό, απομένει να αποδειχτεί η ικανότητα των σωστών προβλέψεων και στην πράξη. Μετά από ένα ικανοποιητικό δείγμα στοιχημάτων που θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα κι εφόσον υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος, προσθέτουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Προσοχή μόνο να μην υπάρξει ψυχολογική πίεση ή πίεση χρόνου και ζημιωθούν οι αρχικές μας προβλέψεις στο πρωτάθλημα που έχουμε γίνει “ειδικοί”. Διότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα όμως ουδείς!

Εξειδικευτείτε σε ένα άθλημα, σε μια κατηγορία και γιατί όχι σε μία μόνο ομάδα στην αρχή εάν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζετε το στοίχημα σαν ένα χόμπυ με πιθανό μακροχρόνιο κέρδος και σύντομα θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να διευρύνετε το εύρος των στοιχημάτων σας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.