Βοήθεια στοίχημαΟ όρος επαγγελματικό στοίχημα υποδηλώνει το στοίχημα ως ικανοποιητικό δεύτερο εισόδημα. Το κεφάλαιο που απαιτείται για να αποφασίσει ένας παίκτης να ασχοληθεί με το στοίχημα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να του αποδίδει τουλάχιστον ένα βασικό μηνιαίο μισθό είναι ανάλογο του συστήματος που εφαρμόζει. Πέρα όμως από το κέρδος πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διαχείριση κεφαλαίου, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος της απώλειας του κεφαλαίου, και κατά συνέπεια της “ανεργίας”. Εφόσον συζητάμε για μια ασχολία που στοχεύουμε να αντικαταστήσει ακόμα και τη βασική εργασία μας, οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σοβαρότητα. Προφυλάσσοντας το κεφάλαιό μας, προφυλλάσουμε την επιχείρησή μας που είναι το στοίχημα εν προκειμένω.

Διαβάζω σε δημοφιλή Ελληνικά φόρουμ κυρίως στοιχήματος αλλά και αθλητικών σελίδων τις ανησυχίες για το πόσο κεφάλαιο πρέπει να διαθέσει κανείς, ώστε να αποτελέσει το στοίχημα έξτρα εισόδημα στο μηνιαίο προϋπολογισμό. Χωρίς καν να έχει βρεθεί το αναγκαίο σύστημα στοιχηματισμού, χωρίς να έχει βρεθεί ο τρόπος που θα εξασφαλίσει το κέρδος, οι περισσότεροι παίκτες δικαιολογούν το δισταγμό τους να ασχοληθούν σοβαρά με το στοίχημα στην έλλειψη κεφαλαίου ή στο μικρό του μέγεθος. Αν υπήρχε το κεφάλαιο είναι σίγουροι ότι θα κατάφερναν να βγάζουν χρήματα από το στοίχημα κάθε μήνα. Μερικοί έχουν βρει κιόλας τρόπο για σταθερό καθημερινό κέρδος. Αλλά κι αυτών τους λείπει το κεφάλαιο.

Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πώς γίνεται αυτοί που δεν έχουν το κεφάλαιο, να έχουν το σύστημα, όταν εκείνοι που έχουν το κεφάλαιο, ψάχνουν ακόμα το σύστημα;

Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς τους παίκτες, σταματήστε να σκέφτεστε κατά αυτόν τον τρόπο. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι το κεφάλαιο είναι αυτό που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε από το στοίχημα. Το κεφάλαιο μας δίνει την άνεση να δοκιμάζουμε νέες μεθόδους, να είμαστε ευέλικτοι, αλλά δεν μετατρέπει ένα χαμένο σύστημα σε κερδισμένο. Εάν είχατε το εκατονταπλάσιο κεφάλαιο σε μια χαμένη μέθοδο, θα χάνατε 100 φορές περισσότερα.

Κεφάλαιο ΣτοίχημαΔιαβάζω λοιπόν ότι σαν προτεινόμενο ποσό κεφαλαίου αρκούν τα 20.000 ευρώ. Απάντηση σε αυτό πολλών παικτών είναι πως το ποσό είναι υπέρογκο και το μέγιστο που είναι σε θέση να επενδύσουν είναι 500 ευρώ. Πράγματι όταν ένα σύστημα θα αποδώσει 50% κέρδος σε ένα χρόνο, τα 10.000 ευρώ κέρδος έναντι των 250 είναι μεγάλη διαφορά και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεύτερο εισόδημα ένα τόσο μικρό ποσό, για το οποίο σπαταλήθηκαν πολλές ώρες και ενέργεια. Όμως το θέμα είναι εάν υπάρχει αυτό το σύστημα που έχει κέρδος 50% το χρόνο. Διότι εάν υπάρχει και είναι τόσο σίγουρο, γιατί δεν παίρνουμε ένα δάνειο τραπέζης με 5-10% ετήσιο επιτόκιο; Από το 50% θα χάσουμε το 10% και θα μας μείνει το 40% κέρδος στην τσέπη μας. Προφανώς δεν προτρέπω κανέναν να πάρει δάνειο, απλώς προσπαθώ να κάνω κατανοητό το σκεπτικό.

Στη συνέχεια διαβάζω παρακάτω για αλάνθαστες μεθόδους που αποδίδουν 1-2% κέρδος τη μέρα, που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν από γνωστούς παίκτες του διαδικτύου. Με άλλα λόγια δηλαδή κάποιοι έχουν βρει σύστημα που αποδίδει 500% το χρόνο. Εάν δε, λάβουμε υπόψη ότι όσο μεγαλώνει το κεφάλαιο, μεγαλώνουν τα στοιχήματα, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά τεράστια απόδοση. Καμία αντίρρηση, μόνο μια ερώτηση. Γιατί εγκατέλειψαν ένα τέτοιο σύστημα; Δεν αμφιβάλλω για την αξιοπιστία του συστήματος, απλά αναρωτιέμαι.

Να υπενθυμίσω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με στοίχημα αποκλειστικά. Διότι όντως στην περίπτωση του [intlink id=”1356″ type=”post”]trading τέτοια απόδοση υπάρχει[/intlink], ή τουλάχιστον υπήρχε και είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ. Όμως μια τέτοια απόδοση οφείλεται στον τεράστιο τζίρο που γίνεται στο trading σε αντιδιαστολή με το κανονικό στοίχημα. Καθώς εάν υπάρχει 5% πλεονέκτημα σε κάθε στοίχημά μας, δεν αρκούν οι καθημερινοί αγώνες για να πλησιάσουμε την καθημερινή απόδοση του 2% κέρδους επί του κεφαλαίου. Σκεφτείτε να έχετε 10.000 κεφάλαιο και να στοιχηματίζετε 200 ευρώ ανά στοίχημα. Για να κερδίζετε 200 ευρώ κάθε μέρα με 5% πλεονέκτημα, πρέπει να στοιχηματίσετε σε 20 αγώνες καθημερινά. Μπορείτε να βρίσκετε 20 ευκαιρίες κάθε μέρα;!; Και τελικά, [intlink id=”901″ type=”post”]πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει κανείς στο online στοίχημα;[/intlink]

Για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα, θα πρέπει να μελετήσουμε την απόδοση ενός συστήματος και την αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου. Αφού σιγουρευτούμε για το πλεονέκτημα που μας δίνει έναντι του ανταγωνισμού, πρέπει να δούμε πόσα στοιχήματα τοποθετούνται κατά μέσο όρο την ημέρα και πόσο ήταν η μεγαλύτερη πτώση του κεφαλαίου μας, το λεγόμενο [intlink id=”1345″ type=”post”]drawdown[/intlink]. Τα στοιχεία αυτά θα μας πουν τι περιθώριο κέρδους έχουμε και σύμφωνα με αυτό θα καταλήξουμε στο κεφάλαιο, που θα μας επιτρέψει να θεωρήσουμε το στοίχημα ως δεύτερο εισόδημά μας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.