Μία ώρα πριν την εκκίνηση του Singapore GP για το πρωτάθλημα της Formula 1, τα γραφήματα των αποδόσεων των στοιχημάτων των οδηγών παρείχαν τα καλύτερα προγνωστικά για το στοίχημα του νικητή. Σύμφωνα με τα γραφήματα, ο Alonso είχε τις περισσότερες πιθανότητες νίκης, ενώ οι Webber, Hamilton και Vettel δεν είχαν ελπίδες, παρόλο που το γράφημα του Vettel έμοιαζε μέχρι το Σάββατο σαν το μεγάλο φαβορί. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι Κατατακτήριες Δοκιμές, η επίδραση των οποίων αποτυπώθηκε στα γραφήματα και με απλή τεχνική ανάλυση αυτών μπορούσαμε να βγάλουμε συμπεράσματα πριν Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Με αυτό το άρθρο ολοκληρώνεται η τριήμερη παρακολούθηση κι ανάλυση των γραφημάτων των αποδόσεων των στοιχημάτων όσον αφορά τον αγώνα Formula 1 στη Σιγκαπούρη. Έχοντας δει τα [intlink id=”1321″ type=”post”]γραφήματα[/intlink] την Παρασκευή, ξεκίνησε ένα trade το οποίο τελικά έκλεισε μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Το κέρδος που αποκόμισε ο trader κάνοντας trading ήταν 15% επί του ποσού που ρίσκαρε πριν ακόμα ξεκινήσουν τα Προκριματικά του Σαββάτου. Έχοντας πλήρη εικόνα των γραφημάτων, η καλύτερη πρόβλεψη ήταν να στοιχηματίσει υπέρ του Vettel από την Παρασκευή, και να κάνει [intlink id=”1382″ type=”post”]trading [/intlink] κλείνοντας τη θέση του πριν τις Κατατακτήριες, αφού η απόδοση από 2.70 έπεσε ως και 1.70.

alonso-winner-singapore-gp-formula-1

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Vettel το Σάββατο, αν και πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Alonso. Ο οδηγός της Ferrari κατέκτησε την pole position και η επίδραση που είχε το γεγονός αυτό στην απόδοσή του είναι εμφανής στο γράφημα του στοιχήματος για νικητή του Singapore GP. Ενώ η απόδοση ανέβαινε σε υψηλότερα επίπεδα, η στήριξη που υπήρχε στο 4.50 έσπασε μονομιάς λόγω φυσικά της επίδοσής του. Η απόδοση συγκρατήθηκε στο 2.00 μέχρι και μια ώρα πριν την εκκίνηση τω μονοθεσίων, για να επαληθευτεί τελικά το σημείο με νίκη του Ισπανού.

vettel-winner-singapore-gp-formula-1

Το γράφημα του Vettel έμοιαζε όπως είδαμε στα κείμενα των προηγούμενων ημερών να έχει σταθερά πτωτική πορεία. Ωστόσο όπως βλέπουμε στο πιο πρόσφατο γράφημα της απόδοσης του στοιχήματος πριν την εκκίνηση του αγώνα, υπήρξε ραγδαία αναστροφή της τάσης, ενώ επαληθεύτηκε και το επίπεδο στήριξης για την επερχόμενη άνοδο, που ήταν και το επίπεδο αντίστασης για την άνοδο της απόδοσης εξαρχής. Όταν υπάρχει αναστροφή μιας τόσο καλά εξακριβωμένης τάσης, δύσκολα ανακάμπτει η αρχική τάση της απόδοσης.

hamilton-winner-singapore-gp-formula-1

Από την άλλη έχουμε το γράφημα του Hamilton. Όπως είδαμε στον αγώνα ο Hamilton βγήκε εκτός αγώνα όταν είχε μια σύγκρουση με τον Webber. Όμως το γράφημά του έδειχνε ότι η απόδοση του στοιχήματος να βγει νικητής στη Σιγκαπούρη ο Hamilton δε θα έπεφτε εύκολα κάτω από το 6.8 με 7.0. Δεδομένου του τελικού αποτελέσματος, κι αυτό το στοίχημα θα είχε βγει κερδισμένο, εάν ακολουθούσαμε την εφαρμογή απλής τεχνικής ανάλυσης στα γραφήματα των στοιχημάτων.

webber-winner-singapore-gp-formula-1

Τέλος στην περίπτωση του Webber σίγουρα είναι πολλοί εκείνοι που δεν περίμεναν κάτι καλό κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον Αυστραλό, ιδίως μετά τα αποτελέσματα των Προκριματικών. Η απόδοσή του ανέβηκε από το 4.50 στο 25.0, γεγονός που έπρεπε να μας προετοιμάσει για την τελική επίδοση του οδηγού της Red Bull Racing.

Προγνωστικά για το στοίχημα της Formula 1 είναι σε θέση να παρέχουν ακόμα και τα γραφήματα της Betfair όπως είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Singapore Grand Prix. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες βασικές γνώσεις τεχνικής ανάλυσης και αφιέρωση λίγου χρόνου για να είμαστε σε θέση να βγάζουμε τα δικά μας προγνωστικά στηριζόμενοι αυστηρά και μόνο στα γραφήματα των αποδόσεων. Ειδικά σε συνδυασμό με τα τελευταία νέα και προγνωστικά που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αποδεικνύονται μεγάλη βοήθεια στο στοίχημά μας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.