panathinaikos_greece_clubΠολλές φορές στο στοίχημα χρησιμοποιούμε και τη διαίσθηση για να καταλήξουμε σε κάποια προγνωστικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή, με τους αγώνες των ομίλων 1-4 του Champions League, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Και το παιχνίδι που θα ασχοληθώ στοιχηματικά είναι αυτό που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον: του Παναθηναϊκού με την København.

Ναι, δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν η ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Σύμφωνοι, ο προπονητής των «πρασίνων» είναι υπό πίεση. Και εντάξει, οι μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει ακόμα. Μάλιστα, ο Sidney Govou είναι τραυματίας και δεν θα βρίσκεται ούτε στον πάγκο. Αλλά είναι ο Παναθηναϊκός που στην Ευρώπη φοράει τις περισσότερες φορές το καλό, ευρωπαϊκό κουστούμι του και τέτοιου είδους παιχνίδια τα κερδίζει.

Με τον Σωτήρη Νίνη να βρίσκει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή, τον Djibrill Cisse να θέλει να αποδείξει και στο υψηλότερο επίπεδο πως «δεν έχει φάει ακόμα τα ψωμιά του» και τους Gilberto Silva και Κώστα Κατσουράνη να εμπνέουν εμπιστοσύνη από το κέντρο και πίσω, οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, συνεπικουρούμενοι και από τους τουλάχιστον 50.000 οπαδούς που θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. Χρειάζεται, άλλωστε, ο πρωταθλητής Ελλάδας να πάρει και μια ρεβάνς από τον εαυτό του για την κάκιστη εμφάνιση και την ταπεινωτική ήττα από την Barcelona (5-1) στο Camp Nou.

Και τουλάχιστον την τελευταία φορά (2008/09) που οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε ομίλους Champions League, απέδειξαν πως γνωρίζουν να παίρνουν αυτό που θέλουν, με μια ισοπαλία κόντρα στη Werder Bremen και τρεις διαδοχικές επιτυχίες. Και πέρυσι, στη φάση των ομίλων του Europa League πήραν δύο νίκες εντός έδρας.

Και η København; Καλή ομάδα, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων, ειδικά μακριά από τη Δανία πολύ δύσκολα θα αντέξει. Κι ας έχει διατηρηθεί αήττητη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έπειτα από δέκα αγωνιστικές. Μάλιστα, το Σάββατο διέλυσε 3-0 τη (δεύτερη στη βαθμολογία) Midtjylland εκτός έδρας, με τα γκολ των Pospěch, Claudemir (πρώτο του γκολ με τη φανέλα της πρωταθλήτριας) και Dame N’Doye (τρίτο γκολ σε τέσσερα παιχνίδια).

Ειδικά για τον τελευταίο, υπάρχει και ένα πολύ καλό παρασκήνιο: Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πριν από τρία χρόνια στη φάση των ομίλων του (τότε) UEFA Cup. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της København με γκολ του… N’Doye! Από εκείνη την ομάδα που Παναθηναϊκού, μόνο οι Λουκάς Βύντρα και Γιώργος Καραγκούνης βρίσκονται στην αποστολή.

Προτεινόμενα σημεία:

Παναθηναϊκός – København           1

1.91

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).