Υπάρχουν πολλές εταιρίες στοιχημάτων στο διαδίκτυο που δέχονται παίκτες του online στοιχήματος. Η σωστή επιλογή θα γλυτώσει χρόνο και χρήμα τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου. Τα στοιχεία που οφείλουμε να δώσουμε προσοχή είναι ο τρόπος κατάθεσης και ανάληψης, η εγκυρότητα και η διάρκεια ζωής μιας εταιρίας, το φιλικό περιβάλλον χρήστη και η υποστήριξη πελατών. Εφόσον έχουμε επιλέξει εξαρχής την καλύτερη εταιρία στοιχημάτων, μπορούμε πλέον να συγκεντρωθούμε στο online στοίχημά μας, απαλλαγμένοι από το άγχος για την ασφάλεια των χρημάτων μας.

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού σε εταιρία στοιχημάτων online ίσως τρομάζει τον περισσότερο κόσμο. Άλλωστε τις τελευταίες δεκαετίες εξαπλώθηκε γενικά το ίντερνετ κι ακόμα και σήμερα οι καταναλωτές διστάζουν να κάνουν online αγορές ή να δώσουν την πιστωτική τους κάρτα online. Ωστόσο οι εταιρίες στοιχημάτων, που φυσικά αποτελούν επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος, έχουν προβλέψει αυτές τις ανησυχίες των πιθανών πελατών τους κι έτσι προσφέρουν τρόπους κατάθεσης χρημάτων χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών. Έτσι υπάρχουν διαφανείς τρόποι κατάθεσης χρημάτων σε έναν online λογαριασμό στοιχημάτων, κατά τους οποίους είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η πιστωτική μας κάρτα δε θα κινδυνεύσει να πέσει στα χέρια επιτήδειων. Από την άλλη πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας και τους τρόπους ανάληψης, αφού στόχος μας είναι να κερδίσουμε παίζοντας στοίχημα online! Κι εκεί πλέον διατίθενται αρκετοί τρόποι ανάληψης των χρημάτων του λογαριασμού μας, που και πάλι δεν εμπλέκουν τις πιστωτικές κάρτες. Τέτοιες υπηρεσίες προσφέρονται από ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως αποκαλούνται (e-wallets) που στην πραγματικότητα είναι προσωπικοί μας λογαριασμοί χρημάτων, με τα οποία μπορούμε να κάνουμε online αγορές ή οτιδήποτε άλλο εμπεριέχει χρήματα online με απόλυτη ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων. Δημοφιλείς αντίστοιχες υπηρεσίες αποτελούν το Paypal, το Neteller και οι Moneybookers.

Η διάρκεια ζωής μιας εταιρίας είναι ένα αξιόλογο κριτήριο για την επιλογή της εταιρίας στοιχημάτων, όμως ακόμα πιο σημαντικό κριτήριο είναι η εγκυρότητά της. Η τελευταία μπορεί να εξακριβωθεί από αναζητήσεις σε φόρουμ και ιστοχώρους, όπου πελάτες των εταιριών μοιράζονται τις εμπειρίες τους και προτρέπουν ή αποτρέπουν τον κόσμο από το να προτιμήσει κάποιες εταιρίες. Εάν διαβάσετε άσχημα λόγια για κάποιες εταιρίες, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα είναι συντριπτικά μεγάλες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφύγετε την οποιαδήποτε εταιρία στοιχημάτων έχει έστω και ένα κακό σχόλιο, από καθυστέρηση πληρωμών και κλείσιμο λογαριασμών, μέχρι και αργή διευθέτηση των στοιχημάτων.

Από εκεί και έπειτα, το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον και η καλή υποστήριξη πελατών αποτελούν θετικά στοιχεία μια εταιρίας στοιχημάτων online, όμως δεν θα έλεγα ότι είναι και τα σημαντικότερα. Επιπλέον είναι καθαρά υποκειμενικό κριτήριο η προσαρμογή στο περιβάλλον χρήστη της κάθε εταιρίας, τη στιγμή που μπορεί ένα δύσκολο για εμένα περιβάλλον να δουλέψει άψογα για κάποιον άλλον. Κι όταν λέμε περιβάλλον χρήστη, εννοούμε το περιβάλλον που συναντούμε όταν τοποθετούμε τα στοιχήματά μας, το οποίο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς εμάς, ώστε να προσαρμοστούμε γρήγορα κι εύκολα. Στο μέλλον θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε εξοικειωθεί απόλυτα με το περιβάλλον, ώστε να στοιχηματίζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με λιγότερα λάθη.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να παραβλεθεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής εταιρίας στοιχημάτων, που δεν είναι άλλο από τις προσφερόμενες αποδόσεις στο online στοίχημα. Η σωστή επιλογή στοιχημάτων έχει άμεση σχέση με το ύψος των αποδόσεων και είμαστε αναγκασμένοι να στοιχηματίζουμε σε όσο το δυνατό μεγαλύτερες αποδόσεις. Οπότε εφόσον αναζητούμε να βγάλουμε χρήματα παίζοντας online στοίχημα, οι αποδόσεις διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοσή μας στο στοίχημα, κι έτσι η σύγκριση αποδόσεων μεταξύ εταιριών στοιχημάτων είναι επιβεβλημένη. Είναι κι ένας λόγος να έχουμε λογαριασμούς σε αρκετές εταιρίες στοιχημάτων.

Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε για trading στο online στοίχημα ή σας ενδιαφέρει να στοιχηματίζετε ενάντια σε άλλους παίκτες κι όχι σε bookmakers, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ανταλλακτήριο στοιχημάτων όπως είναι η Betfair, που είναι και το δημοφιλέστερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων τα τελευταία χρόνια.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.